Extremistul Szocs Zoltan spera sa obtina libertatea la Instanta Suprema. Ce acuzatii ii aduc procurorii DIICOT

×
Codul embed a fost copiat

Barbatul din Targu Secuiesc - acuzat ca ar fi pus la cale un atentat de Ziua Nationala a Romaniei - vrea sa fie liber.

Szocs Zoltan este considerat nu doar initiatorul, ci si cooronatorul tentativei de atentat de care ar fi trebuit sa se ocupe Beke Istvan.

Szocs Zoltan a mers vineri dimineata la Instanta Suprema insotit de o escorta speciala de retinere si arest preventiv. El este acuzat de instigare la infracituni contra ordinii constitutionale, dar si si de instigare la nerespectarea oridinului armelor si munitiilor.

Decizia de arestare a fost luata pe 30 decembrie de Curtea de Apel Bucuresti, la solicitarea procurorilor DIICOT, insa Szocs Zoltan a facut contestatie la instanta suprema.

Pe 29 decembrie 2015, procurorii DIICOT au efectuat patru perchezitii la domiciliul si resedintele lui Szocs Zoltan, acesta fiind apoi ridicat si dus la Bucuresti, unde a fost audiat mai multe ore.

Citește și
Szocs Zoltan
Extremistul Szocs Zoltan, arestat. Ce planuia la Targu Secuiesc: "Ar fi o bomba buna. Parca vad cum se vor arunca la pamant"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Anchetatorii au extins cercetarile in dosarul in care a fost arestat extremistul Beke Istvan, fiind dispusa inceperea urmaririi penale pe numele lui Szocs Zoltan, sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la savarsirea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Potrivit DIICOT, in calitate de presedinte al HVIM Transilvania, la data de 10 octombrie 2015, in cadrul unei sedinte la care au participat membrii structurilor locale ale extensiilor in Romania ale HVIM, Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Targu Secuiesc a HVIM Transilvania sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa il detoneze in public, pe raza judetului Covasna, in timpul manifestatiilor prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale de 1 Decembrie.

"Promotor al sloganului 'tinutul Secuiesc nu e Romania!' si convins fiind ca, pentru atingerea obiectivelor autonomist-separatiste promovate in Transilvania de membrii gruparii Miscarea de Tineret 64 de Comitate - HVIM, 'trebuie sa se paseasca pe drumul faptelor, totul trebuie cucerit fizic, fara sange nu se poate', in calitatea detinuta de presedinte al HVIM Transilvania, la data de 10.10.2015, S. Z. le-a trasat membrilor celulei Tg. Secuiesc a HVIM sarcina de a monta dispozitive explozive improvizate", mai spun procurorii.

Pe 13 octombrie 2015, Szocs Zoltan a parasit Romania, revenind in tara la data de 20 decembrie 2015. Ulterior acestui moment, el a efectuat demersuri de contactare a membrilor familiei lui Beke Istvan si a celorlalti participanti la sedinta din 10 octombrie 2015, in vederea adoptarii unei pozitii publice unitare cu privire la evenimentele ce au precedat momentul arestarii lui Beke Istvan.

Tot in acest dosar, Beke Istvan, cetatean roman de etnie maghiara, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie 2015, el fiind acuzat ca intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestatia de Ziua Nationala de la Targu Secuiesc.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Beke Istvan ramane dupa gratii. Tatal sau ii ia apararea:
Beke Istvan ramane dupa gratii. Tatal sau ii ia apararea: "A ucis pe cineva? Petardele astea erau pentru efect"

Istvan Beke, barbatul acuzat ca ar fi planuit un atentat cu bomba de Ziua Nationala a Romaniei, ramane dupa gratii. Magistratii Inaltei Curti i-au respins contestatia facuta la prelungirea arestului preventiv.

Extremistul Szocs Zoltan, arestat. Ce planuia la Targu Secuiesc:
Extremistul Szocs Zoltan, arestat. Ce planuia la Targu Secuiesc: "Ar fi o bomba buna. Parca vad cum se vor arunca la pamant"

Szocs Zoltan, presedintele gruparii "Miscarea de Tineret 64 de Comitate", a fost arestat de procurorii DIICOT.

Presedintele
Presedintele "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, pus sub acuzare dupa perchezitiile procurorilor

Szocs Zoltan, presedinte al gruparii nationalist-extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, a fost pus sub urmarire penala de procurorii DIICOT, dupa ce anchetatorii au efectuat perchezitii in judetul Covasna.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.