Furtuni şi devastare în toată ţara. La Târgu Jiu au pornit sirenele

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2017 19:01
Categorie: Actualitate

Sirenele au sunat la Târgu Jiu după ce o ploaie torenţială a inundat străzile din oraş, aflat sub cod portocaliu.

Trei acoperişuri din oraşul Târgu Cărbuneşti au fost distruse de vânt şi mai multe străzi din centrul municipiului Târgu Jiu au fost inundate ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, miercuri după-amiază, pe raza judeţului Gorj. Autorităţile au pornit sirenele pentru avertizarea populaţiei.

Cantitatea importantă de precipitaţii ce s-a înregistrat în municipiul Târgu Jiu a făcut ca mai multe străzi din oraş să fie inundate, sistemul public de canalizare neputând face faţă debitului prea mare. “S-a circulat în condiţii de ploaie, însă nu au fost străzi închise. Pe strada Popa Şapcă, bucăţi din faţada unui bloc stăteau să cadă, dar s-a intervenit cu angajaţii primăriei şi a fost înlăturat pericolul”, a declarat agent şef adjunct de poliţie Miruna Prejbeanu, purtător decuvânt al IPJ Gorj.

În oraşul Târgu Cărbuneşti, opt autoturisme au fost avariate, după ce trei acoperişuri au fost distruse de furtună.

Zi dureroasă pentru cei care au pierdut pe cineva în Timișoara. Două victime ale furtunii sunt înmormântate

“Sistemul public de alarmare a fost activat în municipiul Târgu Jiu având în vedere situaţia înregistrată la Timiş. De asemenea, la Târgu Cărbuneşti au fost desprinse trei acoperişuri, unul dintre acestea fiind proiectat pe acoperişul unei alte case. Nu s-au înregistrat victime”, a declarat căpitan ulMihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Lt.col. Dumitru Petrescu" Gorj.

Aproape toată ţara este până joi sub cod galben. În judeţul Vaslui, vremea rea a făcut şi două victime. Doi bărbaţi au murit fulgeraţi. Unul dintre ei era cu nevasta soţia la cules de vie. Au făcut imprudenţa să se adăpostească sub un nuc.

În cele două cazuri, s-au făcut apeluri disperate la 112, iar cei de la Ambulanţă Vaslui au cerut iniţial că la victime să ajungă un elicopter SMURD, de la Iaşi. Piloţii n-au primit însă permisiunea să decoleze, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din întreagă zona.

În Comarnic, bucăţi de gheaţă de dimensiunea unei nuci au distrus acoperişuri, au îndoit caroserii şi au spart geamurile mai multor maşini. În oraş nu există nici o casă care să nu fi fost afectată de grindină. Acoperişurile din ţiglă au fost complet ciuruite dar bucăţile de gheaţă au fost atât de mari încât a reuşit să găurească şi acuperisurile de tablă.

La Timişoara plouă din nou torenţial. din fericire nu bate şi vântul, însă probleme serioase ar putea avea cei care nu au reuşit să îşi repare acoperişurile stricate de furtună.

Toate şcolile din judeţul Prahova, aflat sub cod portocaliu de furtună, rămân închise joi dimineaţă, au anunţat autorităţile judeţene, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile din judeţul Prahova au decis, miercuri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să-şi suspende cursurile pentru ziua de joi.

"S-a luat decizia, prin hotărâre a CJSU, de suspendare a cursurilor începând cu ora 15.30 miercuri şi a celor de joi dimineaţă. În cazul în care se va prelungi codul portocaliu, bineînţeles că şi hotărârea de suspendare a cursurilor va fi prelungită", a afirmat prefectul Mădălina Lupea.

La ora 8 seara, circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, între kilometri 64 şi 120, deoarece plouă torenţial şi vântul este puternic, vizibilitatea fiind sub 100 de metri. De asemenea, tot pe Autostrada A1, dar pe tronsonul Sibiu-Deva, circulaţia este îngreunată din aceleaşi motive, între kilometri 309 şi 330, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.

În continuare, în toată România multe localităţi nu au curent electric.

 

Ce trebuie să faceți când sunteți suprinși de furtună în mașină sau acasă. Sfaturile ISU

Ce trebuie să faceți când sunteți suprinși de furtună în mașină sau acasă. Sfaturile ISU

furt

Furt filmat într-un restaurant din Arad. Apel pe Facebook pentru găsirea hoțului. VIDEO

Noua lege privind apărarea împotriva incendiilor, în vigoare. Obligațiile localurilor publice

Ambulanță aflată în misiune, spulberată de un autoturism, în centrul Capitalei. Asistenta și șoferul, răniți

Filmul accidentului din Șantierul Naval Tulcea, în care un bărbat a murit strivit de o piesă de 7 metri

Clujenii care au pornit pe jos în "Marşul Speranţei" au ajuns în Bucureşti, după 450 de kilometri parcurşi pe jos

Vânătoarea de mistreți de la Balc, organizată de Ion Țiriac, a ajuns la final

protestatari gara, facebook

Protest de amploare astăzi, în Bucureşti. Zeci de manifestanți sosesc cu trenurile în Gara de Nord

Atenție când cumpărați haine de firmă. Descoperirea făcută de polițiști în Pantelimon

Biserică din lemn, din Suceava, arsă complet în incendiu: ”Se vedeau flăcări de la 5 km”

Accident în Şantierul Naval din Tulcea. Un bărbat a murit strivit între două piese. VIDEO

Iluminatul public, nefuncțional în mai multe cartiere din Timișoara. Explicațiile autorităților

Cutremur în județul Vrancea