Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ludovic Orban, primele explicatii la DNA despre cei 50.000 de euro pe care i-ar fi pretins de la Tiberiu Urdareanu

Embed:

Ludovic Orban a dat joi primele explicatii, in dosarul in care este acuzat ca ar fi pretins de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu 50 de mii de euro.

Banii ar fi trebuit sa ajunga la sefii unor televiziuni ca sa ii promoveze imaginea in campania electorala, pentru Primaria Generala a Capitalei.

Ludovic Orban a trecut dimineata si pe la sectia 23 de polite, pentru a respecta obligatia impusa de controlul judiciar. Politicianul a fost acuzat de exercitarea influentei de lider pentru a obtine avantaje materiale. Ancheta l-a determinat sa se retraga din cursa pentru Primaria capitalei si sa renunte la functiile de prim vicepresedinte al PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Desfasurarea evenimentelor de joi:

UPDATE 11:20 La intrare in sediul DNA, Ludovic Orban a refuzat sa dea detalii din dosar, invocand faptul ca se afla intr-o ancheta.

"Puteti sa imi puneti orice fel de intrebare legata de dosar, v-am spus inca de la iesirea de la DNA de luni ca nu vreau sa afectez bunul mers al anchetei sub nicio forma prin divulgarea de informatii din dosar", a afirmat Orban, intrebat care sunt cele doua televiziuni catre care urmau sa mearga banii si despre faptul ca in dosar ar aparea si numele omului de afaceri Tiberiu Urdareanu. El a afirmat ca este un om care a respectat intotdeauna legea si deciziile luate de autoritati, inclusiv conditiile controlului judiciar.

"Nu imi place sa fac supozitii, speculatii, ca atare nu am sa va dau niciun fel de raspuns la aceasta intrebare", a subliniat Orban, legat de posibilitatea de a fi fost "lucrat" de cineva.

Liberalul a sustinut ca a venit impreuna cu avocatii care il reprezinta si ca vor derula procedurile in conformitate cu Codul de procedura penala, evitand sa raspunda daca va da declaratie in dosar sau se va prevala de dreptul la tacere.

"Am intreaga disponibilitate de a da informatii, de a da declaratii in conditiile Codului de procedura penala, pentru a ajuta sa se faca lumina in acest caz", a adaugat el.

UPDATE 10:50 Liberalul Ludovic Orban s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat sub control judiciar.

Fostul candidat al liberalilor la Primaria Capitalei s-a prezentat joi la Sectia 23 Politie, dupa ce procurorii DNA au dispus fata de acesta masura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile. Orban nu a dorit sa dea declaratii presei referitoare la omul de afaceri caruia i-ar fi pretins cei 50.000 de euro pentru care il acuza procurorii, precizand ca a venit la sectia de politie pentru a respecta conditiile controlului judiciar.

''Nu dau declaratii. Am fost prezent aici la ora stabilita pentru a respecta conditiile controlului judiciar impus. Sectia 23 este sectia la care trebuie sa ma prezint conform programului care a fost dispus de procuror si de sectia de politie. (...) Nu am niciun fel de informatii sa furnizez legate de acest dosar'', a spus Orban.

Intrebat daca va contesta masura controlului judiciar, el a raspuns: ''Ramane de vazut''. Ludovic Orban nu a dorit sa se pronunte nici despre noul candidat al PNL la Primaria Capitalei.

''Nu fac niciun fel de consideratii asupra candidatului PNL. Este decizia pe care a luat-o Biroul Politic al PNL, ca atare e o decizie pe care o respect'', a spus el.

Ludovic Orban este urmarit penal de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Potrivit DNA, Orban a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar in campania electorala pentru alegerile locale.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una - doua saptamani. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri", sustin procurorii.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 14 Aprilie 2016
Citeste mai multe despre: DNA, Ludovic Orban, PNL, candidat, control judiciar, politie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed