Ioan Becali ramane in penitenciar, au decis judecatorii. "Vreau sa mor acasa la mine, in bratele familiei"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul impresar Ioan Becali ramane in penitenciar, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a respins, miercuri, cererea de liberare conditionata, dupa ce a executat doi ani si patru luni din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare.

Giovani Becali a primit vestea cand era pe drum, inapoi spre inchisoare. Daca sentinta Judecatoriei Sectorului 4 va ramane definitiva, va putea sa isi reinnoiasca solicitarea abia peste 11 luni. Ioan Becali poate contesta decizia la Tribunalul Bucuresti, care va decide definitiv daca poate fi pus in libertate.

"Respinge, ca nefondata, propunerea de liberare conditionata. Fixeaza termen de reiterare a cererii la data de 22.06.2017. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare”, se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Ioan Becali a executat doi ani si patru luni din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori, iar comisia de specialitate de la penitenciarul unde este incarcerat a constatat ca acesta indeplineste conditiile pentru a fi liberat conditionat si a trimis dosarul la Judecatoria Sectorului 4.

El a cerut instantei sa fie pus in libertate, aratand ca a fost amanat opt luni de la liberarea conditionata are cinci luni castigate prin munca, depasind fractia din pedeapsa pe care trebuie sa o execute pentru a putea fi liberat conditionat.

Citește și
becali
Audieri in dosarul detinutilor scriitori. Gigi Becali la DNA: "Nu am niciun fel de problema, martor am venit, martor plec"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

“Am facut in plus. Problema mea este de sanatate si nu vreau sa mor in penitenciare, vreau sa mor acasa la mine, in bratele familiei”, a spus Becali.

Procurorul Directiei Natinale Anticoruptie prezent miercuri la sedinta de judecata a cere amanarea procesului pentru a se verifica procedura care a condus la decizia de liberare conditionata a comisiei din penitenciar, insa judecatorul i-a spus ca nu mai exista nicio posibilitate de a trimite dosarul inapoi la comisie.

Florin Surghie, avocatul lui Ioan Becali, a spus ca cererea DNA este o incercare de tergiversare a liberarii conditionate.

Procurorul a spus ca DNA solicita doar verificarea unei proceduri, precizand ca propunerea formulata de comisia de penitenciar este neintemeiata si pune in discutie reeducarea acestuia, insa nu este nicio dovada ca fostul impresar ar dori sa respecte regulile sociale. Acesta a adaugat ca prejudiciul din dosarul in care a fost condamnat Ioan Becali este foarte mare, iar “reeducarea sa este aproape zero”.

Avocat a cerut instantei sa admita propunerea comisie de penitenciar si a aratat ca Ioan Becali este in imposibilitate sa achite vreo suma de bani din inchisoare.

“Ion Becali a muncit in penitenciare. Am depus actele medicale din care rezulta ca a fost internat in sistemul public de sanatate. Are nevoie de ingrijire medicala perpetua. (…) A avut parte de 14 recompense, din care trei permisii acordate de penitenciar. A stat chiar cinci zile acasa. Are o boala care s-a instalat cand a primit hotararea de amanare cu cinci luni de la ultima cerere”, a spus avocatul.

Propunerea comisiei de penitenciar de liberare conditionata a lui Ioan Becali va ajunge, in contestatie, la Tribunalul Bucuresti, dupa respingerea acesteia de catre Judecatoria Sectorului 4.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA in legatura cu o
Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA in legatura cu o "opera" scrisa de Gigi Becali. "Nu a avizat cartea, a binecuvantat-o"

A fost cu siguranta o zi de "Doamne-fereste" pentru Mitropolitul Ardealului. Inalt prea sfintia sa, Laurentiu Streza, a calcat pentru prima data pragul DNA, unde a fost citat, in calitate de martor, ca sa dea explicatii in dosarul detinutilor scriitori.

Audieri in dosarul detinutilor scriitori. Gigi Becali la DNA:
Audieri in dosarul detinutilor scriitori. Gigi Becali la DNA: "Nu am niciun fel de problema, martor am venit, martor plec"

George Becali deschide lista scriitorilor din inchisori, chemati la DNA sa dea explicatii in legatura cu activitatea lor literara din spatele gratiilor.

Gigi Becali demonteaza din Ghencea tabela si scaunele:
Gigi Becali demonteaza din Ghencea tabela si scaunele: "Iau tot! Ramane in paragina". Ce planuri are Armata cu stadionul

"Stadionul Ghencea va ramane o ruina", spune Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, care vrea sa ia de acolo tot ce a cumparat el.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.