Ginerele lui Nicolae Ceausescu crede ca atacul asupra lui a fost unul la comanda: "A fost intimidare, poate chiar eliminare"

×
Codul embed a fost copiat

''A fost o actiune organizata, iar cei care au comandat-o sunt niste monstri" - asta crede ginerele lui Nicolae Ceausescu, la 4 zile dupa ce a fost batut cu salbaticie de indivizi ramasi deocamdata necunoscuti.

Profesorul Mircea Oprean a fost atacat joi in campusul Politehnicii din Bucuresti si internat de ugenta la Spitalul Universitar. Oprean este convins ca agresorii, doi la numar, ar fi vrut sa il omoare. Nici pana in acest moment autoritatile nu au un suspect.

''Exclus sa fie talharie. Aceea a fost de intimidare, poate chiar mai mult - eliminare. Este greu sa imi dau seama cine a comandat asa ceva. Este o actiune comandata si bine organizata", spune Mircea Oprean.

Sotul Zoiei Ceausescu exclude varianta potrivit careia ar fi fost batut de studenti, insa nici nu crede ca atacul are legatura cu recentele sale dezvaluiri despre anumiti politicieni.

Dupa cum au evoluat lucrurile, se pare ca agresorii au urmarit pas cu pas miscarile profesorului Oprean; au stiut momentul in care acesta iese de la cursuri, l-au asteptat si l-au atacat cu salbaticie. Totul ar fi putut degenera si mai grav daca un student nu si-ar fi facut aparitia, iar agresorii nu ar fi disparut fara urma.

Citește și
Mircea Oprean
Fostul ginere al lui Nicolae Ceausescu, la spital, dupa ce a fost batut de un necunoscut pe strada, in Capitala
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Corpul de cladire in care preda profesorul Oprean este situat la marginea campusului, iar la opt si jumatate seara erau prea putine persoane in zona. Din fericire, unul dintre colegii victimei ar putea sa il descrie pe bataus. L-ar fi vazut si pe cel care statea la panda.

"Cand a iesit, a vazut doi indivizi acolo, dar nu le-a dat importanta. A venit la masina si atunci l-au lovit", spune martorul.

''Erau destul de putini studenti in zona si probabil ca cei implicati au asteptat sa il prinda sigur. Cei de la paza nu puteau sa preintampine agresiunea. Campusul e destul de mare", spune Cornel Chira, director UPB.

Atacul barbar impotriva profesorului Oprean pare sa fi fost pregatit in cel mai mic detaliu. Chiar inainte ca dascalul sa iasa de la curs, agresorii i-au intepat un cauciuc cu cutitul, asa incercau sa se asigure ca nu va incerca sa fuga.

Profesorul Oprean este internat si acum in stare grava la Spitalul Universitar. Cele mai grave rani le are in zona capului. Resimte insa din plin ploaia de lovituri si in restul corpului.

"Modul in care au facut-o e de cea mai joasa speta. Sa ataci un profesor fara aparare, fara intentie agresiva, cu obiecte. Presupun ca aveau un box cu care mi-au crapat pielea, in piept, pe maini, pe spate. Este inexplicabil... Iar cei care au facut-o sunt niste animale si cei care au comandat-o sunt niste monstri", spune Mircea Oprean.

Politistii si procurorii au demarat deja o ancheta si nu cred ca mobilul agresiunii ar fi talharia. Deocamdata au inceput urmarirea penala pentru loviri si alte violente, insa, in functie de opinia legistilor, acuzatia s-ar putea transforma in tentativa de omor.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Va cumpar cu 2.000 de lire". Barbat batut intr-un club din Husi pentru ca a incercat sa isi apere sotia si o prietena

Un inginer din Husi, care a mers impreuna cu sotia si cu o prietena intr-un club din Vaslui pentru a se distra, a fost batut de mai multi indivizi, cand le-a luat apararea celor doua femei.

Fostul ginere al lui Nicolae Ceausescu, la spital, dupa ce a fost batut de un necunoscut pe strada, in Capitala
Fostul ginere al lui Nicolae Ceausescu, la spital, dupa ce a fost batut de un necunoscut pe strada, in Capitala

Fostul ginere al lui Nicolae Ceausescu, Mircea Oprean, a ajuns la spital, dupa ce, joi seara, a fost batut de catre o persoana necunoscuta pe o strada din sectorul 6 al Capitalei.

Ancheta a politiei in cazul elevului olimpic agresat de mama. Vecinii sustin ca
Ancheta a politiei in cazul elevului olimpic agresat de mama. Vecinii sustin ca "se bat parte in parte"

Copilul din Targu Jiu batut pana a fost umplut de vanatai de catre mama sa, medic stomatolog la MAI, va fi preluat de Protectia Copilului, iar autoritatile cer decaderea mamei din drepturi. Apropiatii spun ca minorul este agresat frecvent.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.