Dosarul Microsoft. Au "turnat", au recunoscut ca au luat spagi, iar acum cer pedepse blande. Cand se va da sentinta

Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016 18:48
Categorie: Actualitate

Primii protagonisiti ai celui mai mare scandal de coruptie din ultimii ani isi asteapta sentinta in ''Dosarul Microsoft''.

Dorin Cocos, fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, dar si omul de afaceri Dumitru Nicolae, zis si Niro, au recunoscut ca au incasat spagi uriase, insa mizeaza pe pedepse blande la Instanta Suprema.

Dorin Cocos a recunoscut de pe parcursul anchetei acuzatia de trafic de influenta, insa miercuri inainte de pledoariile finale a mai facut o precizare, care poate l-ar putea ajuta sa obtina o pedeapsa mai blanda. Practic fostul sot al Elenei Udrea a descris pe scurt care a fost lantul interventiilor la nivelul guvernului pentru ca oamenii de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu sa incheie afaceri de sute de milioane de euro cu licente Microsoft.

 ''Motivul pentru care in ianuarie 2009 am apelat la domnul Gheorghe Stefan, ca urmare a discutiilor avute in prealabil cu Florica si Pescariu a fost determinat de faptul ca eu stiam ca Gheorghe Stefan are influenta politica asupra domnlui ministru la acea vreme Gabriel Sandu” a spus Dorin Cocos in depozitie.

O spovedanie in detaliu a facut si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan, alt intermediar judecat pentru trafic de influenta. Pinalti a sustinut ca o parte din spaga platita ar fi ajuns in campania prezidentiala a lui Traian Basescu, supranumit in PD-L-ul de-atunci Zeus.

Mesajul lui Gheorghe Stefan despre "Zeus": "I-am spus lui Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicatiilor n.r.) fac doar daca e legal. Daca nu e legal nu ne salveaza nici Zeus. Dupa o luna sau doua Dorin Cocos a venit si mi-a spus: Nea Gigi, am rupt si pentru dumneata 4 milioane de euro din afacerea Microsoft. Eu am respins propunerea. Nu am nevoie de nimic. Daca vrei iti sugerez sa finantez partidul ca vin alegerile prezidentiale."

27 de miilioane de euro. Atata ar fi fost spagile in afacerea Microsoft. Procurorii DNA cer nu doar condamnarea tuturor celor patru inculpati ci si confiscarea de la ei a acestei sume.

Insa pentru ca au recunoscut acuzatiile limitele de pedeapsa se reduc cu o treime, ba chiar s-ar putea inumatati dupa ce fiecare dintre ei a facut si denunturi.

Sentinta va fi data peste doua saptamani.

"Regret decizia prin care l-am sprijinit pe tatal meu". Mesajul lui Hrebenciuc jr, dupa ce si-a recunoscut faptele din dosar

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital, după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude