Greva spontana a angajatilor de la Posta. Salariul pe care il obtine un postas dupa 34 de ani de munca

Ultimul update: Vineri 30 Septembrie 2016 07:22
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2016 12:49
Categorie: Actualitate

Sute de postasi din Cluj si Arad au facut marti greva spontana si au iesit in strada, unde timp de o ora si-au strigat nemultumirile.

Oamenii cer conducerii Postei Romane conditii mai bune de lucru, modernizarea sistemului, si salarii mai mari.

La Oficiul Postal de Distribuire din Cluj-Napoca, 150 de persoane au iesit din birouri in strada, in semn de protest. Spun ca nu mai suporta conditiile de lucru si volumul urias de munca, si ca abia rezista, de la un salariu la altul.

Vasile Lazar, factor postal: "Un prosop nu, un pix nu...totul din banii nostri.
Reporter: De cat timp lucrati?
Vasile Lazar: De 34 de ani
Reporter: Ce salariu aveti?
Vasile Lazar: 1500 dupa atatia ani".

Lidia Berendi, factor postal:"Ne apuca seara pana terminam de distribuit, ducem 20-22 de kilograme, desi limita e pana in 15, masini nu ne dau ca zic nu au de unde".

La Turda, postasii spun ca au ajuns sa protesteze in strada dupa ce au epuizat toate celelalte cai de revendicare. Au senzatia ca nimeni nu ii asculta, si ei nu mai suporta situatia.

Vasile Cenan, lider sindical: "Nu am avut cereri deosebite, am cerut doar sa lucram in conditii decente, am ajuns ca niste magari".

Proteste au fost in aceasta dimineata si la Arad. Aproximativ o suta de postasi au iesit in fata sediului, cu aceleasi nemultumiri.

Ghita Daniela Liliana, secretar SLPR: Din luna mai ne tot amana conducerea cnpr invinuieste ministerul ministerul conducerea cnpr si noi si foarte multi dintre colegii mei au ajuns la salarul minim pe economie dupa 15 de munca lucram in conditii mizere cu tehnica de calcul invechita.

Stoica Mariana, factor postal: Avem conditii foarte proaste, calculatoarele sunt foarte vechi si din aceasta cauza oamenii sufera ca stau foarte mult la rand la oficiile postale ne confruntam cu primirea corespondentei foarte tarziu si nu avem conditii de munca decenta

Haidu Voichita factor postal: Protestam pt marirea salarului care nu s-a aprobat pt conditii mai bune de munca in sala factorilor peste tot in incaperile unde exista compartimente ale postei romane nu sunt conditii demne de munca

Angajatii Postei Romane au anuntat ca vor continua protestele, pana la solutionarea revendicarilor.

 

Greva generala in toate spitalele din tara in 31 octombrie. Medicii, nemultumiti de cum au decurs negocierile cu ministrii

Greva generala in toate spitalele din tara in 31 octombrie. Medicii, nemultumiti de cum au decurs negocierile cu ministrii

kovesi inquam

Mesajul transmis de Kovesi Comisiei care anchetează alegerile din 2009

Turiști atacați de ursoaică. Imaginile filmate de un martor

Scandal cu focuri de armă în Timiș, între două clanuri țigănești

Mitica Dragomir

Dumitru Dragomir şi Ioan Bendei, trimişi în judecată pentru luare şi dare de mită şi complicitate la spălare de bani

Dragnea, despre percheziţiile din dosarul Tel Drum: Nu mă simt vizat deloc

Dragnea, despre ferma fiului său: Nu știu dacă au percheziţionat şi porcii