"Liniuta" de pe A3: De ce politia nu ii poate amenda pe cei doi soferi care goneau cu 300 km/h

×
Codul embed a fost copiat

Pana unde se poate intinde nebunia unor oameni care au bani sa isi cumpere masini puternice? Pana la infinit si-napoi, ar fi raspunsul intr-o tara in care legile sunt de fatada, iar politistii pot doar sa constate ca unii zboara pe sosele.

Intrecerea lor are loc pe autostrada Transilvania, Cluj Napoca - Turda. Unul conduce un Audi RS 4, celalalt un BMW M5, Ambele sunt masini super-sport, gandite de fabricanti sa treaca lejer de 250 de km pe ora.

Cei doi se inteleg din semne si iau startul.

La peste 100 de km la ora, nimic nu anunta nebunia care este pe cale sa se declanseze. Apare, insa teama, prima dovada ca cei doi stiu ce fac. Soferul filmat isi pune centura de siguranta si isi inchide geamul. Mainile ii sunt crispate, iar privirea infricosata.

In nici 22 de secunde, vitezometrul arata 200 de kilometri la ora. Rivalul sau nu se lasa mai prejos. Accelereaza si mai tare si il depaseste. Are 220 de kilometri la ora.

Citește și
urs polar
Record cu pretul vietii. Povestea "supravietuitorului" care a inotat 9 zile fara oprire
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Soferul din Audi, insista si in alte cateva zeci de secunde ajunge la 300 la ora. Nici nu isi da seama ca depaseste o Dacie. Pur si simplu nu o vede. In fata lui apare si o duba dar tot nu isi pune problema sa franeze. Nu ii pasa ca putea omori oameni nevinovati.

VEZI AICI VIDEO: Record de viteza pe autostrada Bechtel. Intrecere cu peste 300 km/h.

Calca si mai tare pedala si atinge 310 km/h. Celalalt abia se mai vede. Altfel spus, are 350 de kilometri pe bord. Adica moarte curata.

La 300 de kilometri pe ora vehiculul parcurge aproximativ 100 de metri pe secunda si pentru orice om normal timpul de reactie incepe undeva la o secunda si jumate. Asta inseamna ca abia dupa aproximativ 150 de metri soferul masinii incepe fie sa franeze, fie sa evite vreun obstacoI.

La o rotire a volanului cu numai cateva grade pierzi complet controlul. Daca virezi usor la stanga, lovesti separatorul de sensuri ca o bila de biliard, ricosezi si te rostogolesti pe camp. In sens invers, la dreapta, masina devine ca o cutie de chibrituri spulberata de vant. Numai ca fortele sunt uriase.

Practic masina care rula cu 310 de km, ar fi depasit si un Boeing, care la decolare are in jur de 250 de kilometri la ora. Distanta de 52 de kilometri cat are tronsonul de Autostrada Transilvania este parcursa in aceste conditii in doar zece minute. Practic zbori cu 86 de metri pe secunda.

Cei doi soferi au fost identificati si chemati la politie. Cu ce rezultat, nimeni nu stie deocamdata. Politia spune ca nu ii poate amenda pe cei doi pentru ca in zona nu era amplasat un aparat radar, care sa masoare viteza masinilor.

Citeste si:

Fotografii sexy la doar 10 ani. Cazul Thylane Blondeau declanseaza un imens scandal in moda. FOTO

Piesa care lasa Romania "Fara Cuvinte". B.U.G Mafia si Loredana au strans 2 milioane de vizualizari

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Record de viteza pe autostrada Bechtel. Intrecere cu peste 300 km/h. Politia a gasit un sofer. VIDEO
Record de viteza pe autostrada Bechtel. Intrecere cu peste 300 km/h. Politia a gasit un sofer. VIDEO

Sute de cai putere, viteze ametitoare si multe vieti puse in pericol - sunt "ingredientele" unei intreceri inconstiente, ce a avut loc pe Autostrada Transilvania. Politia anunta ca l-a identificat pe unul dintre cei doi soferi.

Record cu pretul vietii. Povestea
Record cu pretul vietii. Povestea "supravietuitorului" care a inotat 9 zile fara oprire

A stabilit un nou record: a traversat inot fara sa se odihneasca aproape 700 de kilometri pentru a ajunge pe cel mai apropiat tarm.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.