Fostul sef al Fiscului crede ca demiterea sa va afecta bugetul si va readuce FMI la Bucuresti. "Nici nu ma uit la dosar"

Ultimul update: Joi 18 Februarie 2016 07:23
Data publicarii: Luni 15 Februarie 2016 13:55
Categorie: Actualitate
Gelu Diaconu, presedintele ANAF, paraseste sediul DNA

Gelu Diaconu, pana joi sef al ANAF, a acordat un interviu pentru Economica.net in care a vorbit despre motivele demiterii sale, dar si despre posibilele consecinte ale acesteia.

Risc o afirmatie: eu emigrez in Congo daca in lunile urmatoare Fiscul va repeta cresterile lunare de incasari din 2015”, a spus Gelu Diaconu, in interviul acordat Economica.net. „Sunt miliarde de euro, care pot afecta, si dupa parerea mea vor afecta, echilibrul bugetar spre sfarsitul acestui an. Si daca legea salarizarii unitare va fi promulgata, va fi periclitata, cu siguranta, tinta de deficit. Vor fi diminuate drastic cheltuielile, in lipsa veniturilor suplimentare, si vom avea din nou pe holurile Ministerului Finantelor echipa FMI”.

Despre dosarul sau, Diaconu afirma ca ar contine „bazaconii”, ca nu ii cunoaste personal pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, nu a vorbit cu ei niciodata si ca nici macar nu isi va citi dosarul. „Imi voi sustine nevinovatia strict din privinta procedurilor de administrare a finantelor publice. Nu am nevoie de nici o casa de avocatura. Poate ma gandesc sa-mi iau un avocat debutant, tanar, pentru ca la penal nu ma pricep. Familia mi-a zis ca-s inconstient. Ce mai am de pierdut?

In comunicatul DNA se arata ca, in urma „demersurilor initiate de deputatul Paun Nicolae si mijlocite de deputatul Madalin Voicu, presedintele A.N.A.F. Diaconu Gelu - Stefan, impreuna cu vicepresedintele A.N.A.F., Gogancea-Vatasoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin conventii civile la Asociatia Partida Romilor si notificate de catre organele fiscale ca figureaza cu debite restante aferente contributiei de asigurari de sanatate pentru anul 2012, de la plata acelor contributii. De asemenea, organele competente erau notificate ca acele persoane nu aveau aceasta obligatie de plata.

Circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015 au fost emise cu incalcarea dispozitiilor legale. Astfel, s-a dispus fie neincasarea, prin necomunicare/stoparea transmiterii catre contribuabili a deciziilor privind regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate pe anul 2012, fie neluarea masurilor pentru incasarea contributiilor, in cazul deciziilor deja comunicate.

Aceste actiuni au produs, pe de o parte, un prejudiciu bugetului de stat (aferent neincasarii contributiilor sociale) iar pe de alta parte un folos patrimonial in beneficiul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa.

Din interviul complet aflati cum se apara Diaconu de aceste acuzatii, dar si ce spune despre hotelul pe care a fost acuzat ca il detine.
 

Gelu Diaconu, presedintele ANAF, paraseste sediul DNA Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Ciolos l-a demis pe presedintele ANAF, Gelu Diaconu, urmarit penal. Daniel Diaconescu a fost numit director-interimar

Ciolos l-a demis pe presedintele ANAF, Gelu Diaconu, urmarit penal. Daniel Diaconescu a fost numit director-interimar

Klaus Iohannis

Iohannis critică autoritățile, după evenimentele din Vest. ”Am fost neplăcut surprins”

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 21 septembrie 2017

O urmă de pantof lăsată pe un scaun a dat naștere unui scandal uriaș în Dumbrava

O contabilă ar fi delapidat un spital județean cu 4 milioane de lei, în ultimii 5 ani

Militar român, rănit în timpul unui exercițiu în largul Mării Negre

Amendă de 70.000 de lei și închisoare cu suspendare, după ce au ucis o capră neagră

militar roman ucis

Militarul român ucis în Afganistan, condus de sute de oameni pe ultimul drum

Descindere de forțe în Constanța, în urma unui apel la 112

Peste 700 de hectare de pădure, distruse complet de furtunile din ultimele zile. VIDEO din dronă

Cum a fost filmat acest bărbat în Târgoviște. Polițiștii îl caută

Un TIR încărcat a luat foc în timpul mersului, pe autostradă, lângă Capitală

Tractor, izbit în plin de un tren cu elevi navetişti. Șoferul a murit