Elena Udrea s-a intors in arestul politiei. Mesajul transmis de aceasta pe Facebook: "Are loc o condamnare mediatica"

×
Codul embed a fost copiat

Arestul politiei Capitalei - pe care Elena Udrea l-a prezentat recent drept "un spatiu de tortura" - e locul unde s-a intors fostul ministru, dupa 8 zile in care a stat acasa, in arest la domiciliu.

Nu a ajuns bine in arestul politiei, si Elena Udrea a transmis un nou mesaj pe contul sau de Facebook, prin intermediul echipei sale:

"Descriem 3 mecanisme in ceea ce priveste dosarul „Gala Bute”.
1. Oameni de afaceri si functionari din Ministerul Dezvoltarii sunt prinsi ca au dat si au luat mita. Probatoriul este format din interceptari, traseul banilor prin conturi si declaratii in care isi recunosc vinovatia (desi, initial, au negat). Acesti oameni fac denunturi impotriva Elenei Udrea (nu exista niciun alt fel de proba decat denunturile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestata. Deci, declaratiile impotriva lui Udrea garanteaza libertatea.

2. Exista informatii si indicii foarte clare ca denuntatorii impotriva Elenei Udrea in dosarul „Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaratiilor si au incercat sa influenteze ancheta: Stefan Lungu sustine ca s-a pus de acord cu Gardean in decembrie 2014 asupra declaratiilor; Ana Maria Topoliceanu a facut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denuntul; exista un denunt colectiv (caz unic in practica penala) in care este amintit si numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toti denuntatorii si-au schimbat declaratiile initiale. Toti acesti oameni sunt liberi (chiar daca exista articol care prevede arestarea preventiva a celor care doresc si pot sa influenteze desfasurarea anchetei), iar Udrea este arestata.
3. Punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent in spatiul public, are loc o condamnare mediatica, in timp ce varianta apararii nu se aude si nu se vede deloc. Nici macar declaratia facuta de Udrea in fata instantei.
‪#‎Kafka‬
Echipa de comunicare"

 

Elana Udrea a fost incatusata din nou, miercuri, 25 februarie 2015 dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au aprobat cererea procurorilor, care o acuza de luare de mita in 3 situatii diferite. Ea considera ca intregul sau dosar este construit pe baza unor denunturi mincinoase, date de oameni care nu vor sa ajunga dupa gratii si spun orice pentru asta. Decizia luata miercuri de judecatori nu este definitiva si poate fi contestata, tot la Instanta Suprema.

Elena Udrea: "Cei care sunt la un moment dat parte a guvernarii n-au voie sa se planga de ce e acolo, pentru ca si din cauza noastra sunt acele conditii. Conditii in care nu stau doar arestatii, conditii in care stau si politistii."

Citește și
Emil Boc si Elena Udrea
Emil Boc: Trebuie sa ne uitam in scriptele oficiale ale PDL ca sa aflam daca Cocos a dat bani partidului
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Arestata initial in dosarul Microsoft, Elena Udrea a reusit sa schimbe masura preventiva cu una mai putin dura. Procurorii i-au invocat insa alte trei fapte de luare de mita. Potrivit lor, Udrea ar fi primit 10% din valoarea contractelor pe care firmele private le incheiau cu Ministerul Turismului atunci cand era ea la conducere. Practic, sustin anchetatorii, Elena Udrea ar fi incasat prin intermediari 900.000 de euro, 600.000 de lei sub forma de servicii si de publicitate si inca 300.000 de lei pentru excursii si petreceri.

Elena Udrea: "Inregistrarile care au fost depuse la dosar prin care s-a demonstrat presiunile pe care le facea denuntatoarea asupra celorlalti, sa spuna la fel ca ea. Dar e jenant sa spui ca dupa 2 ani de zile, dupa ce ai luat niste bani, ai stat sa ii platesti o masa Elenei Udrea. Ei, chiar de o masa aveam bani."

Elena Udrea insista ca este nevinovata si ca cei care au facut denunturile impotriva ei sunt mincinosi: "Ma uit cum o multime de barbati afirma acum ca nici nu respirau daca nu-i lasa Elena Udrea. Da... Oamenii sunt tentati sa faca astfel de lucruri, mai ales cei cu caracterul slab. Sa faca denunturi frauduloase doar ca sa ramana in libertate."

Una dintre acuzatiile procurorilor se refera si la faptul ca o parte din comisionul ilegal incasat de Dorin Cocos de pe urma contractului Microsoft ar fi ajuns si la PDL. Udrea a confirmat partial informatia.

Elena Udrea: "Nu este un secret. Asa se finanteaza campaniile electorale. Ce va prefaceti toti ca nu stiti? Toata societatea, toata clasa politica, toata presa se preface ca nu stie. Asa se finanteaza campaniile electorale. Intrebati-l pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum si-au finantat campaniile? Veti vedea ca la fel. Stiam ca Dorin Cocos finanta campaniile PDL-ului, stiam. Nu stiam exact cu ce suma."

Mandatul de arestare emis miercuri, 25 februarie 2015 pe numele Elenei Udrea este unul de 30 de zile. Avocatii sai pot sa conteste masura. Astfel, dupa 8 zile petrecute la domiciliu in luxosul sau apartament, Elena Udrea s-a intors in arestul politiei. Va sta in aceeasi celula ca data trecuta si va avea aceleasi colege de suferinta. Elena Udrea isi va pregati de aici strategia pentru momentul in care va cere sa fie eliberata.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Dorin Cocos i-ar fi
Dorin Cocos i-ar fi "turnat" pe Udrea si Blaga si spune ca i s-au cerut 3 milioane de euro in 2009. FOTO cu presupusul denunt

Dorin Cocos ar fi aratat in denuntul facut la DNA ca i s-a cerut sa plateasca produse de 3 milioane de euro pentru PDL, in campania electorala din 2009, pentru a primi sprijinul Guvernului in contractul Microsoft, relateaza Mediafax.

Emil Boc: Trebuie sa ne uitam in scriptele oficiale ale PDL ca sa aflam daca Cocos a dat bani partidului
Emil Boc: Trebuie sa ne uitam in scriptele oficiale ale PDL ca sa aflam daca Cocos a dat bani partidului

Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, ca trebuie verificate "scriptele oficiale ale partidului" pentru a afla daca omul de afaceri Dorin Cocos a finantat campaniile PDL, asa cum a sustinut Elena Udrea.

Elena Udrea, ARESTATA preventiv in dosarul GALA BUTE. Fostul ministru a ajuns in Arestul Politiei Capitalei
Elena Udrea, ARESTATA preventiv in dosarul GALA BUTE. Fostul ministru a ajuns in Arestul Politiei Capitalei

Instanta suprema a decis, miercuri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Elenei Udrea, in dosarul "Gala Bute".

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.