Frigul se muta in nordul si centrul tarii, in sud vine primavara. La munte ninge viscolit si este ger

×
Codul embed a fost copiat

In Romania, astazi asteptam vreme inchisa in vestul, centrul si nordul tarii, pe unde va ploua, iar noaptea vor cadea precipitatii mixte. La munte vor predomina ninsorile

Astazi vremea se strica. La ora 7 a intrat in vigoare o informare meteorologica, valabila pana maine dupa-amiaza. Aceasta anunta ninsori viscolite la munte, unde vantul va sufla cu peste 80 km/h, iar cantitatile de apa ar putea depasi 15 L/mp. Vantul se va inteti si in celelalte regiuni si poate ajunge la viteze de 50...55 km/h, iar in Maramures, Transilvania, Crisana si prin nordul Moldovei va cadea lapovita.

Vremea in Europa
Astazi, doar prin sud-vestul si sud-estul continentului se anunta vreme frumoasa. In rest cerul va fi plin de nori si vor veni precipitatii pe zone vaste, iar vantul se va inteti. In regiunile vestice si in centru se vor strange cantitati mai importante de apa. Precipitatiile, prezente la inceput in nord, in vest si in zonele centrale se vor extinde catre est si vor traversa si zona noastra.
La finalul intervalului, un nou val de ploi patrunde dispre Atlantic, iar un altul se formeaza in zona Marii Mediterane. Vantul continua sa sufle cu putere in nord si in nord-vest.Prin sud-vest va avansa un aer cald, care va cuprinde vestul Europei; zonele centrale si apoi sud-estul, inclusiv zona noastra. Spre finalul intervalului din nord incep sa coboare mase de aer rece.

Vremea in fiecare regiune a tarii
Dobrogea si Baraganul vor vedea multi nori si ceata in orele diminetii; un pic de soare peste zi si temperaturi mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data. Vantul prinde putere; maximele ajung la 9-10 grade, iar dupa lasarea noptii apar ploi sporadice.

Vreme calda se anunta si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Aici este ceata densa la inceputul zilei, dar mai iarziu se va arata soarele, iar temperaturile vor urca spre 8-9 grade. Vantul isi va face simtita prezenta.

Citește și
vremea
Temperaturile urca pana la 16 grade in Oltenia, vineri, dar va ploua in jumatatea nordica. Prognoza pentru weekend
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

In jumatatea nordica a Moldovei norii vor fi numerosi si vor aduce ploi din loc in loc, iar peste noapte va cadea trecator si lapovita. Vantul va prezenta intensificari, iar temperaturile se vor mentine peste mediile perioadei si dupa pranz se vor inregistra chiar si 12 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta multi nori; ploi pe timpul zilei; lapovita si polei in cursul noptii. Vantul se inteteste si aici, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, se vor situa in jurul valorii de 7 grade. Vreme urata gasim si in tinuturile vestice. Va ploua in mai multe reprize, vantul va sufla destul de tare, iar pe timpul noptii in Crisana vor fi precipitatii mixte. Temperaturile, usor mai scazute decat cele de ieri, ajung la 7-8 grade Celsius.

In centrul Romaniei se-aduna norii si vor aduce precipitatii, mai ales pe timpul noptii. La munte vor predomina ninsorile si vantul va viscoli sau spulbera zapada.In rest vor fi ploi, care noaptea se vor transforma in lapovita.

In sud-vestul tarii, ziua incepe cu ceata la campie; mai tarziu soarele se arata printre nori. Va fi mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data: maximele vor atinge si depasi usor 10 grade; iar vantul se va intensifica. Si in tinuturile sudice este ceata in prima parte a zilei; apoi se anunta innorari trecatoare. Daca ceata persista temperaturi vor fi mai scazute, iar in regiunile deluroase se vor inregistra pana la 10-11 grade.

Vremea in Bucuresti si la munte
Vreme cam mohorata si astazi in zona Capitalei, cu ceata si conditii de burnita in orele diminetii. Vantul devine activ, iar maxima prognozata este de 6 grade. La noapte e posibil sa ploua slab si temperatura coboara pana la 2 grade.

La munte norii se inmultesc si vor aduce precipitatii, indeosebi sub forma de ninsoare. In Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Vantul va viscoli ninsoarea, iar temperaturile vor marca o scadere fata de astazi.

Vremea in urmatoarele 3 zile
Luni vin alte precipitatii in vest, nord si centru; vantul ramane activ si la munte va continua sa viscoleasca ninsoarea. Temperaturile se mentin peste mediile perioadei in cea mai mare parte a tarii. Marti temperaturile cresc si vremea devine foarte calda pentru inceput de februarie. Se vor atinge chiar si 19 grade si doar prin nord-vest si la munte ar putea sa cada cativa stropi. Miercuri ramanem cu temperaturile neobisnuit de mari, insa in vest, centru si nord se-aduna norii si revin ploile.

In Bucuresti, luni e posibil sa ploua slab la inceputul zilei; vantul mai are unele porniri, iar temperatura creste simtitor si va ajunge la 11 grade Celsius. Marti se face si mai cald: se vor atinge 16 grade; atmosfera va fi insorita, iar dimineata si noaptea vor fi ceva conditii de ceata. Miercuri asteptam vreme frumoasa si o temperatura mai potrivita pentru luna aprilie: 17 grade Celsius. Dupa lasarea noptii norii se inmultesc si e posibil sa cada cativa stropi de ploaie.

La munte, maine se instaleaza gerul in toate masivele, iar in zona Meridionalilor si in Orientali, viscolul si ninsorile vor persista. Luni, ninsorile se mai raresc, desi dimineata va fulgui in masivele sudice, insa va fi un frig napraznic. Marti, gerul va continua si va aparea soarele. Fulguieli mai apar doar in Apuseni si in nordul Orientalilor. Vantul mai pierde din putere, dar mercurul din termometre va continua sa scada.
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Un sat izolat din muntii Apuseni, transformat intr-un
Un sat izolat din muntii Apuseni, transformat intr-un "muzeu viu" pentru turisti. "Este ca un tunel al timpului"

Cativa tineri si-au propus sa transforme un sat mic de munte intr-o destinatie turistica unica in Romania. L-au numit “muzeu viu”, pentru ca toti cei care vor veni aici vor avea ocazia sa traiasca, timp de cateva zile, ca pe vremea strabunicilor.

Temperaturile urca pana la 16 grade in Oltenia, vineri, dar va ploua in jumatatea nordica. Prognoza pentru weekend
Temperaturile urca pana la 16 grade in Oltenia, vineri, dar va ploua in jumatatea nordica. Prognoza pentru weekend

Vineri va ploua in jumatatea nordica, iar la munte o sa ninga la altitudini mari. Maximele vor fi intre 2 si 13 grade.
 

Vremea se incalzeste in toata tara, joi, iar temperaturile ating 17 grade in Sud. Prognoza pentru finalul saptamanii
Vremea se incalzeste in toata tara, joi, iar temperaturile ating 17 grade in Sud. Prognoza pentru finalul saptamanii

Ziua de joi ne-aduce vreme calda; ceata in zonele joase si cativa stropi de ploaie pe inserat. Maximele termice ajung in intervalul 2...17 grade.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.