Iarna s-a instalat, în doar câteva ore, în 30 de județe. 67 de mașini, distruse de crengile căzute

×
Codul embed a fost copiat

Capitala și 30 de județe din sud, centru și est se află sub cod galben de vreme severă, iar în București s-a instalat iarna în doar câteva ore.

A nins fără încetare toată noaptea și zăpada s-a depus pe șosele, spre disperarea șoferilor. Supărați, spun că drumurile nu au fost curățate, deși primăria a anunțat încă de duminică seara că se va interveni cu sute de utilaje.

Dincolo de nervii care vin la pachet cu prima ninsoare serioasă, unii s-au bucurat de peisaj și au înfruntat cum au putut frigul și fulgii de nea.

UPDATE 15:35: Un microbuz de transport călători şi patru maşini, blocate în zăpadă pe DJ 205E

Un microbuz de transport călători şi patru maşini au rămas blocate în zăpadă, luni după-amiază, pe drumul judeţean 205E, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Citește și
Vremea
Se anunță temperaturi scăzute, vânt intens și ninsori in unele zone ale țării
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Prin apel la 112 am fost sesizaţi despre faptul că un microbuz de transport persoane şi patru autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe DJ 205E. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Postul de Poliţie Garoafa şi a intervenit pentru deszăpezire Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Garoafa. Niciun călător nu a fost în pericol", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent şef Paula Enache.

Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă nu este foarte mare pe carosabil, dar cel mai probabil, din cauza vântului, s-a acumulat pe porţiunea respectivă de drum.

Drumul DJ 205E a fost deblocat la scurt timp după intervenţia SVSU Garoafa.

Potrivit IPJ Vrancea, în judeţ se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt drumuri blocate şi nu s-au înregistrat situaţii deosebite

UPDATE 15:30: Trei autocare cu copii, ajutate de drumari să treacă Pasul Oituz

Un convoi format din trei autocare cu copii a fost ajutat de drumari să treacă Pasul Oituz, unde a nins abundent în ultimele ore.

"Cele trei autocare au fost însoţite de o echipă formată din lucrători ai DRDP Iaşi şi DRDP Braşov pentru a putea tranzita în siguranţă graniţa dintre judeţele Bacău şi Covasna. Echipa CNAIR s-a asigurat că autocarele au ajuns fără incidente până la Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, acolo unde carosabilul este curat", au precizat reprezentanţii Companiei de Drumuri Naţionale.

Purtătorul de cuvânt al Regionalei Braşov, Robert Elekes a declarat pentru AGERPRES că şoferii autocarelor au sunat la 112, crezând că drumul este blocat din cauza unor tiruri.

"Autocarele nu au fost, practic, blocate, şoferii s-au oprit în spatele unor tiruri care staţionau ca să-şi pună lanţuri şi au crezut că e blocaj şi au sunat la 112. Până au ajuns echipele noastre lângă ei, două dintre cele trei autocare plecaseră la drum, iar utilajele noastre le-au însoţit până au ajuns la baza dealului", a precizat Robert Elekes.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri Naţionale au mai menţionat că blocajele care apar în trafic sunt cauzate în mod frecvent de autovehicule grele neechipate adecvat pentru condiţiile de iarnă şi au făcut un apel către conducătorii auto, în special către şoferii de autocamioane, să nu plece la drum cu maşini nepregătite şi să conducă prudent pentru a evita eventuale incidente în trafic care ar putea genera blocaje şi îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire.

UPDATE 15.20: Hunedoara: În masivele Parâng şi Retezat a nins 

Stratul de zăpadă în masivele Parâng şi Retezat ajunge până la 5 centimetri, după ce în aceste zone a început să ningă luni, salvamontiştii din judeţul Hunedoara îndemnând turiştii la prudenţă atunci când plănuiesc să abordeze traseele montane în această perioadă a anului.

„În Masivul Parâng stratul de ninsoare măsoară 5 centimetri, zăpada fiind prezentă de la altitudini mai mari de 1.200 de metri. În Retezat, la baza Salvamont din Râuşor, zăpada măsoară circa 3-4 centimetri. În Straja nu a nins, încă. Deocamdată, pământul este cald şi ninsoarea se prinde mai puţin, dar în următoarele zile estimăm că grosimea stratului de zăpadă ar putea să crească, pe măsură ce vremea se va răci", a declarat salvamontistul Doru Oprişoni, de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Salvamontiştii asigură deja servicii de permanenţă în principalele staţiuni montane ale judeţului Hunedoara, turiştii fiind sfătuiţi să anunţe la refugiile Salvamont dacă au în plan să meargă în drumeţie pe anumite trasee. Aici vor primi informaţii despre prognoza meteo, îmbrăcămintea şi încălţămintea potrivită, starea traseelor şi timpii în care pot fi parcurse traseele.

UPDATE 14.00: Prognoza meteo în București pentru următoarele 2 zile. Mesajul de informare al meteorologilor

UPDATE 13.45: Neamţ: Mai multe blocaje rutiere din cauza zăpezii de pe carosabil

 Mai multe blocaje rutiere au fost raportate luni la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ de către şoferii care au sunat la 112, la faţa locului fiind direcţionate utilaje pentru a interveni.

Potrivit ISU Neamţ, pe drumul naţional Piatra-Neamţ - Roman se înregistrează un blocaj după ce mai multe maşini nu au reuşit să urce un deal în zona localităţii Dulceşti. Potrivit unor surse aflate la faţa locului, coada de maşini depăşeşte un kilometru.

Un alt blocaj rutier se înregistrează pe drumul judeţean DJ 208 G între localităţile Vad şi Ştefan cel Mare, iar în localitatea Frăsinel a rămas blocat un TIR. De asemenea, două TIR-uri au fost trase pe dreapta în localitatea Tarcău pentru că nu reuşesc să urce un deal.

Pe drumul judeţean 157 C, până la Sanatoriul TBC de la Bisericani, se circulă greu dat fiind faptul că drumul este în pantă.

UPDATE 13.30: Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri naţionale, din cauza unor tiruri neechipate de iarnă

 Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Harghita se face îngreunat din cauza unor tiruri neechipate de iarnă, în judeţ fiind înregistrate ninsori abundente.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, pe DN 13B, în Pasul Bucin, dinspre Borzont spre Praid, circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, din cauza a două tiruri care au rămas blocate. De asemenea, pe DN 13 A, la ieşirea din localitatea Corund, traficul se face tot pe o bandă, din cauza blocajului a trei tiruri.

Sursa citată a mai precizat că şi pe DN 12C la Lacu Roşu circulaţia este îngreunată din cauza ninsorii abundente, iar DJ 131, pe raza localităţii Văleni, înspre Rupea, este blocat din cauza zăpezii.

 Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a subliniat că mai multe tiruri neechipate de iarnă sunt oprite la marginea drumurilor naţionale care traversează trecătorile montane, întrucât nu a mai putut să-şi continue drumul.

Poliţia Rutieră a instituit filtre în toate zonele judeţului Harghita unde există risc de blocaje din cauza ninsorilor abundente, fiind interzis accesul autovehiculelor neechipate de iarnă.

UPDATE 12.30: Până la ora 12.00 ISU BIF a intervenit pentru degajarea a 91 de capaci/crengi de pe carosabil sau autoturisme, avariate 67 autoturisme.

UPDATE 11.00: Niciun drum național nu e închis

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, luni, că niciun drum naţional nu este închis sau restricţionat din cauza fenomenelor meteorologice. În noaptea de duminică spre lunbi s-a interbenit cu peste şase sute de utilaje şi s-au răspândit peste 4.600 tone material antiderapant, conform News.ro.

 Potrivit CNAIR, drumarii au acţionat pentru a menţine reţeaua rutieră naţională practicabilă, în condiţii de siguranţă, cu 686 utilaje şi au răspândit aproximativ 4.618 tone material antiderapant.

„Frontul atmosferic a afectat iniţial Oltenia şi Muntenia, iar treptat fenomenele meteotologice s-au deplasat spre Transilvania şi Moldova. În aceste condiţii, Direcţiile regionale ale CNAIR au început să acţioneze încă de aseară pentru a menţine circulaţia deschisă pe drumurile publice”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, frontul atmosferic se manifestă, luni dimineaţă, mai puternic în Transilvania şi Moldova.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai transmis reprezentanţii CNAIR.

UPDATE 10.45: Meteorologii au prelungit, luni, codul galben de ninsori până la ora 22.00, în zona Carpaților Orientali și în Moldova. Totodată, de marți și până miercuri se vor semnala polei și ninsori în mai multe zone.

UPDATE 10.15: Comandamentul de iarnă, convocat la Primăria Capitalei.

Principalele declarații:

- „Avem peste 50 de persoane în adăpost. Avem un număr permanent 0800 800 868 la care pot fi sesizate cazurile de oameni ai străzii care au nevoie de adăpost.”

- „După verificările de azi noapte și azi dimineață, s-a intervenit foarte slab la trotuare și ar putea apărea accidente.” 

UPDATE 10:00: Peste 1.000 de locuințe din Olt, fără curent electric în urma ninsorii 

Peste 1.000 de consumatori din şase localităţi din judeţul Olt erau, luni dimineaţa, nealimentaţi cu energie electrică, în condiţiile în care în judeţ ninge de duminică seara, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a anunţat că este vorba de 1.043 de consumatori din localităţile Orlea, Gura Padinii, Grădinari, Teslui, Strejeşti şi Brebeni.

„Pentru remedierea avariilor la reţeaua electrică intervin 10 echipe ale firmei de specialitate. Sunt 30 de puncte de transformare afectate în localităţile menţionate", a spus Băsăşteanu.

Din cauza condiţiilor meteo (ninsoare, carosabil umed), pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

Judeţul Olt se află, începând de duminică seara şi până luni la ora 10,00, sub avertizare Cod galben de vreme rea, fenomenele vizate fiind ninsori moderate cantitativ, lapoviţă şi ploaie.

Vaslui: Circulaţie în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ

 

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ, au anunţat, luni, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Prefectul judeţului, Eduard Popica, a declarat că mai multe utilaje acţionează încă din timpul nopţii pe toate arterele din Vaslui, astfel încât să nu fie probleme.

„Până acum nu au fost semnalate probleme la nivelul judeţului. A fost un singur incident pe DN 15D, unde un TIR a derapat şi a fost înregistrat un blocaj, dar situaţia s-a remediat. Sfătuim conducătorii auto să plece la drum cu autovehiculele echipate corespunzător", a precizat Eduard Popica.

UPDATE 09.55: Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru a îndepărta efectele vremii din judeţele Buzău, Constanţa şi Tulcea, dar şi în municipiul Bucureşti. 

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii grave de urgenţă, cauzate de fenomenele meteorologice periculoase.

Pe fondul precipitaţiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviţă şi ploi, au fost înregistrate efecte in judeţele Buzău, Constanţa,Tulcea şi municipiul Bucureşti.

„În această dimineaţă, în localitatea Cochirleanca din judeţul Buzău, patru autoturisme în care se află 10 persoane nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Echipaje ale Serviciului Drumuri Judeţene sprijiniţi de angajaţii primăriei intervin pentru deblocarea persoanelor, astfel încât acestea să poată continua drumul în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, pe fondul vântului puternic, porturile Constanţa, Mangalia şi Midia, precum şi bara Sulina rămân închise până când condiţiile meteo vor permite navigarea.

Încă din cursul zilei de vineri, de la primele semne ale venirii frigului, comanda IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal în toate judeţele ţării, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul unor evenimente de amploare.

La nivel naţional, aproape 5.200 pompieri militari cu 1.700 autospeciale şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale.

Pentru misiuni în zone greu accesibile, pot fi utilizate 36 şenilate cu capacitate de trecere mărită, 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi 32 autofreze. De asemenea, intervenţia salvatorilor poate fi realizată cu ajutorul camioanelor pentru transport persoane şi materiale, dar şi a autospecialelor pentru stingerea incendiilor cu capacitate mare de trecere.

 

UPDATE 09:10: Ninsori şi circulaţie în condiţii de iarnă în tot judeţul

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în tot judeţul Harghita, în urma ninsorilor căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Harghita.

Conform sursei citate, stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ 1 cm pe DN 11 B Cozmeni - Târgu Secuiesc, pe DN 12 Tuşnad - Izvoru Mureşului - Topliţa, pe DN 15 Topliţa - Borsec, pe DN 13A Praid - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc şi pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comăneşti şi ajunge la 2 centimetri pe DN 12C Gheorgheni - Lacu Roşu şi la cinci centimetri pe DN 13B Gheorgheni - Praid, în pasul Bucin, informează Agerpres.

Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 166 de tone de material antiderapant şi continua să intervină, ţinând cont că ninge în tot judeţul.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează pentru deszăpezire, autorităţile dând asigurări că sunt pregătite pentru venirea iernii.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a recomandat şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare, echipate cu anvelope de iarnă.

UPDATE 09:00: Buzău: Drumarii au acţionat cu 26 de utilaje şi peste 250 de tone de material antiderapant

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău au acţionat, în cursul nopţii de duminică spre luni, cu peste 250 de tone de antiderapant pe cele şase tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul.

„S-a acţionat cu un număr de 26 de utilaje pe drumurile naţionale DN2, DN1B, DN2B, DN2C, DN22 şi DN10, pe care s-au împrăştiat peste 250 tone de material antiderapant", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

Potrivit sursei citate, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ.

„Şoferilor li se recomandă să aibă maşinile echipate corespunzător şi să adapteze viteza la condiţiile de drum şi vizibilitate", a mai spus el.

UPDATE 08:45: Gabriela Firea a convocat, luni dimineață, comandamentul de iarnă

Bucureștiul, nedeszăpezit

În Capitală, a început să ningă în jurul orei 22.00, iar totul părea să fie sub control. Câteva ore mai târziu, în care a nins viscolit, fără oprire, un strat gros de zăpadă s-a depus pe şosea şi a îngreunat circulaţia şoferilor.

Șofer: „Groaznic, e plin de omăt pe şosea...Au trecut, dar nu se deszăpezește cum trebuie."

Șofer: „Foarte greu se circulă, nu am văzut nicio maşină de dat zăpada, abia opresc la semafor, chiar şi cu cauciucuri de iarnă."

Totuşi, primăria Capitalei a anunţat duminică seară că 328 de utilaje de deszăpezire au fost pregătite să cureţe străzile.

Reporter: „Cu ce sunteţi pregătiţi să acţionaţi?”
Angajat deszăpezire: „Soluţie, clorură. Dacă vedem că amorţeşte puţin jos, imediat dăm cu soluţie."

La ora 4 dimineaţa, în zona Dristor nu a trecut nicio maşină de deszăpezire."

Șofer: „Nu ne aşteptam, ne-a luat prin surprindere, nu ştiu cum s-a întâmplat, am plecat de dimineaţă era o vreme extraordinară şi uite acum."

Șofer: „Nu am apucat să schimb cauciucurile. Nu mă aşteptam."

Șofer: „M-a luat pe nepregătite."

În schimb, cei care s-au pregătit au răsuflat uşuraţi.

Șofer: „Am făcut lista pentru Moş Crăciun, avem haine groase, căciuli şi cauciucuri. Vă bucuraţi că ninge, altfel spus. Da."

Șofer: „Totul e în regulă, îmi place iarna şi e bine."

Cu toate că ne apropiem de sfârşitul lunii noiembrie, unii au fost nevoiţi să înfrunte iarna în ținute mai degrabă de toamnă.

Tineri: „Era frig, dar nu ne aşteptam să ningă. Suntem îmbrăcaţi gros că era frig, eu sunt în adidaşi.”
Reporter: „Cum vă veţi pregăti?”
Tânăr: „Bocanci, geci groase."

Reporter: „Nu vă este frig?”
Tineri: „Ba da, foarte frig, m-a luat pe nepregatitie.”
Reporter: „E timpul să scoateţi hainele groase, nu?”
Tineri: „Exact."

Pentru alţii însă, frigul şi ninsoarea au fost motiv de bucurie.

Femeie: „Da, îmi place.”
Reporter: „Nu aveţi o problemă că e frig?”
Femeie: „Nu, super. Deci chiar îmi place că nu e frig."

Femeie: „Am destule haine groase, nu e o problemă."

ISU București-Ilfov a efectuat 28 de intervenții

De duminică seara, de la intrarea în vigoare a codului, și până luni la ora 07.00, echipajele ISU București-Ilfov au acționat „pentru gestionarea a 28 de evenimente generate de fenomenele meteo,in special caderi ale copacilor pe carosabil sau autoturisme”. 

Potrivit sursei citate, 19 mașini au fost avariate.

Întârzieri pe Aeroportul Otopeni

În ceea ce privește activitatea pe Aeroportul Otopeni, se acționează în condiții de iarnă. Aeronavele sunt degivrate înainte de decolare, ceea ce duce la întârzieri de până la 30 de minute.

„S-a intervenit și se intervine cand este necesar pentru deszăpezire la piste/platforme”, au mai informat reprezentanții Aeroportului Otopeni.

Situația TRAFICULUI la ora 07.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a preczat că, la ora 07.00, nu au fost semnalate drumuri sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, însă porturile Midia şi Mangalia sunt închise momentan, din cauza vântului puternic.

Sunt închise totodată circulaţiei rutiere 7 drumuri naţionale, respectiv:

DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN 2 şi DN 17A - Rădăuţi – Suceava;

DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN 12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN 12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, s-a produs o alunecare de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, iar circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN 12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN 12B km 2+000 şi retur;

DN 17D, între Şanţ (judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (judeţul Suceava), pe tronsonul kilometric 86 - 103, din cauza nivelului IV de viabilitate, până la data de 31.03.2019;

DN 21A, între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 - 21, pentru execuţia lucrărilor la sistemul rutier. Traficul este deviat pe ruta ocolitoare: intersecţia DN 21A km 0 cu DN 21 km 57+780 (Bărăganul) - intersecţia DN 21 km 89+680 cu DN 2A km 66+050 (Slobozia) - intersecţia DN 2A km 90+250 cu DN 21A km 23+366 (Ţăndărei);

DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Recomandări pentru șoferi

În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere, Poliția Rutieră precizează că a nins în zonele de munte, însă doar pe alocuri zăpada s-a depus, iar lucrătorii de la C.N.A.I.R. au acţionat cu utilaje şi material antiderapant, astfel că în cursul dimineții nu erau probleme semnificative privind carosabilul.

Dar, ţinând cont că există în vigoare o informarea meteorologică de vreme nefavorabilă (frig, ninsori și intensificări ale vântului la munte şi precipitații mixte în zonele joase de relief), Poliția face câteva recomandări participanţilor la trafic, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere:

 - să reducă pe cât posibil viteza de deplasare pe un carosabil care nu este uscat;

- să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita obstacolele care apar;

- să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

- să nu efectueze depăşiri riscante;

- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- să manifeste constant o conduită preventivă la volan;

- în situaţia în care se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, să aibă autoturismul echipat cu pneuri corespunzătoare, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să aibă şi dispozitive antiderapante.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Locul din România unde vineri s-au atins -4 grade. Zăpada a ajuns deja la jumătate de metru
Locul din România unde vineri s-au atins -4 grade. Zăpada a ajuns deja la jumătate de metru

La munte, iarna începe şi-a intrat în drepturi. Pe parcursul nopţii, dar şi în prima parte a zilei temperaturile au scăzut sub limita îngheţului.

Se anunță temperaturi scăzute, vânt intens și ninsori in unele zone ale țării
Se anunță temperaturi scăzute, vânt intens și ninsori in unele zone ale țării

Vineri se răceşte peste tot, iar în estul şi în sud-estul ţării, temperaturile coboară sub normalul perioadei.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.