Dosarul Transferurilor. Pedepse cu executare: Copos-5 ani, MM-4 ani, Borcea-7 ani, I. Becali-8 ani

×
Codul embed a fost copiat

Patronul FC Rapid, George Copos, a fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani de inchisoare cu executare, in "Dosarul Transferurilor", in care fusese achitat in prima instanta.

18.07 Fostul fotbalist şi agent de jucatori Gheorghe Popescu a declarat, luni, la Sport.ro, ca se considera nevinovat fata de acuzatiile aduse in Dosarul Transferurilor si a lasat sa se inteleaga ca singurul lucru pe care il regreta este faptul ca a imbratisat la un moment dat activitatea de impresar.

Intrebat daca are vreun regret cu privire la modul cum a actionat in acest caz, Popescu a raspuns: "Ma consider nevinovat. Atat timp cat ma consider nevinovat... Daca ma intrebati acum sa nu fi facut impresariat, da. Eu imi asum si lucrurile bune si lucrurile mai putin bune pe care le-am facut. Ma refer de-a lungul timpului, in general... Am avut si hotarari inspirate si unele mai putin inspirate. Important este sa ni le asumam cand sunt greseli, dar cand nu sunt greseli sa incercam sa dovedim ca nu sunt asa. Lucrurile se pot indrepta, sa asteptam decizia finala."

Popescu a precizat ca avocatii sai vor face recursa la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat, luni, la trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare, in Dosarul Transferurilor.

17.50 Fostul acţionar al cluburilor Dinamo si Universitatea Craiova, Gigi Netoiu, a declarat, la Dolce Sport, ca sentintele dictate luni, de Curtea de Apel Bucuresti in Dosarul Transferurilor, sunt exagerate si nu se justifica pe baza probelor existente.

Citește și
Dosarul transferurilor
Toti inculpatii din Dosarul Transferurilor au fost ACHITATI.Copos: Justitia nu se face in mass-media
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Nu exista nicio proba. Nu poti sa te joci cu asemenea lucruri si sa dai 7-8 ani de inchisoare. De trei ani si jumatate, nu au venit cu niciun fel de proba. Nu s-a demonstrat ca au fost bani luati de vreo persoana, nu s-a facut vreo plangere de catre cluburi", a spus Netoiu.

17.28 Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, a declarat pentru MEDIAFAX ca decizia este extrem de exagerata si a precizat ca in mod sigur va face recurs.

"Este o decizie nedreapta si extrem de exagerata fata de faptele care sunt la dosar. In cazul meu totul a fost clar. Exista propunere pentru transfer si banii care au intrat toti in casieria clubului. Institutiile statului au verificat acest lucru la vremea respectiv si totul a fost in regula. Eu nu vreau sa ma bag sa acuz pe nimeni, dar nu stiu pe ce baza, pe ce inscrisuri s-a luat aceasta hotarare. Probabil asa a gandit aceasta instanta, dar avocatul meu cu siguranta va face recurs", a spus Padureanu.

17.26 Impresarul de jucatori de fotbal Victor Becali a declarat, luni, la Sport.ro, ca va respecta decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat la sapte ani de inchisoare in Dosarul Transferurilor, si va face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie la aceasta hotarare.

"Vom discuta cu avocatii sa pregateasca recurs. Ce pot sa spun altceva? Nu stiu daca intr-un rechizitoriu se poate spune ca este foarte probabil ca banii sa fi ajuns la Ioan si Victor Becali. Trebuia sa existe o demonstratie a unui circuit financiar. Poate fi condamnat un om la sapte ani pentru ca «este foarte probabil» si pentru ca exista un prejudiciu estimat? Prejudiciul nu poate fi estimat, trebuie sa fie cert. Nu am alta posibilitate decat sa respect sentinta si sa urmez caile legale. Nu ni s-a aprobat o expertiza financiar-contabila. Nu stiu de ce. Mergem sa ne dovedim nevinovatia in alta parte. Stiu ca in zece zile trebuie depus recurs, dar mai intai trebuie sa vina motivarea deciziei", a spus Victor Becali.

In acelasi dosar, presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Managerul Stelei, MM Stoica, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.

Fostul actionar al lui Dinamo, Cristi Borcea, a primit o pedeapsa si mai mare: 7 ani de inchisoare cu executare. Un alt fost actionar al "cainilor rosii", Gigi Netoiu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Impresarul Giovanni Becali a primit 8 ani de inchisoare cu executare, in timp ce fratele lui, Victor, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare.

Fostul international si impresar Gica Popescu a fost si el condamnat - 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Deciziile nu sunt definitive si pot fi contestate la instanta suprema.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
"Nu raspunde. E Satana". Ce scrie pe telefonul lui George Copos cand il suna Gigi Becali

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a modificat numele patronului Stelei din agenda telefonului astfel incat de acum inainte cand va fi apelat de Gigi Becali pe ecranul mobilului sau va aparea scris "Nu raspunde. E Satana".

Toti inculpatii din Dosarul Transferurilor au fost ACHITATI.Copos: Justitia nu se face in mass-media
Toti inculpatii din Dosarul Transferurilor au fost ACHITATI.Copos: Justitia nu se face in mass-media

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de jucatori de fotbal, Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu, au fost achitati, marti, de Tribunalul Bucuresti.

"Meciul" transferurilor din fotbal, la al 31-lea termen. Martorii, amnezici

Tribunalul Bucuresti a fost astazi terenul pe care evolueaza "greii" fotbalului romanesc. Dosarul transferurilor frauduloase de fotbalisti a ajuns la cel de-al 31-lea temen de judecata.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.