Ancheta extinsa in cazul lui Ioan Niculae. Fiica, sotia si iubita, audiate la DIICOT pentru spalare de bani

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai avut dintre romani, Ioan Niculae, este mai bogat de joi cu noi acuzatii formulate de DIICOT.

In plus, a reusit ce nu pot face multi, sa isi apropie fosta nevasta si fiica de actuala iubita. Procurorii spun ca cele 3 doamne l-au ajutat sa scape de acuzatii grave iar acum, sunt si ele cercetate atat pentru sustragere de sub sechestru, cat si pentru spalare de bani.

Trioul feminin din viata celui mai bogat roman, cu o avere estimata la un miliard de euro este completat de Adina Niculae, fiica miliardarului. Sustragere de sub sechestru, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu. Sunt acuzatii pentru care trebuie sa dea socoteala si cele trei doamne. Casele, terenurile, dar si actiunile detinute de Niculae ar fi ajuns acum pe numele lor.

"Una dintre proprietatile pe care Ioan Niculae le-ar fi dat la un pret de nimic fiicei sale este o constructie impresionanta situata la doi pasi de Guvern. Afacerea - spun procurorii - este nelegala asa ca imobilul a fost pus din nou sub sechestru. Tranzactiile facute de miliardar cu fosta sotie, iubita si fiica lui au facut si victime colaterale. Sase functionare de la cadastru sunt oficial acuzate de abuz in serviciu pentru ca ar fi intarziat sa mentioneze in acte sechestrele instituite inca de acum doi ani de procurorii DIICOT in dosarul Romgaz.

Ion Niculae este suspectat ca ar fi cumparat in urma cu mai bine de sase ani cantitati uriase de gaze din rezervele Romgaz la preturi subventionate desi companiile sale acumulasera datorii uriase. Prejudiciul -spun procurorii - s-ar ridica la 126 de milioane de euro, insa va fi stabilit cu certitudine de o expertiza", a relatat Ovidiu Oanta, corespondent Pro TV.

Citește și
Ioan Niculae
Un nou termen in divortul anului. Sotia celui mai bogat roman, Ioan Niculae, cere jumatate din avere
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Omul de afaceri este deja cercetat de procurorii de la crima organizata pentru ca ar fi facut afaceri cu Romgaz si ar fi pus astfel in pericol sistemul energetic national, pagubind statul cu 126 de milioane de dolari. Niculae este urmarit penal si pentru instigare la abuz in serviciu, iar in dosar ar fi vizati si opt functionari la Cadastru.

Omul de afaceri, fosta sotie, fiica lor, Adina, si o apropiata, Nicoleta Toncea, au fost audiati, joi, la DIICOT, in calitate de suspecti. Ioan Niculae a fost chemat la DIICOT si in martie, pentru a-i fi adus la cunostinta faptul ca s-a dispus o expertiza in dosarul in care fostul ministru Adriean Videanu este acuzat de abuz in serviciu, prin faptul ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA - firma a omului de afaceri -, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Anchetatorii sustin ca Ioan Niculae a sustras de sub sechestru mai multe bunuri, "angrenand in aceasta activitate infractionala atat membri ai familiei sale ori persoane cu care se afla in relatii de prietenie, cat si functionari din cadrul Oficiilor de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI)".

"Operatiunile de inregistrare in registrele aferente nu au fost efectuate ori au fost efectuate cu mare intarziere, dupa ce suspectul Ioan Niculae a finalizat actiunile de vanzare/cesionare a bunurilor legal sechestrate. Sumele de bani astfel dobandite au fost introduse in circuitul civil dandu-li-se aparenta obtinerii licite a lor", arata DIICOT.

Printre aceste bunuri se afla un imobil din Bucuresti, compus din cladire care a fost vandut de Ioan si Domnita Niculae fiicei lor, Adina, in 22 iunie 2012, la pretul de 1,3 milioane de euro. De asemenea, omul de afaceri ar fi instrainat fara drept partile sociale pe care le detinea la mai multe firme, vanzandu-le fie fiicei sale, fie Nicoletei Toncea, si asta in ciuda sechestrului.

 

In 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covarsitor impotriva cererii procurorului general al Parchetului instantei supreme.

Intr-un alt dosar, cunoscut ca dosarul "mita la PSD", Niculae a fost trimis in judecata de DNA, in 2012, alaturi de liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, directorul Viorel Barac de la InterAgro si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice. In noiembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind insa definitiva.

Ioan Niculae detine, conform topului Forbes, o avere de 1,2 miliarde de dolari. El este proprietarul grupului InterAgro si al echipei de fotbal Astra Giurgiu - castigatoarea Cupei Romaniei 2014.

La sfarsitul lunii mai, Judecatoria Sectorului 1 a pronuntat divortul omului de afaceri de Domnita Niculae. Prin hotararea luata atunci, magistratii au respins cererea Domnitei Niculae de a primi 10 milioane de euro din averea omului de afaceri. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata. Cererea de divort a fost inaintata de Ioan Niculae dupa aproximativ 31 de ani de casnicie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ioan Niculae a divortat dupa 30 de ani de casnicie. Cu ce s-a ales fosta sotie a celui mai bogat roman
Ioan Niculae a divortat dupa 30 de ani de casnicie. Cu ce s-a ales fosta sotie a celui mai bogat roman

Cel mai bogat roman este de acum divortat oficial. Ioan Niculae a pus capat unei casnicii de peste 30 de ani. In fata instantei, Domnita, sotia lui, a sustinut ca miliardarul are un copil de sase ani dintr-o relatie extra-conjugala.

Un nou termen in divortul anului. Sotia celui mai bogat roman, Ioan Niculae, cere jumatate din avere
Un nou termen in divortul anului. Sotia celui mai bogat roman, Ioan Niculae, cere jumatate din avere

Divortul anului mai are astazi un termen. Numarul 1 in topul Forbes al oamenilor de afaceri din Romania, Ioan Niculae, vrea sa puna punct casatoriei cu sotia, Domnita. La mijloc este o avere de peste un miliard de euro.

Cel mai bogat roman, Ioan Niculae, achitat in dosarul
Cel mai bogat roman, Ioan Niculae, achitat in dosarul "Mita la PSD". Decizia nu este definitiva

Judecatoria Sectorului 1 a decis, miercuri, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae in dosarul "Mita la PSD", aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Gheorghe Bunea, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.