A treia zi de proteste în Piața Victoriei. Manifestația, încheiată cu un marș în Piata Universității. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Aproximativ 10.000 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a cere demisia Guvernului.

► În timpul manifestaţiei, un bărbat fiind ridicat de jandarmi şi dus la secţia de poliţie.
►În a treia seară de protest, au fost oameni de toate vârstele. Protestatarii au venit cu copii, cu biciclete, cărucioare.
►La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat imnul. Iar în jurul orei 22.30, un grup a plecat în marș spre Parlament.

VIDEO din Piața Victoriei:


Desfășurarea evenimentelor, LIVE UPDATE:

Citește și
Protest in Piata Victoriei sambata
Proteste în Piața Victoriei, ziua 2. 30.000 de oameni au manifestat pașnic și le-au dăruit trandafiri albi jandarmilor. VIDEO
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

UPDATE 23.30: În Piața Victoriei au mai rămas câteva zeci de persoane.

UPDATE 23:15: Sute de persoane sunt în continuare în Piața Victoriei.

UPDATE 22:40:  O parte dintre protestatarii prezenţi în faţa Guvernului au plecat în marş pe Calea Victoriei, coloana îndreptându-se către Parlament. Circulaţia pe Calea Victoriei şi străzile adiacente este blocată. Ei au mers în Piața Universității, după care s-au întors în Piața Victoriei.

UPDATE 22:30: În jur de 1000 de oameni au mai rămas în Piața Victoriei.

UPDATE 22:15: Aproximativ 300 de oameni participanţi la mitingul antiguvernamental din faţa Guvernului au plecat în marş pe Calea Victoriei, cu tobe şi vuvuzele, ei fiind însoţiţi de jandarmi, conform News.ro.

UPDATE 22:10: Un bărbat care ar fi avut un comportament suspect a fost scos de forţele de ordine din mulţimea care protestează duminică seară în Piaţa Victoriei, informează Jandarmeria Bucureşti. El va fi dus la secţia de poliţie pentru legitimare şi pentru luarea măsurilor care se impun, conform Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Bucureşti, câţiva protestatari le-au atras atenţia forţelor de ordine că în mulţime se află un bărbat care are un comportament suspect. Jandarmii l-au scos din zona protestului pe bărbatul de aproximativ 35 de ani, urmând să fie dus la secţia de poliţie pentru a fi legimitat şi sancţionat, dacă va fi cazul.

UPDATE 22:00: Numărul protestatarilor a început să scadă, însă în Piață rămân în continuare câteva mii de persoane.

UPDTE 21:40:  Poliţiştii au restricţionat, duminică seara, traficul rutier şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei, informează Poliţia Capitalei.

Măsura a fost luată în contextul extinderii protestului din Piaţa Victoriei.

UPDATE 21:00: Protestatarii au aprins din nou luminițele telefoanelor.

UPDATE 20:50: Peste 6.000 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei.

Manifestanţii scandează împotriva coaliţiei de la guvernare şi flutură steagurile României, SUA şi ale mai multor state din Uniunea Europeană.

„Mi-aţi găurit sufletul cum aţi găurit bugetul de stat", „20 20, Veorico nu mai pleci?", „Alegeri anticipate" sunt câteva dintre lozincile scandate de protestatari.

UPDATE 20:45: Codrin Ștefănescu a anunțat că susținătorii PSD doresc un miting nou: „Primarii și electoratul din țară doresc încă un miting uriaş al PSD”

UPDATE 20:40: Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a depășit 2.500.

UPDATE 20:15: Peste 2.000 de persoane se află duminică seară, în jurul orei 20,00, în Piaţa Victoriei.

Cei mai mulţi dintre protestatarii prezenţi în Piaţa Victoriei sunt aşezaţi în centrul pieţei, alţii în faţa Muzeului Antipa, spre intersecţia cu Bd. Ion Mihalache. Printre protestatari se află şi părinţi veniţi cu copii, unii chiar în cărucioare şi cu biciclete.

Unul dintre protestatari flutură un uriaş drapel alb pe care, alături de harta României, este scris „Decembrie 1989". Oamenii din piaţă au steaguri tricolore, precum şi ale UE, NATO, SUA, Angliei şi Canadei, unii suflă în vuvuzele, iar alţii scandează „PSD - Ciuma roşie!", „Demisia!", „Hoţii".

Unii dintre protestatari poartă tricouri negre cu inscripţia „#nucedăm", iar alţii au pancarte cu sloganuri precum: „Ruşine Jandarmeriei Române", „În an centenar aţi luptat împotriva cetăţenilor. „La mulţi ani România", „Demisia", „Corupţia ucide", „Trădători de neam şi ţară", „Fără violenţă", „Bine aţi venit acasă", „PSD=PCR", „Alegeri anticipate", „Hoţii". 

 

UPDATE 20:00: Oamenii continuă să vină în fața Guvernului. Sunt peste 1.000 de oameni care protestează pașnic.

UPDATE 19.50:  Sute de persoane participă la protestele antiguvernamentale aflate în desfăşurare duminică seara în marile oraşe din ţară, fiind peste 1.000 de oameni în stradă la Sibiu, 300 la Iaşi, 200 de persoane la Cluj Napoca, 100 la Braşov, conform Agerpres.

Peste o mie de oameni mărşăluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate. Protestarii au steaguri, vuvuzele şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Participanţii la protest au autorizaţie de la Primărie să mărşăluiască până la ora 22.00, pe o distanţă de 14 kilometri din oraş, pe traseu fiind şi casa preşedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 19:45: Traficul pe Șoseaua Kiseleff către Piața Victoriei va fi restricționat de la intersecția cu strada Arhitect Ion Mincu și pe bulevardul Aviatorilor de la intersecția cu Ion Mincu.

Traficul a fost restricționat și pe șoseaua Buzești, către Piața Victoriei, cât și pe strada Paris.

UPDATE 19:35: Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei.

UPDATE 19:15: În jur de 100 de persoane sunt în Piața Victoriei.

În fața Guvernului au fost mobilizate și echipaje de jandarmi.

Mesajul integral al grupului "Corupția ucide":

"Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetățeni pe care chipurile îi guvernează și le apără drepturile.

Este inacceptabil, incalificabil și nu putem rămâne impasibili.

Rămânem în stradă până la căderea
Guvernului Dăncilă!

Plecați până nu moare cineva!"

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Decizia luată în cazul celor doi bărbaţi reţinuţi pentru atacul asupra jandarmilor
Decizia luată în cazul celor doi bărbaţi reţinuţi pentru atacul asupra jandarmilor

Două persoane au fost reţinute pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma violenţelor care au avut loc vineri seară la protestul diasporei din Piaţa Victoriei.

Proteste în Piața Victoriei, ziua 2. 30.000 de oameni au manifestat pașnic și le-au dăruit trandafiri albi jandarmilor. VIDEO
Proteste în Piața Victoriei, ziua 2. 30.000 de oameni au manifestat pașnic și le-au dăruit trandafiri albi jandarmilor. VIDEO

Zeci de mii de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piața Victoriei și în alte orașe din țară, pentru a manifesta împotriva Guvernului Dăncilă și a coaliției PSD-ALDE. Protestul vine la o zi de la violențele din Capitală, soldate cu 65 de răniți.

Vlad Alexandrescu, în Piața Victoriei: „Voiau să ne intimideze, dar ne-au ambiționat și mai tare”
Vlad Alexandrescu, în Piața Victoriei: „Voiau să ne intimideze, dar ne-au ambiționat și mai tare”

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a ieșit și sâmbătă în Piața Victoriei, la o zi după ce fiica sa a fost luată cu targa, inconștientă, din cauză că a inhalat gazele împrăștiate de jandarmi la protestul de vineri.

Filosoful Mihai Șora, din nou în Piața Victoriei. Cum a fost primit de protestatari
Filosoful Mihai Șora, din nou în Piața Victoriei. Cum a fost primit de protestatari

Filosoful Mihai Șora a participat, sâmbătă seara, la protestele din Piața Victoriei, unde zeci de mii de oameni au manifestat la o zi de la violențele dintre grupuri de protestatari și jandarmi.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.