In Bucuresti a crescut numarul solicitarilor pentru asistenta medicala de urgenta: a fost suplimentat numarul de ambulante

ambulante floreasca

Numarul echipajelor la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF) si la SMURD a fost suplimentat, in conditiile in care a crescut numarul solicitarilor in ultimele 24 de ore, a anuntat, sambata, Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta ca "au fost luate toate masurile pentru ca asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca in Bucuresti sa fie acordata fara sincope in aceste zile in care numarul solicitarilor a crescut semnificativ", precizand ca masurile au fost luate atat la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), cat si la SMURD.

Potrivit sursei citate, la SABIF numarul solicitarilor a inregistrat vineri o crestere de 36 - 38 la suta. Astfel, daca in mod normal in 24 de ore se inregistreaza, in medie, intre 1.000 si 1.200 de solicitari, in ultimele 24 de ore au fost inregistrare peste 1.600 de solicitari, relateaza news.ro.

Pentru a face fata numarului de solicitari, la Serviciul de Ambulanta au lucrat suplimetar in cursul zilei de vineri opt echipaje de tip B si C, iar in noaptea de vineri spre sambata au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C, doua echipaje fiind aduse din Arges si unul din Prahova.

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face fata cresterii numarului de solicitari - din judetul Teleorman au fost aduse doua echipaje de prim-ajutor, iar la Bucuresti a mai fost operationalizat un echipaj. Ministerul Sanatatii mai spune ca aceste masuri vor fi mentinute cat timp este necesar astfel incat asistenta medicala de urgenta acordata populatiei sa nu aiba de suferit.

Citește și
O fetita participa la evenimentul de inmanare a Drapelului de lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Dealul Spirii' Bucuresti-Ilfov in semn de recunoastere a sacrificiilor tuturor generatiilor de pompieri, la Monumentul Eroilor Pompieri din Buc
Sute de scoli, licee si gradinite din Capitala NU au autorizatie pentru securitate la incendiu. Arafat promite o "caravana"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

"Pe termen mediu si lung Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au in vedere mai multe masuri, investitii si incheierea de parteneriate internationale pentru imbunatatirea procedurilor de dispecerizare, a trainingului dispecerilor si a infrastructurii existente", mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Valentin Popescu, a declarat ca masura a fost luata atat ca urmare a cresterii numarului de solicitari din ultimele zile, cat si avand in vedere discutiile din ultima perioada legate de modul in care functioneaza Ambulanta.

Intrebat cum va fi facuta practic aceasta suplimentare, Popescu a explicat ca serviciile judetene de ambulanta si SMURD lucreaza zilnic cu un anumit numar de ambulante si echipaje medicale si ca, in contextul actual, aceasta suplimentare va fi facuta in aceeasi maniera in care se face cu ocazia sarbatorilor, si anume este chemat personal si de acasa, sa lucreze in plus.

El a mai aratat ca aceste masuri vor fi mentinute pana cand numarul solicitarilor va intra in limitele normale. Ministerul Sanatatii a luat aceste masuri in contextul controverselor si neconcordantelor in privinta apelurilor primite la 112 in cazul lui Ioan Gyuri Pascu, legate inclusiv de timpii in care au ajuns echipajele de interventie la locuinta artistului.
Potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale, au fost primite trei apeluri intr-o ora si 30 de minute, primele doua pentru urgenta medicala si al treilea pentru agravarea starii pacientului, la orele 03.23, 04.42 si 04.53.

In acest caz au fost declansate mai multe anchete, atat vizandu-l pe medicul din primul echipaj de ambulanta, care i-a pus artistului diagnosticul de "atac de panica" si i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam, cat si in privinta modului in care cel de-al doilea echipaj de la SABIF a ajuns la caz in urma echipajului SMURD, desi a fost alertat mai devreme decat ambulantele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti. In urma necropsiei facute, la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Cinci anchete dupa moartea lui Ioan Gyuri Pascu. De cate ori a sunat la 112 sotia si cum s-a ajuns la Cod Rosu de interventie
Cinci anchete dupa moartea lui Ioan Gyuri Pascu. De cate ori a sunat la 112 sotia si cum s-a ajuns la Cod Rosu de interventie

Actorul Ioan Gyuri Pascu a primit vineri ultimele aplauze. Cei care l-au iubit si-au luat ramas bun de la el si l-au condus pe ultimul drum.

Sute de scoli, licee si gradinite din Capitala NU au autorizatie pentru securitate la incendiu. Arafat promite o
Sute de scoli, licee si gradinite din Capitala NU au autorizatie pentru securitate la incendiu. Arafat promite o "caravana"

Cu doua zile inainte de inceputul anului scolar, situatia cladirilor in care vor invata elevii pare mai degraba dezastruoasa.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.