Guvernul promite ca nu vom mai pierde timpul la ghisee si nu ne vom mai trezi cu conturile blocate de ANAF. Lista masurilor

Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 17:49
Categorie: Actualitate

Guvernul a propus miercuri noi masuri de simplificare a birocratiei. Pentru cine are nevoie de permis auto sau pasaport, plata taxelor se va face online, chiar de pe telefon, iar chitantele pot fi trimise pe e-mail.

In plus, nu vom mai fi obligati sa luam adeverinte de venit, sau certificate fiscale de la ANAF, ci le vor cere direct primaria, sau institutia, care are nevoie de ele. Cu alte cuvinte, mai putine drumuri pentru oameni, mai putin timp pierdut, la ghisee. Noile decizii ar putea intra in vigoare de la 1 noiembrie. Lista completa o puteti descarca de la finalul acestui articol.

Sa zicem ca avem azi nevoie de pasaport - mergem la institutie si stam la coada ca sa aflam ca ne trebuie chitanta ca am platit o taxa, pe care mergem sa o achitam la banca sau la posta, unde mai stam la o coada. Cu dovada in dosar luam din nou coada de la pasapoarte de la capat ca sa depunem actele. In viitor putem plati pe net suma, chiar de la coada, de pe telefon de exemplu, prin homebanking sau la bancomate, iar chitanta o timitem pe mail.

A doua simplificare va aparea, zic cei de la Finante in proiectul acesta, la adeverintele de venit si certificatele fiscale. De exemplu, orice om care vrea acum ajutor de incalzire pentru la iarna, e trimis de la primarie la ANAF sa ia o adeverinta ca nu are venit, sau ca are dar e prea mic. Dupa 10 zile merge iar la Fisc pentur ca atat dureaza procedura, ia adeverinta si o depune la primarie - pe viitor drumurile astea dispar, primaria va cere ANAF-ului documentul.

Ati patit vreodata ca ANAF sa va blocheze conturile, pentru o datorie nu conteaza cat? Acum e o peripetie intreaga, pentru ca sunt blocate toate conturile din toate bancile la care ai asa ceva. Deci cum sa platesti?! Cei mai multi se imprumuta, platesc la ANAF, se duc la banca sa spuna, iar ANAF trimite bancilor prin posta dovada ca a primit banii, procedurta care dureaza 10 zile. Pe viitor, poprirea se va face doar pe un cont, sunt blocati doar banii datorati, nu toata suma, se face plata si totul va fi gata in doua ore.

Cozi nesfarsite la Primaria Sectorului 2 pentru taxe. Tanar: "Lucrez in strainatate, iar cand vii aici iti faci cruce"

Contribuabilii nu vor mai depune declaratii pe hartie la Fisc.

Contribuabilii nu vor mai depune declaratii pe hartie la Fisc. "Scapam toti de cozile de la ghisee"

masina pompieri

Aproape 70 de persoane, evacuate dintr-o pensiune din Sibiu

Momentul în care sicriul Regelui Mihai este coborât în criptă, pe sunetul salvelor de tun. VIDEO

Înmormântarea Regelui Mihai, în imagini. Momentele emblematice. FOTO

Scrisoarea principesei Margareta către Regele Mihai: „Există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă”

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, comemorați de suporterii unei echipe de fotbal

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova, mai apropiați de Rusia decât de România

Regina Maria

Cât de mult au semănat funeraliile Regelui Mihai cu cele ale Reginei Maria, din 1938

Filmul funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai. ”Parcă a murit ceva în mine”

Funeraliile Regelui Mihai, în presa internațională: „A fost o figură importantă în perioadele zbuciumate din istoria României

Curtea de Argeș, locul unde își dorm somnul veșnic Regii României. Motivul din spatele tradiției

Fragmente din mesajele Regelui, transmise din exil poporului român. „Stați uniți într-un gând și într-o simțire”

Christian Science Monitor: „Regele Mihai, un simbol al demnității, într-o lume politică zgomotoasă și derutantă”