Imagini cu prapadul facut de inundatii si vijelii in nord-vestul tarii. Un brad de 12 metri s-a prabusit peste un bloc

Ultimul update: Vineri 15 Ianuarie 2016 01:39
Data publicarii: Marti 12 Ianuarie 2016 18:33
Categorie: Actualitate

Pericolul de inundatii ramane ridicat in nord-vestul tarii, iar hidrologii mentin codul galben. Mai multe paraie, umflate de sloiuri, s-au revarsat deja, iar altele stau sa dea pe afara.

In alte zone ale tarii, vijeliile i-au inspaimantat pe oameni. La Brasov, vantul puternic a daramat un brad, de aproximativ 12 metri, peste un bloc.

Sloiurile aduse de apele raului Bistrita au luat cu totul un podet din Vatra Dornei. S-a rupt astfel principala legatura dintre centrul orasului si un cartier intreg. Acum, oamenii vor fi nevoiti sa faca un ocol de 2 km pentru a ajunge acasa.

In judetul Bistrita-Nasaud, ploile au facut probleme. Mai multe case au fost inundate, dar si cateva drumuri de acces. Intr-un sat parintii copiilor care merg la scoala i-au trecut soseaua in brate.

Localnica: "Vai de mine ploua, iar vine ploaia, vin inundatiile."

In Maramures, cotele de atentie au fost depasite pe raurile Firiza si Iza. Pompierii sunt gata sa intervina daca este nevoie.

Localnica: "Am auzit bolovanii cum se misca, ti-e frica, am copiii mari, dar tot mi-e frica, unde sa ma mut? Cine imi da mie casa?"

Hidrologii mentin codul galben pe Tisa, Viseu, Iza, Tur, Somesul Mare, Mic, Lapus, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Negru, Alba, Aries, Bistra si Bistrita - unde se pot produce inundatii.

Si vijeliile au produs pagube. In Brasov, un panou publicitar a fost doborat de vant, iar un brad de 12 metri inaltime a cazut peste un bloc. Nimeni nu a fost ranit, insa crengile au spart geamul unui apartament si au deteriorat fatada imobilului.

Locatar: "Groaznic, groaznic, la cinci jumatate am auzit un urlet si un zgomot. Probabil s-a rupt atunci."

Unii dintre locatarii spun ca au cerut primariei sa taie copacii care risca sa se rupa. Nu li s-au aprobat solicitarile, mai ales ca alti vecini s-au opus.

Locatar: "Vreau sa taie si ciresul asta care este in fata, dar n-au vrut, am cerere facuta. Mi-au taiat cateva craci. Si mai e un brad care se inclina foarte mult, la doamna Pall, ala o sa cada pe balcoane. Nu stiu de ce nu vor."

Temperaturile raman in continuare peste normalul acestei perioade.

Ploi si temperaturi de luna martie in aproape toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Ploi si temperaturi de luna martie in aproape toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

coruptie

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude

Femeia rănită joi de o bucată de tencuiala a fost externată

Suspiciuni de fraudă la Casa de ajutor reciproc din Abrud. Acuzaţiile clienţilor

hot prins

Hoţul care şi-a luxat glezna în timp ce încerca să scape, arestat pentru furt

Femeie găsită înecată lângă Curtea de Argeş. Motivul pentru care s-a sinucis

Scandal într-o benzinărie. Doi şoferi s-au luat la bătaie în faţă poliţiştilor