Gheorghe Stefan si-a dat demisia din functia de primar al municipiului Piatra Neamt. Cererea, inregistrata de prefectura

Gheorghe Stefan

Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, arestat preventiv in dosarul Microsoft, a demisionat din aceasta functie, cererea sa de demisie fiind inregistrata, vineri dimineata, la registratura Prefecturii Neamt.

Prefectul judetului Neamt, Vlad Angheluta, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, vineri dimineata, a fost primita cererea de demisie din functia de primar al municipiului PIatra Neamt a lui Gheorghe Stefan.

Angheluta a spus ca in data de 31 martie Consiliul Local Piatra Neamt va lua act de demisia primarului, urmand ca apoi Prefectura sa emita un ordin privind incetarea mandatului inainte de termen al lui Gheorghe Stefan. Ulterior, Prefectura va informa Ministerul Afacerilor Interne de vacantarea acestui post care, la randul sau, va informa Guvernul in vederea organizarii alegerilor partiale. Si in prezent, atributiile de primar ale lui Gheorghe Stefan sunt indeplinite de catre unul dintre viceprimarii municipiului.

Marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa mentina masurile preventive pentru inculpatii din dosarul "Microsoft", respectiv arestul preventiv pentru Gheorghe Stefan si arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta. Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, precum si primarul suspendat Gheorghe Stefan si fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, luni, in dosarul "Microsoft".

Citește și
Stefan si Pescariu
Confruntare in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan a recunoscut acuzatiile din dosar: spalare de bani si trafic de influenta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis in fata instantei dosarul celor patru, ICCJ urmand sa stabileasca care va fi data la care va incepe judecarea cauzei. Anchetatorii au disjuns, astfel, urmarirea penala fata de cei patru, stabilind ca probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor in fata instantei. In dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. In acest dosar sunt vizati si alti opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.

Cocos, Sandu, Nicolae si Stefan au fost arestati preventiv in acest dosar in 29 octombrie 2014. Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae au stat in arest preventiv pana in 25 ianuarie, cand au fost plasati in arest la domiciliu, in urma deciziei instantei supreme, dupa ce ar fi facut denunturi in dosar.

Gheorghe Stefan este in continuare in arest preventiv, dupa ce instanta i-a respins cererea de inlocuire a masurii cu arest la domiciliu sau control judiciar, el fiind singurul pe numele caruia mai exista un mandat de arestare preventiva in acest dosar.

In cazul lui Dorin Cocos, instanta a dispus, in 23 februarie, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, la propunerea procurorilor DNA, dupa ce fostul sot al Elenei Udrea ar fi facut un denunt in dosarul "Microsoft" Dorin Cocos a ramas insa in arestul Politiei Capitalei, intrucat pe numele sau mai este emis un mandat de arestare preventiva, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP.

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, in perioada 11 - 17 februarie, ulterior fiind plasata in arest la domiciliu. In 25 februarie, Elena Udrea a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dosarul MICROSOFT. DNA a pus sechestru asigurator pe bunuri ale lui Cocos, Gheorghe Stefan si Sandu, in dosarul
Dosarul MICROSOFT. DNA a pus sechestru asigurator pe bunuri ale lui Cocos, Gheorghe Stefan si Sandu, in dosarul "Microsoft"

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe bunuri mobile si imobile ale lui Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae, in dosarul "Microsoft".

Confruntare in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan a recunoscut acuzatiile din dosar: spalare de bani si trafic de influenta
Confruntare in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan a recunoscut acuzatiile din dosar: spalare de bani si trafic de influenta

Gheorghe Stefan era singurul care nu a vrut sa coopereze pana acum cu anchetatorii, in timp ce Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru au facut denunturi si au fost plasati in arest la domiciliu.

Denunturile la DNA l-au scapat pe Dorin Cocos de arest in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan s-a decis si el sa coopereze
Denunturile la DNA l-au scapat pe Dorin Cocos de arest in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan s-a decis si el sa coopereze

Instanta suprema a dispus, luni, inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos, la propunerea procurorilor DNA, in dosarul "Microsoft".

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.