Ads by INTERNET PROTV

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, vine pentru prima oara in Romania pe 22 martie si va sustine o conferinta de presa

Embed:

 La 15 ani de la lansarea Wikipedia, Jimmy Wales - fondatorul celei mai accesate enciclopedii online, vine pentru prima oara in Romania, pe 22 martie, in cadrul McCann / Thiess Conferences, un eveniment prezentat de Vodafone Romania.

 Jimmy Wales va dezvalui, in cadrul conferintei, filosofia din spatele Wikipedia si cum a reusit prin intermediul acestei platforme sa revolutioneze modul in care oamenii din intreaga lume au acces la informatii.

In fiecare luna, peste 80.000 de voluntari de pretutindeni contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi, accesate de peste 500 milioane de vizitatori unici. In prezent, Wikipedia cuprinde peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit in peste 280 de limbi.

Aflat in topul celor mai influente 100 de personalitati, realizat de revista Time, Jimmy Donal Wales este un antreprenor american, un adevarat vizionar, membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrul Universitatii Harvard si membru al MIT Center of Collective Intelligence. Indemnat de o curiozitate intelectuala fenomenala si de pasiunea pentru tehnologie, Jimmy Wales a reusit sa puna in 2001 bazele Wikipedia.

Pornind de la o idee radicala, de a ne imagina o lume in care absolut fiecare persoana de pe planeta primeste acces liber la intreaga cunoastere a umanitatii, Jimmy Wales, impreuna cu o echipa de voluntari, a reusit sa aduca Wikipedia pe locul cinci in topul celor mai accesate platforme online, dupa Google, Yahoo, Microsoft si Facebook si urmata de Amazon, Apple si eBay. „Wikipedia le ingaduie oamenilor nu numai accesul la cunostintele altora. Cand contribui la o constructie, aceasta iti apartine, ai investit in ea. Este de departe o rasplata mai mare decat daca ti s-ar fi dat gata facuta.” – Jimmy Wales.

„Wikipedia creste in fiecare zi, in acelasi ritm cu dorinta oamenilor din intreaga lume de a cunoaste din ce in ce mai mult si din ce in ce mai repede. Nici nu ne-am fi putut imagina, acum 15 ani, ca va exista un loc in care sa gasesti raspuns la orice intrebare. Fara o idee indrazneata si un om cu viziune, care sa creada cu adevarat in ea, astazi nu am fi putut vorbi despre Wikipedia. De aceea, il aducem in premiera in Romania pe Jimmy Wales.” – Bogdan Enoiu, Director General McCann WorldGroup Romania.

Evenimentul va avea loc pe 22 martie, incepand cu ora 17:00, la Sala Epika - Grand Cinema Baneasa & More din Baneasa Shopping City si este prezentat de Vodafone Romania si sutinut de sponsorii oficiali BRD Groupe Société-Générale si de sponsorul media PRO TV.

 

Sursa: , Data publicarii: 13 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Jimmy Wales, Wikipedia, McCann,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed