Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

LISTA celor retinuti in dosarul Colectiv: fostul primar Piedone, 2 angajate din primarie si patronii firmei de artificii

Embed:

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sa il trimita dupa gratii dupa ce procurorii DNA l-au acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. Si doua angajate ale primariei, sefa Serviciu autorizari comerciale si o functionara, ambele acuzate de complicitate la abuz in serviciu isi vor petrece urmatoarele 30 de zile in arest preventiv.

"Indiferenta profesionala si superficialitatea indeplinirii atributiilor, emiterea unor autorizatii de functionare fara un minim efort de verificare a documentelor, alterarea increderii cetatenilor ca au libertatea de a alege locatiile fara teama, dispretul manifestat fata de garantarea dreptului constitutional la viata.''

Astfel isi motiveaza procurorii cererea de arestare preventiva pentru fostul primar Cristian Popescu Piedone si cele 2 angajate retinute odata cu el pentru abuz in serviciu si complicitate.

"Activitatea infractionala abuziva s-a realizat prin insusirea neconditionata la data de 14.01.2015 de catre inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, in calitate de primar a acordului de functionare autorizatiei intocmita la data de 14.01.2015 de catre inculpata Ganea Luminita din cadrul Serviciului autorizari comerciale, avizata de inculpata Iofciu Aurelia, in calitate de sef al Serviciului autorizari comerciale."

Tot sambata, patronii firmei care au adus artificiile la clubul Colectiv au fost si ei arestati preventiv pentru 30 de zile. Procurorii spun ca firma care a furnizat artificiile nu avea autorizatie ISU pentru astfel de evenimente. In plus, dupa incendiu, patronii ar fi incercat sa distruga orice dovada care ii ducea pe anchetatori catre ei. Asa ca sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Viorel Zaharia, pirotehnistul care ar fi montat artificiile  acuzat de ucidere din culpa a fost si el de asemnea arestat.

Decizia judecatorilor Tribunalului Bucuresti nu este definitiva. Toti cei arestati pot contesta masura la Curtea de Apel. Pe de alta parte, surse medicale confirma ca specialistii de la INML vor avea curand rezultatele toxicologice in acest caz. Datele vor ajunge luni la procurori. Potrivit mai multor medici care au in ingrjire raniti in sangele acestora au fost gasite otravuri puternice.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Noiembrie 2015
Ultimele stiri
 
 
 
© 2016 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed