Laura Codruta Kovesi: "Exclus sa ma poata santaja cineva vreodata. Niciodata nu am aranjat dosare"

Laura Codruta Kovesi

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a respins, joi, acuzatiile lansate de fostul deputat Sebastian Ghita referitoare la "aranjarea" unor dosare penale, despre care ar fi avut cunostinta si fostul presedinte Traian Basescu.

"Nu a existat niciodata niciun fel de intalnire cu judecatori, cu ofiteri de informatii sau cu presedintele Romaniei in care sa aranjam sau sa discutam cum sa aranjam dosare. Nu a existat niciun fel de intalnire si nu poate sa existe niciun fel de inregistrare a unor asemenea discutii, pentru ca (...) niciodata nu am aranjat dosare, niciodata nu am discutat despre aranjarea dosarelor cu nimeni, nici cu presedintele Romaniei, nici cu ofiteri de informatii (...). Deci, nu exista asemenea discutii. Discutiile cu presedintele Romaniei intotdeauna au fost discutii institutionale, pe chestiuni institutionale", a declarat Kovesi la TVR. Intrebata daca se teme ca ar putea fi santajata de Sebastian Ghita aceasta a raspuns: "Nu. Exclus sa ma poata santaja cineva vreodata."

Sefa DNA a afirmat, in acelasi context, ca nu a avut nicio discutie cu Traian Basescu, dupa terminarea mandatului acestuia, in care sa-i ceara explicatii in legatura cu o serie de acuzatii pe care acesta i le-a adus in spatiul public. "Nu am vorbit niciodata cu domnul presedinte de cand si-a terminat mandatul. (...) Sunt un om ocupat, avem atatea dosare, avem peste 12.000 de dosare, chiar nu am timp sa rezolv toate curiozitatile personale. Probabil, cand voi termina mandatul, o sa ma ocup si de problemele personale, deocamdata eu sunt focusata pe activitatea DNA si pe ceea ce am de facut", a sustinut procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
 

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Kovesi, despre Ghita:
Kovesi, despre Ghita: "Este prima data cand un inculpat aflat sub filaj dispare". Dupa cate ore a fost anuntata DNA

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a afirmat marti, referitor la Sebastian Ghita, ca este primul caz in care un inculpat dispare de sub filaj de cand ea se afla la conducerea DNA.

Laura Codruta Kovesi:
Laura Codruta Kovesi: "De ce sa imi dau demisia? Pentru ca am deranjat inculpati?". Ce spune de relatia cu Ghita. VIDEO

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, afirma, intr-un interviu acordat marti Agerpres ca nu isi va da demisia din fruntea DNA pentru ca " a deranjat inculpati".

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.