Incendiu urias in Piata Moghioros din Bucuresti. "Inauntru era un labirint de depozite si magazine"

Ultimul update: Marti 15 Martie 2016 00:59
Data publicarii: Sambata 12 Martie 2016 07:13
Categorie: Actualitate

Piata Moghioros din sectorul 6 a fost vineri seara sub asediul flacarilor. Un incendiu puternic a distrus un depozit de fructe si un restaurant, si a afectat serios o pescarie si cateva magazine.

Pentru patronii a doua dintre societatile comerciale, socul a fost atat de mare, incat au avut nevoie de ajutorul medicilor. Primele investigatii arata ca haosul a fost declansat de un scurt circuit electric.

Oamenii au vazut mai intai flacari la un depozit de fructe. Apoi, incendiul s-a extins foarte repede si la un restaurant, o pescarie si cateva magazine. Cladirile erau lipite una de alta, si a fost extrem de dificil pentru pompieri sa impiedice raspandirea focului.

"Celalalt restaurant a ars in intregime si tot depozitul de aici din spate. Au fost flacari foarte mari si - in cazul in care pompierii nu actionau foarte repede si nu-si faceau datoria, Doamne fereste, se putea intinde si la blocul din apropiere”, spune un locatar din zona pietei.

5 autospeciale de stingere si una de descarcerare au fost trimise la fata locului. A fost insa nevoie si interventia medicilor SMURD, dupa ce doi dintre patronii care si-au vazut afacerile facute scrum au suferit atacuri de panica.

Locotenent Colonel Robert Manea, ISU Bucuresti Ilfov: "Inauntru este un labirint de depozite, magazine, fiecare cu proprietar diferit... Am reusit sa limitam extinderea incendiului la vecinatati, la magazine..."

Intre timp, speriati, oamenii care aveau autoturismele parcate in zona au sarit sa le mute din calea parjolului. Exact langa Piata Moghioros se afla si parcul auto al Sectiei 22 de Politie, asa ca si oamenii legii s-au mobilizat sa duca masinile la loc sigur. Primele investigatii arata ca incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit la un aparat de aer conditionat - lasat in functiune in depozitul de fructe.
 

Rafturi, postere si un autograf. Ce le-a mai ramas proprietarilor celor 40 de garsoniere distruse de incendiul din Capitala

Rafturi, postere si un autograf. Ce le-a mai ramas proprietarilor celor 40 de garsoniere distruse de incendiul din Capitala

tobogan cu probleme

Loc de joacă din Constanţa, închis după ce un copil s-a rănit

O nouă lovitură pentru persoanele afectate de furtună: asigurarea obligatorie nu îi va despăgubi

Autorităţile îşi bat joc de Dunăre. Navele de croazieră opresc doar dacă moare cineva, canalizarea se varsă în fluviu

Șofer amenințat cu pistolul, după ce ar fi înjurat mai mulți agenți de la Rutieră

Elev din Capitală, călcat în picioare după ce ar fi refuzat avansurile unei fete

Doi tineri au intrat cu maşina în zona pietonală din Timişoara şi au transmis live pe Facebook

aparatura ascultare

Microfoane găsite într-o primărie din Prahova. Cine îi asculta pe funcţionari

Disperare în Vest, după furtuna devastatoare. 13.000 de oameni, fără curent

Câmp plantat cu canabis, găsit de poliţie în Mureş

Procurorul cere pedeapsă maximă cu închisoarea pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul mituirii lui Bădescu

Amenda primită de un şofer de pe ambulanţă pentru că a lovit un mistreţ în timp ce mergea la un pacient

475 de migranți ajunși în România într-o singură lună. Trei călăuze, arestate