Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Imaginile codului galben de ger. Bucurestiul arata ca o floare de gheata, oul incremeneste pe tigaie, legumele crapa in piete

Embed:

Romania tremura din toate incheieturile si este abia inceputul. Codul galben de ger a fost extins si prelungit. Aerul polar va amorti aproape toata tara.

De altfel, s-au inregistrat cele mai mici temperaturi din ultimii 55 de ani, pentru data de 20 ianuarie. Au fost minus 29 de grade la Intorsura Buzaului si minus 28, la Brasov. Greu este si in zona de sud, inclusiv in Capitala. Din aceasta cauza foarte multi oameni au ajuns la spital.

Vazut de sus, Bucurestiul arata ca o imensa floare de gheata. Explicabil in conditiile in care la statia Baneasa s-au inregistrat minus 22 grade Celsius.

A fost rau in tot sudul tarii. Neobisnuitit cu temperaturi atat de scazute, oamenii nevoiti sa iasa din case s-au grabit cat au putut ca sa nu stea prea mult in ger.

Frigul a ramas patrunzator si dupa ce a rasarit soarele. Dovada ca un ou crud lasat pe o tigaie a inghetat imediat.

De voie de nevoie cativa negustori si-au facut curaj si au iesit la piata insa s-au temut ca fructele si legumele de pe taraba se vor sparge curand. In schimb, florarii si-au adus de acasa calorifere electrice pentru a-si proteja investitia.

In schimb la Sovata, s-a produs un fenomen spectaculos pe cel mai sarat lac din Europa. Pe toata suprafata de peste 40 de mii de metri patrati, lacul Ursu este acoperit cu un strat gros de gheata. Localnicii spun ca temperaturile in ultimele nopti au coborat sub -18 grade.

Iar vestile nu sunt bune. De maine si pana luni inclusiv persista valul de frig. Toata tara intra sub cod galben de ger iar in noptile care urmeaza se vor inregistra si minus 28 de grade.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: ger, Bucuresti, vreme,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed