Femeia care si-a ucis sotul sirian anul trecut a sesizat CEDO dupa ce instanta i-a interzis sa-si vada fetita de 10 ani

Ultimul update: Miercuri 22 Martie 2017 07:03
Data publicarii: Duminica 19 Martie 2017 17:27
Categorie: Actualitate

O femeie din Capitala, condamnata in noiembrie anul trecut pentru ca si-a ucis sotul, a sesizat CEDO dupa ce instanta i-a interzis sa-si vada fetita in varsta de 10 ani.

Femeia sustine ca ea trebuie sa plateasca pentru fapta comisa, nu si copila ei, care sufera de dorul mamei. Pe de alta parte, judecatorul care a trimis-o dupa gratii spune ca prin gestul de a-i lua viata tatalui fetitei, mama "i-a afectat grav dreptul minorei la dezvoltare armonioasa."

Maria Patrascu a fost condamna in noiembrie anul trecut la 26 de ani de inchisoare pentru omor calificat. Victima a fost chiar sotul ei, Haj Saleh Moustafa, un om de afaceri sirian. Crima a fost planuita de femeie cu amantul ei. Barbatul a fost drogat, lovit si abandonat in portbagajul unei masini.

In sentinta de condamnare, judecatorul a decazut-o din drepturile parintesti si i-a interzis sa-si mai vada copilul. Andreea Patrascu nu contesta crima, insa a atacat la CEDO ceea ce considera a fi o incalcare a dreptului ei de mama.

"Eu am ales sa-mi accept destinul cu demnitate (...) dar cum poti explica unui copil de 10 ani, care a crescut pana la 9 ani mai mult cu mama, care isi iubeste mama, ca nu o mai poate vedea (...) pentru ca asa au considerat niste doamne judecatoare..."

Insa instanta a luat o decizie definitiva in acest caz si a explicat ca "inculpata (...), prin deciziile pe care le-a luat, a afectat grav viitorul si dreptul la dezvoltare armonioasa a minorei intr-un climat familial in care sa se bucure de iubirea, ocrotirea si prezenta ambilor parinti."

Numai ca psihologii criminalisti considera ca o astfel de ruptura intre mama si fiica este periculoasa, mai ales ca fetita este la varsta la care nu intelege foarte mult si are nevoie de ajutor sa treaca peste o dubla trauma.

Avocatii femeii vor trimite la CEDO si o expertiza psihiatrica la care a fost supusa copila. Aceasta ar arata ca fata simte lipsa mamei si are nevoie sa reia legatura cu ea.

Amnesty International acuza o campanie monstruoasa prin care au fost spanzurati 13.000 de oameni de catre guvernul sirian

Amnesty International acuza o campanie monstruoasa prin care au fost spanzurati 13.000 de oameni de catre guvernul sirian

credite

Românii se împrumută tot mai mult de la bănci, iar ratele ar putea crește din toamnă

Bărbat căutat de poliţie, după ce a încercat să fure dintr-o locuinţa din Timişoara

Poliţist cercetat după ce un şofer beat l-a reclamat că şi el era băut

scandal

Tânăr de 17 ani, împuşcat cu un pistol cu bile în Galaţi. De la ce a pornit scandalul

Surprins de proprietară în timp ce îi jefuia casa, un hoţ a căzut şi şi-a fracturat glezna

Trei persoane au fost prinse în timp ce vindeau droguri în Mamaia