Guvernul promite ca timbrul de mediu va fi restituit integral si pe cale administrativa. Suma totala depaseste 6 miliarde lei

Ultimul update: Vineri 14 Aprilie 2017 06:57
Data publicarii: Marti 11 Aprilie 2017 16:49
Categorie: Actualitate
soferi

 Ministerele Mediului si Finantelor vor propune Guvernului adoptarea unei ordonante de urgenta care sa prevada restituirea pe cale administrativa si intr-o singura transa a tuturor taxelor de poluare, inclusiv a timbrului de mediu.

 Totalul sumelor de restituit depaseste 6 miliarde de lei, iar ministrii de resort se vor intalni pentru a analiza incepand de cand si din ce resurse vor putea achita aceste sume, scrie profit.ro.

Reprezentantii Administratiei Fondului de Mediu, Ministerului Mediului si ANAF au facut, marti, aceste precizari, la Parlament, in cadrul unei dezbateri, organizate de comisia de transporturi din Camera Deputatilor. Dezbaterea privind stadiul elaborarii unui act normativ care sa reglementeze procedura de restituire pe cale administrativa a sumelor incasate din diversele forme de taxe de poluare a fost amanata timp de doua luni la cererea ministerelor responsabile.

In cele din urma, cele doua ministere au informat parlamentarii ca se afla in curs de finalizare un proiect de memorandum care va fi inaintat Guvernului, cu propunerea de elaborare apoi a unei ordonante de urgenta. Prin aceasta ordonanta, conform reprezentantului Finantelor, “va fi reglementata restituirea pe cale administrativa a acestor taxe incasate intr-un interval scurt de timp si intr-o singura transa”.

Presedintele Administratiei Fondului de Mediu, Cornel Brezuica, a transmis deputatilor ca deocamdata Fondul nu dispune de resursele necesare pentru restituirea taxelor, a caror suma totala este in jur de 6,2 miliarde de lei, asteptand o decizie politica in acest sens.

Campanie de prevenire a accidentelor inedita in Bistrita-Nasaud. "Voi, oamenii, nu sunteti nemuritori". FOTO

O astfel de decizie ar urma sa fie luata in Guvern dupa ce ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, se va intalni cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan. Potrivit reprezentantilor ministerelor, cei doi vor analiza in perioda urmatoare sursele din care pot fi restituite taxele respective.

Secretarii de stat si directorii din institutiile mentionate, prezenti la dezabtere, nu au putut preciza insa daca va fi introdusa o noua taxa de poluare si care va fi forma acesteia, subliniind ca deciza va fi luata tot la nivel politic.

Deputatii nu au fost multumiti de raspunsurile autoritatilor guvernamentale, iar presedintele comisiei, Lucian Bode, a solicitat institutiilor cu atributii sa transmita in 30 de zile Parlamentului cand estimeaza ca va incepe procesul de restituire a taxelor de poluare, procedura exacta in care va fi facuta restituirea si fondurile din care vor fi efectuate restituirile.
Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, promisese si el, inainte de a fi schimbat, restituirea timbrului de mediu, dar intre timp planurile acestuia urmeaza a fi reevaluate de noul ministru, Gratiela Gavrilescu, inclusiv propunerea de taxa de intrare in orase, cu stickere colorate, anuntata in premiera de Profit.ro.

soferi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: profit.ro

Uber a fost interzis in Italia, printr-o decizie a instantei. Reprezentantii locali ai companiei se declara socati

Uber a fost interzis in Italia, printr-o decizie a instantei. Reprezentantii locali ai companiei se declara socati

sofer

Un român s-a filmat în timp ce conduce fără permis, în Londra. "Am 100, la mișto"

Aglomerație la Registrul Auto. Șoferii cu mașini aduse din străinătate se tem de un nou impozit

Ion Dumitru, fostul director general al Romsilva, cere statului despăgubiri de jumătate de milion de lei

Drumurile din țară, nesigure în cazul unui viscol. Perdelele forestiere trebuiau înființate încă din 1998

Mai mulți bucureșteni, păcăliți de falși inspectori ISU

Doi recuperatori olandezi au căutat fără succes o bicicletă furată, în Bacău

justitie UE

APCE trage România de urechi, pentru că nu își rezolvă problemele din justiție

Doi bărbați, cercetați de autorități. Ei au agresat polițiștii care i-au prins urinând pe o mașină

Cimitir vandalizat de către mai mulţi tineri. " "De 27 de ani suntem aici şi nicioadata nu s-a întâmplată aşa ceva"

O femeie și un biciclist, spulberați de 2 cai nesupravegheați

Din cauza căldurii, şerpii veninoşi au ieşit din adăpost în Banat

Bărbatul din Neamț convertit la islamism, adus în fața judecătorilor. Vrea să fie eliberat