Fetita de 11 ani, salvata din apele Muresului de un politist, un pompieri si un martor. "Se tinea de un obiect de metal"

Ultimul update: Sambata 17 Iunie 2017 07:16
Data publicarii: Miercuri 14 Iunie 2017 15:55
Categorie: Actualitate

Scene dramatice in Arad. O fetita a fost salvata de la inec de mai multe persoane care au sarit in apele Muresului, ca sa o scoata la suprafata.

Copila in varsta de 11 ani fusese luata de curentii puternici si a reusit cumva sa se prinda de o bucata de fier din mijlocul raului. Un martor si un politist au sarit imediat dupa ea. Curentii erau foarte puternici in zona, asa ca pompierii i-au ajutat pe toti sa ajunga apoi la mal.

Fetita era la plaja, impreuna cu o prietena, pe malul Muresului. Cel mai probabil, copila a alunecat in apa si a fost purtata rapid de curentii puternici. Un barbat care a vazut totul nu a stat pe ganduri si a sarit dupa ea. Curentii erau insa prea puternici chiar si pentrru el.

Martor: "A inceput sa strige "ajutati-ma ca se ineaca, ajutati-ma", si a inceput sa o ia curentul in jos. Am vrut sa ma duc la ea, dar de la trei metri m-a astupat si pe mine si jos era numai huma si am sta si am incurajat-o tot timpul i-am zis tine-te acolo ca trebuie sa poti, zicea ca nu mai poate."

Intre timp, un echipaj de politia a ajuns in zona. Cu viteza de reactie, unul dintre politisti a sarit imediat in apele Muresului.

Agent principal Marius Tarle, politist IPJ Arad: "M-am dezbracat de haine ai am intrat in Mures. Am mers dupa fata, am luat-o in brate a venit si colegul de la ISU mi-a dat franghia si am scos fata afara. E destul de mare curentul, fata daca mai statea putin vreo cinci minute posibil ca o lua apa o zi obisnuita de munca. Se tinea de un obiect de un metal care se afla in Mures, era speriata, in stare de soc aproape."

Plutonier major Viorel Tudoran, ISU Arad: "Apa era relativ mica, dar curentul foarte puternic. Am luat vesta de salvare, m-am asigurat si am scos-o cu ajutorul unui domn politist."

Fetita a fost preluata apoi de un echipaj medical, care i-a acordat primul ajutor. Era foarte speriata si avea o hipotermie usoara insa din fericire, nimic care sa ii puna viata in pericol.

Tanar de 23 de ani, din Arges, inecat sub ochii fratelui sau mai mare. Scafandrii i-au gasit trupul la 5 metri de mal

Tanar de 23 de ani, din Arges, inecat sub ochii fratelui sau mai mare. Scafandrii i-au gasit trupul la 5 metri de mal

credite

Românii se împrumută tot mai mult de la bănci, iar ratele ar putea crește din toamnă

Bărbat căutat de poliţie, după ce a încercat să fure dintr-o locuinţa din Timişoara

Poliţist cercetat după ce un şofer beat l-a reclamat că şi el era băut

scandal

Tânăr de 17 ani, împuşcat cu un pistol cu bile în Galaţi. De la ce a pornit scandalul

Surprins de proprietară în timp ce îi jefuia casa, un hoţ a căzut şi şi-a fracturat glezna

Trei persoane au fost prinse în timp ce vindeau droguri în Mamaia