Gyuri Pascu ar fi frecventat un cult care se opune medicinei moderne: Dang. Ce le-a marturisit fosta sotie procurorilor

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta in cazul mortii lui Gyuri Pascu scoate la lumina informatii surprinzatoare despre trecutul artistului. Atat actorul, cat si Daniela Maria Marin, fosta sa sotie, faceau parte dintr-un cult care nu accepta consultatiile si tratamentele medicale.

Militantii sectei Dang, asa cum este numita in Occident, pretind printre altele ca pot vindeca maladii grave precum: Alzheimer, cancer si SIDA. Dezvaluirile au fost facute, de apropiatii artistului, într-un material publicat, pe tolo.ro. Acestia spun ca intre Gyuri Pascu si fost sa sotie era o relatie intre un adept si maestrul sau. Dincolo de toate aceste lucruri, autoritatile continua ancheta. Politistii au audiat-o miercuri pe Daniela Maria Marin. Aceasta le-a declarat procurorilor ca, in noaptea in care Gyuri Pascu a murit, artistul a refuzat categoric internarea.

Citeste si: Mesajul fostei sotii a lui Gyuri Pascu despre noaptea in care actorul a murit. "Nu stiu daca isi dorea sa fie salvat"

Daniela Maria Marin, fosta sotie a lui Ioan Gyuri Pascu, a marturisit recent pe blogul persinal ca artistul se ferea de medici.

''In afara de analizele obligatorii facute in 2003 (...) omul asta a refuzat orice alt control sau analiza medicala pana in 2010, cand a fost accidentul vascular cerebral (...) in iulie 1999 i-am spus ca daca nu merge la doctor cu mine a terminat-o. Nimic nu l-a convins (...) Incercari de a-l convinge au venit ti din partea altora, nu doar a mea. Dar asta a fost incapatanata sa alegere'', a scrie femeia.

Citește și
Cover Gyuri Pascu sotie
Mesajul fostei sotii a lui Gyuri Pascu despre noaptea in care actorul a murit. "Nu stiu daca isi dorea sa fie salvat"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

La mai bine de o saptamana de la disparitia lui Gyuri Pascu, prietenii acestuia au dezvaluit pentru tolo.ro de ce acesta nu voia sa aiba de-a face cu doctorii. Atat el, cat si fosta sotie faceau parte din cultul Dang, un cult care ar respinge medicina traditionala. Potrivit adeptilor ar fi o pierdere de vreme sa mergi la spital, pentru ca doctorii iti pot videca doar corpul fizic, nu si sufletul.

''Secta pretinde ca a fondat o medicina alternativa autosuficienta, care pe nivelul 2 al initierii poate vindeca Alzheimer si cancer, iar pe nivelul 3 al treptelora iluminarii, poate diagnostica SIDA si suferintele psihice". Tinta suprema este nemurirea'' - a precizat pentu tolo.ro un apropiat al lui Ioan Gyuri Pascu.

50 de tari gazduiesc adepti ai cultului, Dang, iar Daniela Maria Marin, fosta sotie a lui Gyuri, ar fi liderul din Romania al acestei miscari. Ea ar fi primit darul vindecarii chiar de la maestrul Dang. In mai mult articole, femeia face trimitere la spiritualitate, iar acest lucru se regaseste si pe blogul ei, al carui motto este: 'iIubirea de cunoastere fara de cunoasterea iubirii este suferinta.''

Se pare ca Daniela Marin a fost cea care l-a initiat pe Gyuri in lumea adeptilor lui Dang. Acestia cred ca "ca scopul vietii e sa te inalti si sa te pulverizezi in lumina, devenind nemuritor prin osardie religioasa".

Impreuna cu Daniela, in ianuarie 2007, a fost la Melbourne la ziua de nastere a maestrului Dang. Acolo, Gyuri a stat alaturi de Dang si a cantat in fata adunarii. Si pe blogul sau i-a dedicat un articol:

''Pe 30 ianuarie este ziua Maestrului meu. Au trecut deja 7 ani de cand a parasit corpul fizic si nu e zi sa nu gasesc o clipa pentru a-i multumi. El m-a ajutat sa inteleg puterea Luminii din glasul meu, sa-mi innobilez talentul prin munca întru inteleptirea trupului si iluminarea sufletului, sa inteleg calitatea de instrument smerit al Iubirii Divine. Cum? Prin ce mari metode? N-o sa va expun tehnici de meditatie sau lucruri senzationale, ci lucruri marunte si simple.''

Apropiatii lui Ioan Gyuri Pascu stiau despre toate acestea dar unii dintre ei nu cred ca acest lucru l-ar fi determinat sa se indeparteze de medici.

Dan Bittman: "Despre lumina vorbim tot timpul, noi, artistii, suflet, nu stiu daca despre energia universala sau nu sfatuim pe nimeni sa-si faca tratamente alternative, dar oricum astea erau subiecte care nu ne puteau duce cu gandul la faptul ca el ar fi preferat alte tratamente decat cele normale."

Intre timp, autoritatile continua ancheta in dosarul de omor deschis pentru moartea artistului. Fosta sotie a lui Gyuri a fost astazi audiata.

Daniela Maria Marin a dat o declaratie completa in fata politistilor. Ea a povestit ca artistul se simtea mai bine atunci cand a ajuns primul doctor, insa din pacate starea lui s-a agravat si nu a mai putut fi salvat. Totodata femeia a confirmat faptul ca artistul a refuzat internarea, atunci cand medicul de pe prima ambulanta i-a spus sa mearga la spital.

In acelasi dosar vor fi audiati si medicii SMURD care au intervenit in acea noapte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ce este
Ce este "miscarea lui Dang", cultul religios care l-a atras pe Gyuri Pascu. Fosta sotie ar fi liderul gruparii din Romania

Ezoterism, spiritualitate orientala, iluminare, medicina alternativa si yoga. Acestea sunt ingredientele cu care vietnamezul Luong Minh Dang a castigat mii de adepti, in zeci de tari, inclusiv in Romania.

Mesajul fostei sotii a lui Gyuri Pascu despre noaptea in care actorul a murit.
Mesajul fostei sotii a lui Gyuri Pascu despre noaptea in care actorul a murit. "Nu stiu daca isi dorea sa fie salvat"

La o saptamana de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu, fosta sa sotie a dat publicitatii un mesaj tulburator in care dezvaluie, printre altele, ca artistul isi pierduse increderea in medici in urma unor episoade dureroase petrecute in familia sa.

Cinci anchete dupa moartea lui Ioan Gyuri Pascu. De cate ori a sunat la 112 sotia si cum s-a ajuns la Cod Rosu de interventie
Cinci anchete dupa moartea lui Ioan Gyuri Pascu. De cate ori a sunat la 112 sotia si cum s-a ajuns la Cod Rosu de interventie

Actorul Ioan Gyuri Pascu a primit vineri ultimele aplauze. Cei care l-au iubit si-au luat ramas bun de la el si l-au condus pe ultimul drum.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.