Elena Udrea, pe Facebook, dupa solicitarea DNA: Noua cerere de arestare preventiva, un exces, e o situatie fara precedent

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii DNA au cerut un nou aviz de incuviintare a arestarii preventive a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute. Fostii sai colaboratori ar fi dat in vileag faptul ca ea obisnuia sa ceara 10 % din valoarea platilor facute de ministerul pe care-l conducea.

Citeste in aceasta stire: Elena Udrea, intr-o noua postare pe Facebook: Noua cerere de arestare preventiva, un exces, e o situatie fara precedent in Romania

Elena Udrea a venit luni la sediul DNA cu gandul sa dea primele declaratii oficiale in dosarul Gala Bute. Insa pe drumul dintre celula si biroul anchetatorilor, ea a aflat ca procurorii cer un nou aviz pentru incuviintarea arestarii sale preventive, pentru 2 noi capete de acuzare. Anchetatorii sustin ca au suficiente dovezi, nu doar marturiile fostilor colaboratori ai Elenei Udrea de la Ministerul Turismului, din care ar rezulta ca aceasta obisnuia sa ceara un comision de 10% din platile pe care le facea ministerul, fie in mod direct, fie prin intermediul Companiei Nationale de Investitii.

In acest moment, Elena Udrea se confrunta practic cu 3 acuzatii de luare de mita, iar valoarea prejudiciului ar depasi cam 8 milioane de lei. Ea nu a mai dat luni dimineata nicio declaratie, desi era pregatita sa faca acest lucru, pentru ca, impreuna cu avocatii, a stabilit sa dea aceste prime declaratii doar dupa momentul in care Camera Deputatilor va da avizele necesare: in primul rand pentru inceperea urmaririi penale si apoi avizul pentru propunerea de arestare preventiva.

Citește și
Elena Udrea
De ce a fost nevoie ca Elena Udrea sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile. Ce scrie in motivatia judecatorilor
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Prin urmare, suntem pe punctul de a asista la o noua premiera: Elena Udrea sa fie dusa incatusata in fata colegilor sai din Camera Deputatilor pentru a studia dosarul, dar mai ales pentru a-si sustine cauza.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Elena Gabriela Udrea, pentru trei infractiuni de luare de mita, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. De asemenea, referatul cauzei a fost trimis si ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea, pentru cele trei noi fapte de luare de mita.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat ca procurorii i-au prezentat invinuirile pentru care Camera Deputatilor a dat deja aviz pentru urmarirea penala. "S-a facut o chestiune tehnica, si anume i s-au prezentat invinuirile pentru care Parlamentul, anterior, a incuviintat urmarirea penala si urmeaza ca, in functie de raspunsul Parlamentului, daca se va da aviz sau nu, sa dam o declaratie completa pentru toate acuzatiile. (...) Tehnic vorbind, cererea de arestare (in dosarul Gala Bute, n.r.) nu poate fi facuta in acest moment, deoarece doamna Udrea are doar calitatea de suspect, asa cum ni s-a adus la cunostinta astazi. Sigur, exista o incuviintare prealabila a Parlamentului, iar procurorii pot sa o foloseasca", a spus avocatul Marius Striblea, la iesirea de la DNA.

Avocatul a adaugat ca nu a discutat cu Elena Udrea despre posibilitatea ca ea sa mearga la Camera Deputatilor pentru a se apara in cazul noile acuzatii ale procurorilor DNA.

"Nu stiu daca procedura presupune obligatoriu ca doamna Udrea sa se adreseze Camerei. Poate sa renunte la acest drept. Nu am discutat despre acest lucru, vom discuta in cursul dupa-amiezii si vom pune la punct apararea, inclusiv pentru Parlament. Deocamdata, chestiunea stringenta este cea legata de contestatia care se judeca maine si careia ii dam prioritate", a precizat Striblea.

Marti dimineata, 17 februarie 2015, Elena Udrea va aparea din nou in fata Inaltei Curti de Casatie, in fata unui complet format din 5 judecatori, care va analiza contestatia sa fata de arestul preventiv. Ramane de vazut daca Elena Udrea va face la randul ei denunturi, pentru ca, potrivit legilor penale, cel care demasca acte de coruptie beneficiaza de clementa atunci cand este judecat la randul sau - ceea ce inseamna ca limitele de pedeapsa pot fi reduse la jumatate.

Elena Udrea, pe Facebook: Noua cerere de arestare preventiva, un exces, e o situatie fara precedent in Romania

Pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a aparut, luni, o reactie la noua cerere a DNA pentru arestarea sa preventiva, in dosarul Gala Bute, in care se precizeaza ca aceasta cerere reprezinta un ”exces” si o situatie fara precedent in istoria juridica si ca se doreste ”ingroparea sa in dosare”. ”Noua cerere formulata de DNA catre Parlament pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea reprezinta un exces. Avem de-a face cu o situatie fara precedent in istoria juridica a Romaniei ca, pe numele aceleiasi persoane, sa se ceara atatea mandate de arestare”, se precizeaza in postarea Elenei Udrea, semnata, in premiera, ”Echipa de comunicare”. Udrea mai afirma ca ”spectacolul generat astazi ( luni, nr), prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecata de la Inalta Curte care va judeca maine ( marti, nr) contestatia depusa de avocatii Elenei Udrea, in contextul in care exista sanse foarte bune ca aceasta sa fie aprobata”. ”In absolut toate cazurile in care s-a cerut arestarea preventiva – o masura cu caracter exceptional –, exista doar denunturi, nicio proba concreta. Mai mult, absolut toti cei care fac denunturi impotriva Elenei Udrea sunt liberi, multi avand doar calitatea de martor – denuntator (nici macar de suspecti). Ceea ce poate crea impresia ca, daca faci declaratii impotriva lui Udrea (indiferent daca sunt adevarate sau nu), esti scutit de a raspunde in fata Justitiei”, se mai mentioneaza in postare. ”Pare evident ca se doreste „ingroparea Elenei Udrea in dosare”, iar aceasta morisca s-a pus in functiune dupa denuntul facut la DNA pe 30 ianuarie impotriva generalului Florian Coldea si dupa interviul acordat la Hotnews. Nu exista nicio alta explicatie pentru aceasta desfasurare abrupta a evenimentelor in conditiile in care faptele imputate s-ar fi produs in urma cu mai multi ani”, se mai afirma in postarea de pe Facebook a Elenei Udrea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Elena Udrea, un nou mesaj pe Facebook:
Elena Udrea, un nou mesaj pe Facebook: "In perioada urmatoare voi desemna un purtator de cuvant"

Elena Udrea spune, intr-o postare pe Facebook, ca in perioada urmatoare va desemna un purtator de cuvant care sa poata tine legatura cu presa si care sa poata sustine punctele sale de vedere pe alte subiecte decat cele juridice.

De ce a fost nevoie ca Elena Udrea sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile. Ce scrie in motivatia judecatorilor
De ce a fost nevoie ca Elena Udrea sa fie arestata preventiv pentru 30 de zile. Ce scrie in motivatia judecatorilor

"Elena Udrea a fost arestata preventiv pentru ca acuzatia de trafic de influenta in favoarea lui Dinu Pescariu este foarte grava, iar lasarea in libertate a fostului ministru ar fi perceputa de opinia publica drept o dovada de disolutie a autoritatii."

Elena Udrea, un nou mesaj pe Facebook:
Elena Udrea, un nou mesaj pe Facebook: "Sunt prezentata drept mama coruptilor". Cum isi ataca fostii colegi din Guvernul Boc

Elena Udrea a postat pe Facebook un mesaj in care transmite ca se incearca discreditarea ei si ca este mandra de ce a realizat ca ministru pentru romani.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.