Dosarul Microsoft. Au "turnat", au recunoscut ca au luat spagi, iar acum cer pedepse blande. Cand se va da sentinta

Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016 18:48
Categorie: Actualitate

Primii protagonisiti ai celui mai mare scandal de coruptie din ultimii ani isi asteapta sentinta in ''Dosarul Microsoft''.

Dorin Cocos, fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, dar si omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis si Niro, au recunoscut ca au incasat spagi uriase, insa mizeaza pe pedepse blande la Instanta Suprema.

Dorin Cocos a recunoscut de pe parcursul anchetei acuzatia de trafic de influenta, insa miercuri inainte de pledoariile finale a mai facut o precizare, care poate l-ar putea ajuta sa obtina o pedeapsa mai blanda. Practic fostul sot al Elenei Udrea a descris pe scurt care a fost lantul interventiilor la nivelul guvernului pentru ca oamenii de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu sa incheie afaceri de sute de milioane de euro cu licente Microsoft.

 ''Motivul pentru care in ianuarie 2009 am apelat la domnul Gheorghe Stefan, ca urmare a discutiilor avute in prealabil cu Florica si Pescariu a fost determinat de faptul ca eu stiam ca Gheorghe Stefan are influenta politica asupra domnlui ministru la acea vreme Gabriel Sandu” a spus Dorin Cocos in depozitie.

O spovedanie in detaliu a facut si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan, alt intermediar judecat pentru trafic de influenta. Pinalti a sustinut ca o parte din spaga platita ar fi ajuns in campania prezidentiala a lui Traian Basescu, supranumit in PD-L-ul de-atunci Zeus.

Dosarul Microsoft. Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu au recunoscut ca au castigat milioane de euro ilegal

Mesajul lui Gheorghe Stefan despre "Zeus": "I-am spus lui Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicatiilor n.r.) fac doar daca e legal. Daca nu e legal nu ne salveaza nici Zeus. Dupa o luna sau doua Dorin Cocos a venit si mi-a spus: Nea Gigi, am rupt si pentru dumneata 4 milioane de euro din afacerea Microsoft. Eu am respins propunerea. Nu am nevoie de nimic. Daca vrei iti sugerez sa finantez partidul ca vin alegerile prezidentiale."

27 de miilioane de euro. Atata ar fi fost spagile in afacerea Microsoft. Procurorii DNA cer nu doar condamnarea tuturor celor patru inculpati ci si confiscarea de la ei a acestei sume.

Insa pentru ca au recunoscut acuzatiile limitele de pedeapsa se reduc cu o treime, ba chiar s-ar putea inumatati dupa ce fiecare dintre ei a facut si denunturi.

Sentinta va fi data peste doua saptamani.

"Regret decizia prin care l-am sprijinit pe tatal meu". Mesajul lui Hrebenciuc jr, dupa ce si-a recunoscut faptele din dosar

Hans Klemm

Hans Klemm, în vizită la Parcul Natural Văcărești: E un refugiu în mijlocul naturii

Un pensionar de 71 de ani practica taximetrie băut și fără licență

Țeapă cu mașini de lux. Bărbat condamnat la închisoare la opt ani după ce a păcălit două firme

Două tramvaie s-au ciocnit, într-o intersecție din Capitală

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat, în Alba. Pilotul rănit este un om de afaceri

Mai multe mame, prinse producând ilegal ulei de canabis, au determinat legalizarea marijuanei în Peru

Tramvai Oradea

Un adolescent din Oradea filmat în timp ce vandaliza un tramvai

Jandarmii, mobilizați să păzească un porc mistreț, la Vaslui

Cine face parte din clanul ”Butoane”. FOTO cu membrii acuzați de camătă si proxenetism

Copiii care au băut antigel sunt în stare bună şi vor fi externaţi

O femeie a ajuns la spital, după ce a confundat sticla de agheasmă cu diluantul

Putin, despre înarmarea Rusiei: „Am avut prea multă încredere în Occident”