Gigi Becali, comparat de un profesor cu Churchill si Sfantul Augustin. "Poate scrie lucrari la conjunctura multor domenii"

Ultimul update: Marti 16 Februarie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 13 Februarie 2016 17:05
Categorie: Actualitate
Gigi Becali

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti si-a prezentat punctul de vedere in cazul a doi profesori care au dat recomandari pentru lucrarile „stiintifice” semnate de George Becali.

Comisia a cerut explicatii celor doua cadre didactice, conf. dr. Monica Ardeleanu si conf. dr. Dan Pavel, pentru recomandarile date detinutilor George Becali si Gheorghe Floricica (fost viceprimar al sectorului 6, condamnat anul trecut la 5 ani de inchisoare). Acest lucru s-a intamplat dupa ce Ministerul a cerut public universitatile sa analizeze modul in care profesorii au dat recomandari detinutilor „atestand abilitatile acestora de realizare a unor lucrari stiintifice in timpul detentiei”. Este vorba despre faimoasele opere care scurteaza pedeapsa cu 30 de zile pentru fiecare carte publicata.

Printre constatarile comisiei, una este extrem de interesanta, „Explicatiile primite de la dl. conf.dr. Dan Pavel insista pe ideea ca lucrarile biografice avandu-l pe dl. Gheorghe Becali ca protagonist sunt relevante stiintific pentru ca ar apartine tipologic categoriei „Memoriilor” lui Winston Churchill ori „Confesiunilor” Sf. Augustin si ca detinutul putea scrie lucrari la conjunctura mai multor domenii: stiinte politice, istorie, studiul mentalitatilor unor invidivizi si grupuri aflate in tranzitia catre democratiei, capitalism si statul de drept”.

Dan Pavel a fost in trecut consilier al lui Becali si presedinte executiv al partidului acestuia, PNG. In raportul Comisie de Etica se mentioneaza, de altfel, ca ambii profesori „i-au cunoscut personal si de multa vreme pe cei doi detinuti”.

Comisia a apreciat explicatiile celor doi profesori ca fiind „nesatisfacatoare” si a facut o avertizare publica. „Usurinta cu care au dat recomandati plaseaza cele doua cadre didactice intr-o situatie producatoare de prejudicii aduse imaginii Universitatii din Bucuresti” se mai arata in document.

Inchisoarea, conchid membrii Comisiei de Etica „nu este totusi locul pentru a face cercetare stiintifica si a redacta astfel de lucrari”.

Gigi Becali Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

"Carti cu raspundere limitata". Biblioteca nationala a expus "operele" realizate de Becali, Copos si Borcea in inchisoare

cultura canabis

Fost şef al Gărzii de Mediu, prins cultivând canabis. Avea sute de plante

Un avion de mici dimensiuni s-a prabuşit în zbor spre România

Mașinile ”tunate” din Cluj, verificate de polițiști: defecțiuni la sistemul de frânare

Metrorex amenință că, de pe 27 octombrie, va închide metroul pe termen nelimitat

Bărbatul care și-a înjunghiat soția și soacra a fost arestat

Dezvăluiri revoltătoare făcute de părinții copilului care ar fi murit de la etnobotanice

bebelus

Părinți din Galați reținuți pentru că își băteau constant fetița de nici 2 ani

Poliţist lovit cu capul în faţă de un şofer băut, în Balș. Reacția agresorului după încătușare. VIDEO

Incendiu violent la o hală de băuturi alcoolice din București

Liviu Pop critică ”mafia” manualelor și propune un monopol al Ministerului Educației

Sportiv mort într-un accident de motocicletă, la câteva ore după ce și-a luat permisul

Profesor de matematică din Gorj, acuzat că ar fi lovit un elev în timpul orelor