Gregorian Bivolaru ar putea fi extradat in cel mai scurt timp. Cum a fost prins liderul MISA de politistii francezi

×
Codul embed a fost copiat

Gregorian Bivolaru a fost arestat si este incarcerat intr-un penitenciar de maxima siguranta, aflat la 12 kilometri de Paris. Un magistrat a admis cererea de extradare si asteapta sa primeasca toate documentele traduse in limba franceza.

De altfel Tribunalul Sibiu a trimis deja traducerea mandatului european de arestare. In fata celor care l-au incatusat, liderul MISA a sustinut ca este cetatean bulgar.

Potrivit unor surse din ancheta, Gregorian Bivolaru ar fi folosit in ultimii 3 ani o identitate falsa. Autoritatile presupun ca locuia in arondismentul 9 din Paris. Zona este renumita pentru puzderia de cluburi de noapte si cabarete, inclusiv celebrul Moulin Rouge, dar si pentru magazinele destinate adultilor.

De altfel, liderul MISA ar fi fost prins in timp ce isi cumpara, nu carti cum s-a crezut intial, ci reviste si dvd-uri deocheate. Cantitatea cumparaturilor i-ar fi atras atentia vanzatorului din magazinul situat in Porte de Champeret, la aproximativ 3 kilometri distanta de zona in care Bivolarul ar fi inchiriat un apartament.

Citește și
cover Europol
EUROPOL publica fotografiile celor mai cautati infractori din Europa. Cine sunt cei doi romani de pe lista "Most Wanted"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Inca neoficiale, informatiile care au aparut despre capturarea liderului MISA, sunt demne de un scenariu de film. Vanzatorul i-ar fi povestit despre clientul sau ciudat unui prieten, un jandarm francez intors la Paris dupa ce a trait in Romania 10 ani. Barbatul impins de curiozitate acesta din urma a vrut sa il vada si el pe individ. Asa a ajuns sa-l recunoasca pe Bivolaru.

Jandarmul a anuntat autoritatile romane si dupa doua saptamani si jumatate de asteptare, controversatul personaj a revenit la cumparaturi moment in care a fost incatusat.

Fondatorul ''Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut'' este asadar in custodia politiei pariziene si urmeaza sa fie adus in tara, dupa 12 ani in care a fost dat in urmarire internationala.

In 2004, a fost prins la Nadlac si arestat insa din cauza unei erori in instanta a fost eliberat. Atunci a fugit in Suedia, unde a cerut azil. A fost acceptat de autoritatile locale care l-au considerat o victima si au refuzat sa il extradeze.

Vestea capturarii liderului lor a fost primita cu furie de adeptii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut. Acestia transmit, printr-un comunicat:"Autoritatile si presa din Romania au escaladat in ultimele zile si mai mult aceasta mascarada sustinand in mod stupefiant ca Gregorian Bivolaru ar avea un mandat de arestare pentru infractiuni de genul: „exploatare de copii" sau „pornografie infantila". Acuzatii publice complet ilegale si false! Avand in vedere ca Gregorian Bivolaru a fost condamnat de fapt DOAR pentru „act sexual cu o minora", merita sa ne intrebam: pentru ce a fost nevoie de o punere sub urmarire prin Europol si de toate aceste exagerari grotesti?

Gregorian Bivolaru a inregistrat MISA imediat dupa revolutie. Scoala sa de yoga a fost prima care a organizat spirale umane, in care se prindeau sute sau chiar mii de adepti. Astfel de adunari au loc si acum la Costinesti si Herculane. Desi Bivolaru a lipsit in ultimii ani de la aceste intalniri de fiecare data le transmitea participantilor cate un mesaj ca sa le arate ca este alaturi de ei ..cu spiritul

Pe numele lui Gregorian Bivolaru, exista o condamnare definitiva, emisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta trebuie sa execute 6 ani de detentie, pentru trafic de persoane si acte sexuale, cu minori.


 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta. Cum arata fondatorul MISA dupa 8 ani de cand a fost
Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta. Cum arata fondatorul MISA dupa 8 ani de cand a fost "pierdut" de autoritati

Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta, fondatorul Miscarii de Integrare Spitrituala in Absolut, pe care autoritatile romane l-au scapat printre degete in urma cu cel putin 8 ani.

EUROPOL publica fotografiile celor mai cautati infractori din Europa. Cine sunt cei doi romani de pe lista
EUROPOL publica fotografiile celor mai cautati infractori din Europa. Cine sunt cei doi romani de pe lista "Most Wanted"

Autoritatile de aplicare a legii din Europa si EUROPOL au lansat vineri un site care ajuta la depistarea celor mai cautati infractori ai Europei, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost retinut pentru furt de produse petroliere si evaziune fiscala
Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost retinut pentru furt de produse petroliere si evaziune fiscala

Fostul deputat Gabriel Bivolaru si fratele liderului MISA revine in atentia autoritatilor romane.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.