INCENDIU IN CLUBUL BAMBOO. 15 persoane au fost audiate la Politia Capitalei. VIDEO de sus cu cladirea inghitita de flacari

×
Codul embed a fost copiat

Tragedia din Colectiv se putea repeta sambata dimineata pe malul lacului Tei, din Bucuresti. Flacari imense au mistuit din temelii clubul Bamboo, unde sute de tineri venisera sa petreaca.

 

Echipele de interventie au activat imediat planul rosu, iar sute de pompieri, cu zeci de autospeciale, au ajuns la fata locului. 44 de tineri au fost raniti si au ajuns la spital pentru ingrijiri medicale. Unii martori spun ca in club se fuma, iar sampaniile erau insotite de artificii.

 

Citește și
raniti Bamboo
SITUATIA RANITILOR DIN BAMBOO. 44 de persoane au ajuns la spital, 5 au ramas internate. Cum au reusit sa se salveze din foc
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

SUMARUL EVENIMENTELOR:

♦Un incendiu de proportii a distrus sambata-dimineata clubul Bamboo din nordul Capitalei
Peste 38 de oameni au ajuns la spitale, insa deocamdata nu exista informatii despre eventuale persoane decedate
♦Urmarire penala pentru distrugere in cazul incendiului de la Bamboo.
♦Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Un martor sustine ca in club s-a fumat
♦Autoritatile au activat planul rosu si au trimis la fata locului nu mai putin de 77 de echipaje de pompieri, salvatori de la ambulanta si de la SMURD.
♦Raed Arafat: "Incendiul nu se mai desfasoara"
♦15 persoane audiate la POlitia Capitalei

CITITI SI: Inregistrari VIDEO cu incendiul de la clubul Bamboo. Imagini surprinse de un utilizator Stirile ProTV

Cronologia evenimentelor, sambata, 21 ianuarie:

UPDATE 18:40 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus ca, incepand de sambata seara, sa se intensifice controalele si verificarile la toate imobilele in care se desfasoara activitati cu public numeros, a anuntat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog. VEZI detalii AICI
 

UPDATE 18:00 ISU Bucuresti Ilfov a postat pe pagina de Facebook imagini filmate de sus cu incendiul de la Clubul Bamboo.

UPDATE 17:40 Cinci persoane mai erau internate sambata, la ora 17:00, patru dintre acestea la Spitalul Floreasca si una la Spitalul Sf. Pantelimon, a anuntat, intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

"In aceasta dimineata, in jurul orei 3,30, a izbucnit un incendiu la un cunoscut club din Capitala - Bamboo - activandu-se Planul rosu de interventie. In doua - trei minute, echipaje ale politiei au ajuns la fata locului. In urma incendiului de la Clubul Bamboo, incepand cu ora 3,47, au fost transportate de catre SMURD si ambulante sau au ajuns pe cont propriu la spital, 44 de persoane, dupa cum urmeaza: 24 de persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, sase persoane la Spitalul de Urgenta Elias, cinci persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon, sase persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar, trei persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Colentina. La ora 17,00, la unitatile spitalicesti mai erau internate cinci persoane, astfel: patru persoane la Spitalul Floreasca si o persoana la Spitalul Sfantul Pantelimon. Victimele transportate la unitatile medicale au suferit, in special, intoxicari cu fum, hipotermii si contuzii", a explicat Dajbog.

Peste 100 de apeluri au fost inregistrate la linia telefonica speciala pusa la dispozitie de Ministerul Afacerilor Interne pentru prietenii si rudele victimelor din incendiu.

Potrivit acesteia, din cele peste 100 de apeluri inregistrate, 15 au fost de la ambasade, 65 de apeluri au fost primite de la persoane care cereau informatii despre prieteni sau rude care s-au aflat in club in momentul izbucnirii incendiului, dar care nu puteau fi contactati, sapte dintre cei care au sunat au solicitat informatii cu privire la persoanele aflate la spital, iar trei persoane au dorit sa ofere informatii despre incendiu. De asemenea, 32 de persoane au solicitat informatii care nu aveau legatura cu incendiul.

Monica Dajbog a adaugat ca la 90% din apelurile care semnalau persoane care nu pot fi contactate s-au oferit informatiile necesare celor care le cereau.

La nivelul MAI a fost activata o linie telefonica - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat in club pot suna pentru a obtine informatii despre persoanele transportate la spital.

UPDATE 15:50 Cincisprezece persoane au fost audiate, sambata, pana la ora 15:30 la Politia Capitalei, in dosarul penal deschis in urma incendiului din Clubul Bamboo, spun surse judiciare citate de news.ro.

Pana la acest moment, la Politia Capitalei au fost audiati administratorul clubului si angajati ai localului, respectiv agentii de paza aflati in club la momentul izbucnirii incendiului, iar audierile continua.

In paralel, anchetatorii fac cercetari la club, care a fost distrus in totalitate in urma incendiului.

UPDATE 15:30 Din subsolul clubului inca iese fum, conform unor imagini filmate de o persoana care locuieste in imediata apropiere.

UPDATE 15:00 Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au precizat ca, in prezent, la aproape 12 ore de la incendiu, la Clubul Bamboo au ramas pentru supraveghere sase autospeciale de stingere, o masina de descarcerare si o ambulanta SMURD. IGSU preciza sambata, intr-un comunicat de presa, ca peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la Clubul Bamboo din sectorul 2 al Capitalei.

UPDATE 12.30 Viceprimarul sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat pentru Stirile ProTV ca una dintre posibilele cauze ale producerii incendiului din clubul Bamboo ar putea fi artificiile care se serveau odata cu bauturile din club.

Viceprimar: "Intr-un astfel de club sunt 3 posibilitati principale. Una este legata de fumat, de fumatul ilegal. Una este legata de artificiile acelea care se pun la bauturile mai scumpe, la sampanie, la ...asa. Iar alta este legata de un scurt-circuit, de sistemul electric. Acuma, noi am avut o reclamatie legata de clubul Bamboo in decembrie privind fumatul ilegal, a fost un control si n-au gasit nimic. Se pare ca nu se fuma sau .. nu se fuma excesiv in club. Si acum, cineva spunea neoficial ca ar putea fi artificiile. Nu avem insa un raport oficial de la pompieri si il asteptam si noi cu mare interes.

Avem si istorie nefericita de la Colectiv. Sigur, acolo au fost artificii mai multe si mai puternice, cred, dar este o sursa posibila. Si mai este cea cu sistemul electric.

Reporter: De unde aveti informatia ca ar putea fi articiile?

Viceprimar: "Au fost informatii vehiculate, mergand si participand la tot felul de discutii si sedinte, chiar nu mai stiu de unde, dar am auzit-o cumva."

De altfel, intr-un videoclip postat pe pagina de Facebook a clubului Bamboo dupa petrecerea de Revelion 2017, organizata in acest local, se vede ca acolo se obisnuia folosirea artificiilor impreuna cu bauturile alcoolice de lux.

CITITI SI: "S-a fumat in club. Sticlele de bautura scumpa erau insotite de artificii". Un martor a filmat persoanele blocate dupa incendiu

UPDATE 12.05 Patronii Clubului Bamboo sunt audiati de politie.

UPDATE 11.45 "Sa nu va inchipuiti ca Bamboo avea numai prieteni, are si dusmani. E unul din primele zece cluburi din ume, e firesc sa existe si invidii", a spus Catalin Botezatu la Antena 3, conform Hotnews.

El a refuzat sa spuna daca mai este actionar la firma, spunand doar ca "sunt unul dintre oamenii care tin la acest club".

Creatorul de moda, bun prieten cu patronul real Joshua Castellano, a eliminat varianta incendiului provocat pentru a incasa asigurarea pentru club: "Nu exista o asigurare pentru club, pentru ca o asemenea asigurare costa enorm", a declarat el.

Botezatu a facut o acuzatie similara si la incendiul din 2005.

UPDATE 11:40 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sambata, la Spitalul Floreasca, referitor la incendiul din clubul Bamboo, ca, pe masura ce s-au stins focarele de foc, anchetatorii au inceput cercetarile la fata locului si pana in acest moment nu s-a gasit nicio persoana decedata, urmand sa fie stabilita cauza exacta a incendiului.

Nu am ce sa le reprosez colegilor mei in ceea ce priveste mobilizarea. Au fost dizlocate suficiente forte, am actionat conform planului rosu pe care l-am activat imediat ce am avut primele informatii si, ulterior, cei care au fost intoxicati cu fum au fost directionati tot prin grija colegilor nostri, desi au fost o parte care au plecat si cu transportul particular catre spital”, a afirmat ministrul.

Intrebata in continuare daca exista o celula de criza la minister, Carmen Dan a spus ca s-a constituit o grupa operativa in acest sens.“Exista o grupa operativa care s-a activat exact in urmatorul moment dupa apelul pe 112, care a avut loc la ora 3.32 (...). Acum va trebui sa facem verificari si sa stabilim si cauza incendiului. Prioritatea pentru noi a fost sa salvam vietile omenesti”, a precizat ministrul de Interne.

Ea a subliniat ca, “pe masura ce s-au stins focarele de incendiu, s-a intrat cu verificari”, iar “pana in acest moment nu s-a gasit nicio persoana decedata”.

Potrivit ministrului, s-a intocmit un dosar penal si se fac verificari specifice. “Cei care sunt internati la Terapie Intensiva sunt intoxicati cu fum. Am inteles ca majoritatea persoanelor au stat in club, o parte au fost pe terasa unde se putea si fuma. Sunt acolo colegii de la Politie si fac verificarile de vigoare pentru a stabili adevarul. S-au panicat si au sarit o parte dintre ei, de aia se si explica de ce avem doi internati la Ortopedie”, a completat Carmen Dan, care a facut o vizita la Spitalul floreasca, unde sunt internate unele dintre victimele in urma incendiului din clubul Bamboo.

Intrebata daca sunt persoane care nu s-au putut evacua, ea a sustinut ca aceasta chestiune va putea fi stabilita doar la finalul verificarilor de la fata locului. “Nu putem sa facem aceasta afirmatie decat dupa ce vom face toate verificarile. Asta inseamna imediat dupa ce vom peria tot perimetrul pe care a actionat incendiul”, a conchis ministrul de Interne.

UPDATE 11:30 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sambata ca, in cazul in care un club nu are autorizatie de functionare de la sectorul pe raza caruia se afla, acesta trebuie inchis.

"Incendiu la un club din Capitala! Nu sunt victime, Slava Domnului! Am alertat toate autoritatile responsabile. Din punctul meu de vedere, in cazul in care un club nu are autorizatie de functionare de la sectorul pe raza caruia se afla, asa cum prevede legea, trebuie inchis. Numai asa va intelege toata lumea ca legile trebuie respectate de toti si ca nu se joaca nimeni cu vietile oamenilor", a scris edilul sef al Capitalei pe Facebook.


UPDATE 11:00 Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti efectueaza urmarirea penala privind infractiunea de distrugere din culpa (avand ca urmare vatamarea mai multor persoane), in urma incendiului produs in noaptea de vineri spre sambata in Clubul Bamboo.

"Cercetarile sunt efectuate de doi procurori criminalisti din cadrul Sectiei de urmarire penala si de ofiteri din cadrul Serviciului Omoruri. In cauza, a fost asigurat perimetrul de interes si a fost initiata cercetarea la fata locului. Continuarea acestei activitati este influentata de faptul ca incendiul nu a fost stins in totalitate pana in prezent, precum si de faptul ca pericolul de prabusire a structurii nu a fost inlaturat", precizeaza Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

UPDATE 10.30 Presedintele Klaus Iohannis afirma ca in ceea ce priveste incendiul din clubul Bamboo se pare ca regulile si legile au fost incalcate, adaugand ca, pana nu se va intelege ca legea e una pentru toti, societatea va fi mereu in pericol.

Mai multe detalii cititi aici.

UPDATE 10.25 Un barbat a filmat de la etajul la care locuieste ruinele fostului club Bamboo.

UPDATE 10.15 O femeie a carei fiica era in Bamboo a venit la club sa-i caute actele.

Ea sustine ca fata sa nu poate fi inregistrata la spital fara documente. Detalii aici.

UPDATE 10.00 Marturii dupa incendiul din Bamboo: "Nu cred ca a luat foc de la o tigara, a bufnit totul deodata".

Martorii spun ca initial au simtit un miros puternic de fum, iar in momentul in care s-a oprit muzica si-au dat seama ca este ceva in neregula. Apoi, au dat navala spre iesirile de urgenta.

Mai multe detalii cititi aici.

UPDATE 09.30 Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat ca Clubul Bamboo nu avea autorizatie de functionare, iar in aceasta luna urma sa fie amendat.

Mai multe detalii cititi aici.

UPDATE 09:00 Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru distrugere in dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a declarat, sambata, pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al institutiei Alexandru Georgescu.

"S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdata, vedem in functie de ce va fi", a afirmat reprezentantul PTB, intrebat daca s-a constituit dosar si pentru ce fapta s-a inceput urmarirea penala in cazul incendiului de la clubul Bamboo.

El a precizat ca a fost trimisa la fata locului o echipa de anchetatori. "Doi procurori criminalisti. Acum ma duc si eu acolo. O sa mearga si seful de sectie si, ma rog, Politie ", a mentionat Georgescu.

Cercetarile in cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei, informeaza Biroul de presa al DGPMB.

UPDATE 08:45 Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat ca Clubul Bamboo nu avea autorizatie de functionare, iar in aceasta luna urma sa fie amendat.

Cu toate acestea, unul dintre avocatii managerilor clubului Bamboo sustine ca localul avea toate documentele necesare functionarii. DETALII AICI.

UPDATE 08:30 Raed Arafat a declarat ca incendiul de la clubul Bamboo nu se mai desfasoara, dar ca mai exista cateva puncte care mocnesc, asupra carora pompierii intervin in continuare.

"La acest moment, echipele de pompieri se reduc de la 26 la 14 masini, care vor ramane si vor continua actiunea, aici, care s-ar putea sa dureze cateva ore, pana este totul evaluat. Incendiul nu se mai desfasoara. Mai sunt cateva puncte care mocnesc si pe care pompierii le sting", a afirmat seful DSU.

El a adaugat ca la locul incendiului vor ramane trei echipaje de prim ajutor si o masina de terapie intensiva, "mai mult in sprijinul pompierilor care se afla la interventie".

UPDATE 07.54 ISU informeaza ca 38 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului de la clubul Bamboo, dintre care 21 de victime transportate de SMURD si SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

UPDATE 07.15 Raed Arafat la Stirile ProTV:

"Ultima informatie in aceasta situatie, care ramane dinamica, este de 35 de persoane care au ajuns la spitale. Din cele 35 de persoane, una singura este in stare grava, intubata, ventilata, in urma unei intoxicatii cu fum si monoxid de carbon, care se afla la Floreasca.

Sunt 2 persoane sau 3 cu leziuni traumatice, dintre care una dintre ele la spitalul Sf. Pantelimon cu fractura de coloana, dar care nu este grava, pentru ca a sarit de undeva.

Celelalte persoane sunt cu forme usoare de intoxicatii.

Incendiul este sub control, in curs de lichidare. Cladirea s-a prabusit, mai sunt cateva focare dar care pompierii le lichideaza. Am ramas cu un dispozitiv medical minimal. Pompierii au ramas cu aproximativ 20 de masini de interventii, sa vedem daca nu cumva au ramas persoane prinse acolo.

Despre cauze vom vorbi mai tarziu, acum nu putem specula."

UPDATE 07:00 Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sambata ca aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale in urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitala.  Potrivit acestuia, toate celelalte victime acuza expunere la fum, intoxicare cu monoxid de carbon si stare de hipotermie in cazul unora. Reprezentantul ISU a adaugat ca multe dintre victime au fost consultate si ulterior au parasit spitalul. O singura persoana se afla in stare grava

UPDATE 6:40  Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sambata ca exista posibilitatea ca unele persoane sa nu se fi putut evacuat din interior. "Este foarte complicat ceea ce urmeaza sa va spun dar exista o posibilitate ca unele persoane sa nu se fi putut evacuat din interior desi primele echipaje de la detasamentul Baneasa care au ajuns la fata locului au procedat la verificarea interioara a spatiilor", a precizat reprezentantul ISU Bucuresti.

UPDATE 6:30 Cu o ora inainte de izbucnirea incendiului, pe pagina de Facebook a clubului au fost postate imagini video cu petrecerea din club.

Detalii aici.

UPDATE 6:26 Potrivit unui nou bilant, 27 de persoane au fost ranite, fiind transportate la mai spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon, Colentina si Elias. Sapte persoane au ramas in continuare internate. O singura persoana este in stare grava, intubată, ventilata mecanic si prezinta arsuri la nivelul cailor respiratorii.

Multi dintre cei care au acum nevoie de ingrijiri s-au intoxicat cu fum ori sufera de hipotermie dupa ce - in incercarea de a se salva din calea flacarilor - au sarit in lacul din apropiere.

Dealtfel, in zona au ajuns si echipaje de la scafandri, care au verificat daca mai exista si alte persoane in apa.

UPDATE 6:25 Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat ca la aceasta ora nu se mai afla la fata locului persoane ranite in urma incendiului de la Clubul Bamboo. "Nu mai sunt persoane ranite la fata locului. (...) Ultima a fost dusa acum in fata mea, a fost cu hipotermie si usoara intoxicatie de fum. (...) O singura persoana este grav intoxicata cu fum si monoxid de carbon", a spus seful DSU, la Digi 24.

UPDATE 6:20 Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat ca singura persoana ranita foarte grav in urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusa la Spitalul Colentina, fiind intubata si ventilata mecanic pentru ca prezinta arsuri la nivelul cailor respiratorii.

"In acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din Bucuresti. Din acestea, 20 au ramas in continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon si Colentina, pana in acest moment. Exista un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoana care este intubata, ventilata mecanic, prezinta arsuri la nivelul cailor respiratorii. Toate celelalte acuza doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare si posibil stare de hipotermie, deci viata acestora in acest moment nu este pusa in pericol. Exista informatii in acest moment pe care le verificam potrivit carora mai sunt si alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, catre unitatile spitalicesti", a precizat reprezentantul ISU Bucuresti, intr-o declaratie pentru presa facuta de la fata locului in jurul orei 5,30.

El a precizat ca nu exista informatii exacte privind numarul persoanelor care se aflau in club la momentul izbucnirii incendiului, iar primele echipaje de pompieri ajunse la fata locului au putut face si o verificare in interiorul clubului, inainte ca incendiul sa se generalizeze.

"In momentul in care am ajuns, era in curs procedura de evacuare a persoanelor din club, evident ca mai erau cateva. Asta ne-au spus primele echipaje care au ajuns, au procedat la verificarea interioara atat cat s-a putut pentru ca era deja o stare de ardere generalizata in unele portiuni de cladire", a subliniat Daniel Vasile. In ceea ce priveste manifestarea incendiului, suprafata totala afectata este de aproximativ 2500-3000 de metri patrati, iar pompierii lucreaza in continuare pentru lichidarea acestuia.

UPDATE 6:12 Echipajele SMURD si SABIF au transportatat la spitalele din Capitala un numar de 20 de persoane. Alte 12 persoane s-au deplasat cu mijloace proprii.

UPDATE 6:10 Un martor ocular a declarat pentru digi24.ro ca s-a fumat in club. "S-a fumat palmat", desi ospatarii atrageau atentia clientilor sa n-o mai faca.

UPDATE 6:03 ISU Bucuresti a postat pe facebook un nou bilant al interventiei de la Clubul Bamboo: Victime internate la spitale:

"13 Floreasca (unul intubat)
5 Universitar
2 Pantelimon
2 Colentina (au părăsit spitalul)

Se intervine cu 30 autospeciale stingere, 2 autoscări, 4 descarcerări, 20 ambulanţe Smurd, 4 ambulanţe Smurd cu medic, 4 autospeciale pentru transport victime multiple, 2 Spitale Mobile, 1 CBRN, Scafandrii, Detaşamentul Special de Salvatori.

Arderea se manifestă pe o suprafaţă de aprox. 2500-3000mp."

UPDATE 6:00 Martorii spun ca initial au simtit un miros puternic de fum, iar in momentul in care s-a oprit muzica si-au dat seama ca este ceva in neregula. Apoi au dat navala spre iesire. "Am simtit miros de fum si am plecat imediat ca eram la iesire", spune un martor.

UPDATE 5:50 Incendiul izbucnit la Clubul Bamboo se manifesta pe o suprafata de circa 2500-3.000 de metri patrati, iar un numar de 22 de persoane au fost duse la spital pentru ingrijiri medicale, informeaza ISU Bucuresti, pe pagina sa de socializare. Potrivit sursei citate, doua victime au fost transportate la spitalul Sf Pantelimon, 13 la Floreasca, unul fiind intubat, 5 la Spitalul Universitar si doua la Colentina, care au parasit spitalul. ISU precizeaza ca informatia transmisa anterior privind transportarea unor persoane pentru ingrijiri la spitalul Sf. Ioan nu a fost corecta. In acest moment, intervin la locul incendiului peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, masini de descarcerare si 26 de ambulante de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. La fata locului a fost creat un spital mobil.

UPDATE 5:35 Pompierii scafandri au verificat zona adiacenta clubului Bamboo pe lac si nu au fost gasite persoane, a anuntat ISU Bucuresti. Sursa citata a mai precizat pompierii intervin pentru limitarea propagarii incendiului catre vecinatati si sa il localizeze catre strada Tuzla. 

UPDATE 5:25 Pompierii au declarat ca 10 victime au fost transportate la Spitalul Floreasca si doua la Spitalul Sf. Ioan. Aceleasi surse spun ca victimele au leziuni legate de expunerea la fum si posibila stare de hipotermie. Cel putin o persoana este in stare grava, intubata.

UPDATE 5:15 Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat sambata dimineata pentru AGERPRES ca pana la acest moment nu are informatii de morti pana la acest moment in incendiul de la Clubul Bamboo. El a spus ca niciuna din cele 12 persoane ingrijite de echipajele de interventie nu se afla in stare foarte grava.

"Avem 12 persoane, in acest moment nimeni nu este in stare grava. Sunt echipe suficiente deplasate la fata locului. Inca focul nu este stins. Avem echipe de cautare-salvare pe apa pentru ca avem informatii ca unii s-ar fi aruncat in apa rece. Avem echipe de la pompieri care cauta acum", a spus seful DSU.

De asemenea, sursa citata a mai precizat ca ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, se afla la sediul MAI, la centrul de coordonare. "La fata locului ma aflu eu si medicul Oprita si comandanti de la pompieri, pentru a coordona la fata locului. Nu am informatii de morti la acest moment", a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 5:00 Pompierii din turele libere au fost chemati la serviciu pentru a interveni la incendiul de la Clubul Bamboo din Capitala, anunta, sambata dimineata, Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

La fata locului actioneaza, potrivit sursei citate, peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil si Descarcerare Grea.

UPDATE 4:50 Noua persoane sunt sub ingrijire SMURD in urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitala si a fost constituit un punct de triaj al victimelor, anunta ISU Bucuresti. De asemenea, potrivit sursei citate, exista posibilitatea de existenta a altor persoane surprinse in interior. Interventia la fata locului este ingreunata de riscul iminent de prabusire in totalitate a cladirii.

UPDATE 4:45 Surse din ISU spun ca 9 persoane sunt ranite si primesc ingrijiri la fata locului.

UPDATE 4:40 Clubul Bamboo a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie, anunta ISU. Potrivit sursei citate, sunt posibile victime surprinse in interior.

Pompierii au activat Planul Rosu de interventie. Potrivit sursei citate, arderea este generalizata.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Inregistrari VIDEO cu incendiul de la clubul Bamboo. Imagini surprinse de un utilizator Stirile ProTV
Inregistrari VIDEO cu incendiul de la clubul Bamboo. Imagini surprinse de un utilizator Stirile ProTV

Un utilizator al www.StirileProTV.ro a transmis pe numarul de WhatsApp 0744.878.878 imagini filmate din timpul incendiului de la clubul Bamboo din Bucuresti, in noaptea de vineri spre sambata dimineata.

SITUATIA RANITILOR DIN BAMBOO. 44 de persoane au ajuns la spital, 5 au ramas internate. Cum au reusit sa se salveze din foc
SITUATIA RANITILOR DIN BAMBOO. 44 de persoane au ajuns la spital, 5 au ramas internate. Cum au reusit sa se salveze din foc

Dintre cei aproximativ 400 de tineri care se aflau in club, 44 au ajuns la spital. Cei mai multi s-au intoxicat cu fumul inecacios, iar altii au suferit fracturi sau luxatii in timp ce incercau sa se salveze.

Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Dimineata inregistrarea a fost stearsa. VIDEO
Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Dimineata inregistrarea a fost stearsa. VIDEO

Cu aproape o ora inainte de incendiul devastator declansat in  Bamboo, pe pagina oficiala de Facebook a clubului au fost transmise LIVE imagini cu petrecerea din interior. Acestea au fost ulterior sterse.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.