Interceptari DNA. Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are "o jena financiara foarte puternica"

Andrei Hrebenciuc

Dan Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are "o jena financiara foarte puternica", intr-o discutie telefonica interceptata de procurorii DNA.

Convorbirea telefonica intre Andrei Hrebenciuc si Dan Bengescu este redata in referatul cu propunerea de arestare a celui dintai si a lui Paltin Sturdza, conform

Mediafax

. Astfel, noteaza procurorii DNA, implicarea directa a lui Andrei Hrebenciuc in activitatea infractionala a grupului rezulta si din convorbiri telefonice purtate cu membrii gruparii si din faptul ca este pus la curent cu demersurile efectuate.

Pe 18 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc lua legatura cu Dan Bengescu.

Citește și
Andrei Hrebenciuc
Schema prin care Hrebenciuc Jr. ar fi reusit sa "spele" 50 de milioane de euro. Tatal sau crede ca adevarata tinta este Ponta
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Dan Bengescu- Tu-l stii pe PAUL, am mai vorbit noi de el.
Andrei Hrebenciuc- Da.
Dan Bengescu- Omul are o jena financiara foarte puternica.
Andrei Hrebenciuc- Da.
Dan Bengescu- Si e pe cale sa faca o miscare gresita, in sensul ca trebuie sa dea vreo 20 000 maine, nu stiu la ce banca si eu nu i-am finalizat proiectul decat... ii finalizez proiectul undeva la inceputul lunii decembrie, ca ii lipseau lui niste documente. El a zis sambata ca se duce exact la personajul la care nu as mai vrea eu sa se duca...
Andrei Hrebenciuc- Da.
Dan Bengescu- Daca se duce la ala, sa-i dea ala, ala ii va da cu o singura conditie: sa-i semeneze pentru cele 40 (se face referire la cele 40.000 de ha Padure Brosteni).
Andrei Hrebenciuc- Gata, am inteles.
Dan Bengescu- Ti-am zis numai asa, ca am auzit acuma pe piata, stii. Si nu as vrea, ca daca ii semneaza lu' ala pe alea 40, e pacat.
Andrei Hrebenciuc- Ok, perfect, gata, vorbesc.

Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc solicitandu-i sa-l ajute financiar pe Printul Paul, se mai arata in referat.

In data de 27 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc ia din nou legatura cu Dan Bengescu.

Dan Bengescu : … Maine ma duc pe la Onesti, am alta etapa, cu contestarile alea care le-au facut ei.
Dan Bengescu : - Ei tot vin cu fel de fel. Prima data a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul urmator au cerut sa suspende intrucat au facut o revizuire, s-a mai dat acuma, noi am depus niste documente...
Andrei Hrebenciuc- Vai!

In referat se regaseste si interceptarea unei discutii ulterioare intre Andrei si Viorel Hrebenciuc, ce a avut loc pe 2 decembrie 2013

Andrei Hrebenciuc: Ai intalnire cu Bengescu?
Andrei Hrebenciuc: OK, bine, bine...
Viorel Hrebenciuc: Cine te intreba?
Andrei Hrebenciuc: Bengescu asta.
Viorel Hrebenciuc: Dar vine si el?
Andrei Hrebenciuc: Pai, da, asa am inteles.
Viorel Hrebenciuc: Daca vine, e perfect.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, inculpati in dosarul retrocedarilor, au fost adusi, joi seara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a dispus arestarea lor preventiva.

Sturdza isi nota in agenda: "Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase"

Paltin Sturdza a avut mai multe intalniri cu Viorel Hrebenciuc, in aprilie - iunie 2013, in urma primei el notandu-si in agenda: "Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase", pentru ca ulterior sa consemneze ca a ajuns la o intelegere cu deputatul si alte persoane. Informatiile se regasesc in referatul cu propunerea de arestare a lui Paltin Sturdza si Andrei Hrebenciuc. Potrivit procurorilor, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza a obtinut de la Tribunalul Covasna o hotarare judecatoreasca in favorarea sa, prin care s-a dispus punerea in posesie a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau.

Cunoscand modul ilicit in care a obtinut hotararea judecatoreasca si greutatile ce urmau a fi avute pentru punerea in aplicare a hotararii, Adam Ioan l-a convins pe inculpatul Sturdza ca trebuie sa apeleze la Daniel-Constantin Calugar si Ioan-Gheorghe Varga, suspecti in cauza, pentru a reusi, cu sprijinul acestora, o urgentare a punerii in posesie si a eliberarii titlului de proprietate si o vanzare cat mai rapida a intregii suprafete de teren forestier, chiar si la un pret de aproximativ cinci ori mai mic decat pretul real.

Avand in vedere ca mandatarii si promitentii cumparatori ai lui Sturdza, Calugar si Varga, nu au reusit sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin promisiunea de vanzare cumparare si prin contractul de mandat, in luna aprilie 2013, tot la initiativa lui Ioan Adam Ioan, Sturdza a acceptat sa incheie un nou antecontract de vanzare-cumparare a aceleiasi suprafete de teren forestier cu inculpatul Dan Bengescu.

In data de 22 aprilie 2013, Sturdza si Bengescu au incheiat la notar o promisiune de vanzare cumparare pentru suprafata de 43.277 ha dobandita prin decizia Tribunalului Covasna la pretul de 2500 euro/ha. Odata cu antecontractul s-a incheiat si un contract de mandat, prin care Bengescu se angaja sa faca demersuri pentru intocmirea documentatiilor aferente terenurilor si efectuarea tuturor demersurilor necesare in vederea punerii in posesie, obtinerii titlului de proprietate, intabularii dreptului de proprietate in Cartea Funciara si reprezentarii lui Sturdza in fata autoritatilor locale, precum si a oricaror persoane fizice sau juridice, in acest scop.

Din examinarea agendei pe anul 2013, ridicata de la domiciliul lui Paltin Sturdza, rezulta ca in data de 18 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza a purtat o discutie cu Dan Bengescu, iar acesta din urma s-a obligat sa puna in posesie un lot in 35 de zile, dar a spus ca vrea contract pe toata suprafata. A doua zi, in data de 19 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza s-a intalnit cu Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc la un hotel, in agenda fiind facute urmatoarele notari: "Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase".

Despre intalnirea din ziua urmatoare, 20 aprilie 2013, de la un restaurant din Brasov, Sturdza a notat: "La Romantic cu Adamii si Mirela. Discutat strategii. Vom face contractul cu Bengescu".

In data de 21 aprilie 2013, la un hotel din Bucuresti, Sturdza s-a intalnit din nou cu Viorel Hrebenciuc, notand "Vorbit cu Hrebe la hotel....OK, iar seara, la masa acasa cu Adamii cu Mirela discutat si redactat contract Bengescu".

Inainte de expirarea termenului din 15 iunie 2013, in data de 13 iunie 2013, Paltin Sturdza a avut o intalnire cu Viorel Hrebenciuc, Victor Prodan si Dan Bengescu, notandu-si in agenda ca s-a cazut la o intelegere, facandu-se astfel referire la actul aditional cu urma sa fie incheiat in data de 1 iulie 2013.

In data de 24 iunie 2013, pentru a stabili modalitatea concreta in care urma sa fie rasplatit Viorel Hrebenciuc pentru interventiile sale, Paltin Sturdza a avut o intalnire in Brasov cu Viorel si Andrei Hrebenciuc. La respectiva intalnire s-a stabilit incheierea unui contract cu o societate comerciala care aparent nu are vreo legatura cu familia Hrebenciuc, noteaza procurorii.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Viorel Hrebenciuc este de nerecunoscut dupa arestarea fiului sau, Andrei. Ce au gasit procurorii in agenda lui Paltin Sturdza
Viorel Hrebenciuc este de nerecunoscut dupa arestarea fiului sau, Andrei. Ce au gasit procurorii in agenda lui Paltin Sturdza

Andrei Hrebenciuc va sta dupa gratii in urmatoarele 30 de zile, dupa cum au stabilit magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Schema prin care Hrebenciuc Jr. ar fi reusit sa
Schema prin care Hrebenciuc Jr. ar fi reusit sa "spele" 50 de milioane de euro. Tatal sau crede ca adevarata tinta este Ponta

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, inculpati in dosarul retrocedarilor, au fost adusi, joi seara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va judeca propunerea de arestare a procurorilor DNA pe numele celor doi.

Fostul sef al SPP Dumitru Iliescu, care l-ar fi informat pe Hrebenciuc ca e interceptat, va fi cercetat in stare de libertate
Fostul sef al SPP Dumitru Iliescu, care l-ar fi informat pe Hrebenciuc ca e interceptat, va fi cercetat in stare de libertate

Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP, va fi cercetat in libertate pentru ca l-ar fi ajutat pe Viorel Hrebenciuc sa afle daca este interceptat.

Andrei Hrebenciuc, RETINUT 24 de ore in dosarul retrocedarilor. Procurorii au cerut arestarea lui pentru spalare de bani
Andrei Hrebenciuc, RETINUT 24 de ore in dosarul retrocedarilor. Procurorii au cerut arestarea lui pentru spalare de bani

Andrei Hrebenciuc a fost retinut pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, dar si pentru ca, impreuna cu tatal sau, Viorel Hrebenciuc a urmarit retrocedarea ilegala a 43.000 ha de paduri, potrivit DNA.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.