Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Incalzire semnificativa a vremii in toata tara, luni. Maximele termice ajung la 22 de grade in sudul tarii

Embed:

Ziua de luni ne-aduce timp frumos si o incalzire semnificativa a vremii. Vantul ramane intens, iar maximele termice ajung
in intervalul 10...22 de grade.
 

In Dobrogea si Baragan gasim cer mai mult senin; vant cu intensificari si temperaturi chiar si cu 10 grade peste cele
inregistrate ieri. Dupa pranz se vor atinge 19 grade in zona Calarasi.

Se incalzeste simtitor si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Maximele ajung la 16...17 grade; norii nu prea se arata; doar vantul va avea unele porniri.

In jumatatea nordica a Moldovei apar ceva innorari si ploi slabe la inceputul zilei in zona de munte. Si tot la munte vantul sufla cu viteze foarte mari. Temperaturile urca pana la 16...17 grade- valori neobisnuit de mari pentru aceasta perioada.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gata cu precipitatiile. Norii se imprastie si incalzirea vremii este evidenta. Ieri s-au inregistrat cel mult 4...5 grade; astazi maximele ajung la 14...15 grade. Si vestul tarii scapa de ploi. Astazi se arata soarele si temperaturile cresc simtitor.Vom avea maxime de 15...16 grade; dar vantul va prezenta unele intensificari pe parcursul zilei.

In centrul Romaniei se anunta innorari trecatoare; multe perioade insorite si vant nervos in regiunile montane. Temperaturile, mult mai ridicate decat ar fi normal, pornesc de la 10 grade in depresiuni si ajung la 17 grade in zona Sibiului.

In sud-vestul tarii gasim vreme frumoasa si mult mai calda decat in statistici. Temperaturile, mai potrivite pentru inceputul lunii mai, vor ajunge la 19...20 de grade, dar vantul isi va face simtita prezenta si aici. Si sudul tarii va avea vreme exagerat de calda pentru data din calendar, cu maxime ce vor atinge 21...22 de grade in Lunca Dunarii. Atmosfera va fi insorita, insa vantul va avea si aici unele porniri.

Se incalzeste serios si in zona Capitalei. Vom avea o maxima de 19 grade; in conditii de cer mai mult senin si vant activ. Si noaptea va fi mai calda decat ultima: spre dimineata se vor inregistra in jur de 6 grade.

La munte saltul termic este evident si temperaturile depasesc 10 grade in multe statiuni. Dimineata se anunta cativa stropi de ploaie in zona Orientalilor; in rest asteptam timp frumos. Vantul continua sa sufle cu putere, iar cele mai mari viteze se vor atinge in Carpatii Orientali: peste 90...100 km/h.

Cum va fi vremea in zilele urmatoare:

Marti tot vreme nefiresc de calda: se vor atinge chiar si 24 de grade. Ploile se extind dinspre vest, iar seara si noaptea cuprind majoritatea zonelor. Miercuri asteptam innorari, ploi locale si o usoara scadere de temperatura. Joi seara si noaptea apar ploi sporadice in vest, nord-vest si centru si ceva ninsori pe la munte. Temperaturile continua sa scada, dar chiar si asa vor depasi valorile normale.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: vremea, meteo, temperaturi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed