Hector Bitar raspunde acuzatiilor lansate de Irina Cristescu. Scrisoarea pe care milionarul mexican a trimis-o presei romane

Ultimul update: Vineri 11 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 08 Martie 2016 22:29
Categorie: Actualitate

Arhitectul mexican, acuzat de sotia lui din Romania ca ar fi amenintat-o cu moartea dupa ce a plecat din Mexic cu fetita lor, raspunde acuzatiilor.

Hector Bitar ne-a trimis o scrisoare prin care sustine ca, de fapt, sotia lui - Irina Cristescu - a rapit-o pe fetita.

Arhitectul spune ca dupa ce Interpol i-a confirmat ca fiica lui a fost adusa in Romania, a demarat procedurile pentru a obtine reintoarcerea ei in Mexic.

Tribunalul Bucuresti i-a dat tatalui castig de cauza, insa mama nu vrea sa renunte la fetita ei. Cei doi au o fetita impreuna, pe care cu care tanara a plecat acum doi ani din Mexic.

Intre timp, Tribunalul Bucuresti a hotarat ca micuta trebuie sa stea la tatal ei, insa Irina Cristescu, tanara care lupta cu disperare sa isi pastreze fetita in Romania, desi Tribunalul Bucuresti o obliga sa o trimita pe cea mica la tatal aflat in Mexic, vrea sa lupte pe toate caile.

Irina Cristescu lupta pe toate planurile pentru a-si tine copilul in Romania. "Alessia a crescut frumos si sanatos aici"

"Alessia a crescut frumos si sanatos, intr-o casa plina de iubire. Are deja multi prieteni aici". Asta spune, mama inecata de plans, care se teme pentru viata ei si a copilului, dupa ce ar fi fost amenintata de fostul sot, un influent arhitect mexican. Femeia se pregateste, sa faca recurs.

Hector Bitar sustine ca la ceva timp dupa ce i s-a nascut copilul, sotia lui si-a invitat parintii in Mexic sa-si cunoasca nepoata.

Barbatul sustine ca nu i s-a parut nimic in neregula si a fost de acord. Insa, in spatele acestei invitatii, el spune ca Irina ascundea de fapt planul de rapire. Acest lucru s-ar fi intamplat pe 20 martie 2014.

"In lipsa acordului meu, o astfel de fapta este calificata, potrivit Conventiei de la Haga, ca fiind rapire internationala de minori. Trebuie sa mentionez ca Alessia Miroslava Bitar a fost inregistrata in Mexic si de aceea are si cetatenie mexicana."

Arhitectul sustine ca s-a adresat imediat autoritatilor, iar Interpolul i-a confirmat ca fiica lui fusese adusa in Romania. A dat-o in judecata pe mama, iar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca Alessia trebuie sa se intoarca la tatal ei, Irina Cristescu ar fi inceput o campanie defaimatoare la adresa lui.

"Sotia mea Irina Cristescu a inceput un razboi mediatic defaimator la adresa mea, fara a se gandi ca aceste declaratii false ar putea sa-i provoace daune in viitor fiicei noastre."

In replica, familia Cristescu sustine ca a plecat din motive de siguranta si a avut si sprijinul FBI.

Corina Vintan, purtator de cuvant al familiei Cristescu: "Hector se purta urat cu irina, Hector era un om violent si abuziv si Irina inca din luna a cincea a avut mari probleme cu el din cauza violentei. Din spusele Irinei despre viata pe care o aveau impreuna, Hector era un om foarte violent si cu stari psihice oscilante.”

"Aceste declaratii deosebit de grave sunt, pe de o parte, menite sa influenteze procesul de justitie, iar pe de alta parte sa atraga intr-un mod incorect, asupra mea, dezaprobarea publicului din Romania." spune Hector Bitar.

Pentru ca decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, Irina Cristescu este hotarata lupte in continuare. Are dreptul la recurs si poate cere anularea executarii.

Irina Cristescu: "Romania este locul cel mai bun pentru Alessia. Am venit aici pentru ca Alessia sa fie protejata. Imi caut dreptatea in parlament, aici e locul unde se fac legile. "

"Sunt un parinte responsabil, am doua titluri universitare, nu am antecedente penale in nicio tara, nici relatii cu delincventi si nici nu sunt consumator de droguri, alcoolic sau violent, asa cum sotia mea Irina declara in mod fals si dureros."

In varsta de 44 de ani, Hector Bitar de la Pena este milionar mexican, arhitect de renume in tara lui si nepot al celebrului miliardar Carlos Slim Helu.

Statul roman a decis sa se implice in batalia pentru custodia Alessiei Cristescu.

Statul roman a decis sa se implice in batalia pentru custodia Alessiei Cristescu. "Romania e tara in care noi suntem acasa"

cosuri de gunoi Archis

Comună în executare silită, după ce primarul a dat bugetul pe 3 ani pe coşuri de gunoi

Un tractorist, care avea alcoolemie, a provocat un grav accident în Dâmbovița

Sute de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Filofteia, în Alba Iulia

Groapa de gunoi de la Pata Rât s-a aprins din nou: 10 familii au fost evacuate

Românii îşi construiesc case în regie proprie, dar ignoră pericolele. "E ca medicaţia de pe internet"

Accident grav la Timişoara, din cauza unui şofer de 70 de ani

SRI

SRI a transmis comunicări oficiale despre alegerile din 2009, arhiva SIPA și declarațiile lui Dragomir

Poluarea omoară mai mulți oameni decât războiul sau foametea. 11,8 % din români sunt victime

Bucureştenii vor primi permisele de conducere prin poştă

40.000 de lei, pentru instalarea de camere de supraveghere într-un parc pustiu

CCR: Nu există nicio diferență între partenerii căsătoriți și cei aflați într-o uniune consensuală

Românii vor putea consuma roșii cultivate în țară, de Crăciun