Gregorian Bivolaru, in fata instantei franceze. Cand decid judecatorii parizieni daca il predau sau nu Romaniei

Ultimul update: Sambata 05 Martie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2016 17:13
Categorie: Actualitate

Gregorian Bivolaru a ajuns miercuri in fata judecatorilor francezi care vor decide daca il extradeaza pe liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut.

Pentru Bivolaru, dar si pentru autoritatile romane, care l-au cautat 12 ani, problemele nu s-au incheiat. Procesul se va transa pana la sfarsitul lunii, termenul limita pana la care magistratii din Paris pot delibera.

Pana atunci, Bivolaru va ramane intr-un penitenciar de maxima siguranta, unde se afla deja de 4 zile. Gregorian Bivolaru a fost adus la Curtea de Apel din Paris la ora 17:00, ora Romaniei.

Judecatorii parizieni trebuie sa decida daca il predau Romaniei. Liderul spiritual al MISA a cerut sa nu fie trimis in tara. El a ramas in arest pana la anuntarea deciziei. Aceasta va fi luata pana pe 22 martie, pentru ca magistratii au la dispozitie 20 de zile sa ia o hotarare. Indiferent de rezultat insa, masura poate fi contestata de ambele parti: de autoritatile romane sau de guru Bivolaru.

Acum 4 zile un alt magistrat a decis ca Bivolaru trebuie sa stea dupa gratii pana cand autoritatile vor primi datele dosarului liderului spiritual al MISA, traduse in franceza.

De altfel, arestarea liderului MISA a fost transmisa si pe site-ul Europol, spre indignarea discipolilor sai. Daca va fi adus in tara, el poate sa conteste decizia de condamnare. O are de partea lui pe tanara care a intretinut relatii sexuale cu el cand era minora si care il apara in 2013.

Declaratie din 2013: “M-au folosit pentru a-l incrimina pe domnul Bivolaru. M-au intrebat despre relatia mea cu domnul Bivolaru si le-am spus ca totul a fost o inscenare nimic din ceea ce am scris in prima declaratie, mi-a fost luata sub forta. "

In Romania, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare pentru relatii sexuale cu un minor. Mai are un proces pe rolul instantei din Cluj, in care a fost acuzat de trafic de persoane, constituire a unei organizatii cu caracter fascist si promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe.

In acest dosar instrumentat de DIICOT, Bivolaru a fost achitat in prima instanta.
 

Gregorian Bivolaru ar putea fi extradat in cel mai scurt timp. Cum a fost prins liderul MISA de politistii francezi

Gregorian Bivolaru ar putea fi extradat in cel mai scurt timp. Cum a fost prins liderul MISA de politistii francezi

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude