Fostul sef al Camerei de Comert si Industrie ar putea fi condamnat a doua oara. Cum a incercat sa mituiasca un deputat

Ultimul update: Joi 24 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 09:42
Categorie: Actualitate

Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei isi asteapta luni sentinta in primul dosar de coruptie in care este implicat.

Mihail Vlasov ar putea fi condamnat pentru ca a incercat sa mituiasca un deputat ca sa promoveze in interesul sau o lege prin care activitatea Registrului Comertului ar fi trebuit sa treaca de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si Industrie. In schimb, parlamentarul Mircea Grosaru ar fi urmat sa primeasca statut de membru al Camerei de Arbitraj International, cu toate avantajele pecuniare implicate de aceasta functie.

De asemenea, potrivit Agerpres, Vlasov ar fi incercat sa influenteze mai multi parlamentari - Alina Gorghiu (care a fost recent audiata ca martor la DNA), Florin Iordache, si Aurel Vainer - in vederea semnarii si sustinerii proiectului de lege.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti trebuie sa dea publicitatii sentinta luni. La cei 73 de ani, Vlasov e judecat pentru dare de mita in acest dosar, iar intr-un altul a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare sub acuzatia de trafic de influenta: ar fi cerut un milion de euro ca sa intervina la nivelul Curtii de Arbitraj International, unde chiar fiica sa era arbitru international, pentru a ajuta o companie sa recupereze anumite prejudicii.

 

Vlasov:

Vlasov: "Ponta e mare coarda, in sens bun". Numele premierului si cel al Alinei Gorghiu apar intr-un nou dosar de la DNA

centenar

Românii pot vota logo-ul preferat, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire

Osemintele a trei luptători anticomuniști, exhumate

Motociclistul urmărit si lovit de o mașină de poliție este și el polițist

cristian pomohaci

Pomohaci contestă decizia de caterisire

Șofer de TIR român, considerat erou în Elveția

Incident tragic la priveghi, după ce un om a fost lovit intenţionat cu maşina