Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Greva spontana a angajatilor de la Posta. Salariul pe care il obtine un postas dupa 34 de ani de munca

Embed:

Sute de postasi din Cluj si Arad au facut marti greva spontana si au iesit in strada, unde timp de o ora si-au strigat nemultumirile.

Oamenii cer conducerii Postei Romane conditii mai bune de lucru, modernizarea sistemului, si salarii mai mari.

La Oficiul Postal de Distribuire din Cluj-Napoca, 150 de persoane au iesit din birouri in strada, in semn de protest. Spun ca nu mai suporta conditiile de lucru si volumul urias de munca, si ca abia rezista, de la un salariu la altul.

Vasile Lazar, factor postal: "Un prosop nu, un pix nu...totul din banii nostri.
Reporter: De cat timp lucrati?
Vasile Lazar: De 34 de ani
Reporter: Ce salariu aveti?
Vasile Lazar: 1500 dupa atatia ani".

Lidia Berendi, factor postal:"Ne apuca seara pana terminam de distribuit, ducem 20-22 de kilograme, desi limita e pana in 15, masini nu ne dau ca zic nu au de unde".

La Turda, postasii spun ca au ajuns sa protesteze in strada dupa ce au epuizat toate celelalte cai de revendicare. Au senzatia ca nimeni nu ii asculta, si ei nu mai suporta situatia.

Vasile Cenan, lider sindical: "Nu am avut cereri deosebite, am cerut doar sa lucram in conditii decente, am ajuns ca niste magari".

Proteste au fost in aceasta dimineata si la Arad. Aproximativ o suta de postasi au iesit in fata sediului, cu aceleasi nemultumiri.

Ghita Daniela Liliana, secretar SLPR: Din luna mai ne tot amana conducerea cnpr invinuieste ministerul ministerul conducerea cnpr si noi si foarte multi dintre colegii mei au ajuns la salarul minim pe economie dupa 15 de munca lucram in conditii mizere cu tehnica de calcul invechita.

Stoica Mariana, factor postal: Avem conditii foarte proaste, calculatoarele sunt foarte vechi si din aceasta cauza oamenii sufera ca stau foarte mult la rand la oficiile postale ne confruntam cu primirea corespondentei foarte tarziu si nu avem conditii de munca decenta

Haidu Voichita factor postal: Protestam pt marirea salarului care nu s-a aprobat pt conditii mai bune de munca in sala factorilor peste tot in incaperile unde exista compartimente ale postei romane nu sunt conditii demne de munca

Angajatii Postei Romane au anuntat ca vor continua protestele, pana la solutionarea revendicarilor.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Septembrie 2016
Citeste mai multe despre: posta, protest, angajati, salariu,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed