Haos pe drumuri, in aer sau pe calea ferata din cauza viscolului. Lista drumurilor inchise si a zborurilor anulate

×
Codul embed a fost copiat

Trei zile de viscol si ninsori au instalat haosul in transporturile din Romania. Pe drumuri, in aer sau pe calea ferata, intarzierile iregistrate sunt de ordinul sutelor de minute. 

Ca in plina iarna, 6 drumuri nationale au fost inchise. La Brasov, de pilda, TIR-urile au fost trase pe dreapta ca sa nu incurce circulatia.

De asemenea, pe autostrada A1 s-a format polei, iar traficul este deviat. A fost prapad si pe Bucuresti - Pitesti unde 20 de masini au fost implicate in mai multe caramboluri.

Pe DN1, in judetul Brasov, se circula ca in zilele grele de iarna. Cel mai rau este pe serpentinele de la intrarea in Predeal. Ca sa nu se complice lucrurile zeci de masini de mare tonaj au fost trase pe dreapta.

Joi noapte, vantul puternic a mai doborat un copac care a rupt liniile de curent electric de pe ruta feroviara Brasov-Predeal. Defectiunea a fost remediata, insa trenurile au acumulat intarzieri de peste o ora si jumatate.

Citește și
prognoza
Inghet, temperaturi negative si risc de inundatii dupa ninsori. N-am mai avut vreme atat de rea in aprilie de peste 20 de ani
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

A fost prapad dimineata si pe autostrada Bucuresti - Pitesti! 20 de masini au fost implicate in mai multe caramboluri cauzate de polei. 9 persoane au suferit rani. Prima tamponare in lant s-a petrecut chiar la intrarea in Pitesti.

Dupa mai putin de o jumatate de ora s-a petrecut un al doilea carambol.

Soferii spun ca pe autostrada transformata in patinoar nu fusese imprastiat material antiderapant. Compania de autostrazi si drumuri risca astfel o amenda de 15 mii de lei.

Insp. principal Madalin Zanfir purtator de cuvant IPJ Arges: "Politistii vor face verificari si vor stabili daca administratorul de drum a respectat obligatiile care-i revin in aceasta cauza. In conditiile in care se va constatat ca acestea nu au fost respectate, adimistratorul de drum va fi sanctionat."

La Iasi, stratul de zapada depaseste 30 de centimetri. In satele Moldovei lovite de iarna neasteptata, pomii infloriti se rup din cauza viscolului.

Sunt si oameni care au ramas fara lemne de foc. In plus se tem ca vor ceda acoperisurile din cauza greutatii zapezii.

Unii gospodari isi fac griji si pentru animale si incearca sa gaseasca fan pentru a le hrani. In mod normal, in luna aprilie erau scoase la camp.

Vantul puternic a pus la pamant si bucati din Teiul lui Eminescu aflat in parcul Copou.

E rau si in judetul Braila. Aproape 7.000 de gospodarii au ramas in vineri dimineata fara energie electrica.

Circulatia trenurilor

Pentru a treia zi la rand se inregistreaza intarzieri uriase pe calea ferata din cauza ninsorilor si a vantului puternic care a doborat copaci pe sine. Iar cand lucrurile nu puteau fi mai proaste, sindicalistii au declansat o greva spontana.

Angajatii de la Revizia de Vagoane Grivitia au declansat vineri un protest spontan din cauza neaprobarii contractului colectiv de munca si a bugetului CFR Calatori pentru 2017, au declarat, pentru News.ro, reprezentantii companiei.

"Angajatii au declansat un protest spontan pentru ca nu a fost inca aprobat bugetul CFR pentru acest an si nu poate fi semnat noul contract colectiv de munca, care include mariri de salarii", au precizat, pentru News.ro, reprezentantii companiei.

Acestia au precizat ca vechiul contract a fost prelungit joi, dupa o intalnire intre sindicalisti si conducerea companiei.

Trenurile care pleaca din Gara de Nord aveau intarzieri, vineri dimineata, din cauza opririi voluntare a lucrului in Revizia de Vagoane Grivita, a anuntat CFR. De asemenea, circulatia feroviara este intrerupta intre statiile Petrosani si Banita si intre statiile Targu Ocna si Onesti, trei trenuri fiind blocate in statii pana la remedierea defectiunilor.

”Din cauza opririi voluntare a lucrului in Revizia de Vagoane Grivita trenurile pot avea intarzieri la plecarea din Gara de Nord. Ne cerem scuze si multumim pentru intelegere”, au precizat reprezentantii CFR.

De asemenea, erau inregistrate intarzieri ale trenurilor si la sosire, acestea fiind determinate de conditiile meteo si de copaci cazuti in diferite puncte din reteaua feroviara.

Totodata, CFR a informat ca, din cauza viscolului si a temperaturilor scazute, circulatia feroviara era afectata pe Sucursalele Regionalelor Galati, Iasi si Brasov.

Drumurile inchise

Traficul rutier pe DN 24 Vaslui – Bucium si DN 24C Vanatori - Petricani, in judetul Iasi, este blocat, vineri, din cauza viscolului. De asemenea, sunt inchise circulatiei alte sapte drumuri nationale din Galati, Vaslui si Neamt.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, la ora 10.30, in judetul Iasi, traficul rutier este intrerupt, din cauza viscolului, pe DN24 Vaslui – Bucium si DN 24 C Vanatori - Petricani.

De asemenea, la ora 10.00, din cauza zapezii si a viscolului, mai erau inchise traficului:

- DN26 Foltesti - Blagesti, in judetul Vaslui;

- DN24D Balabanesti – Cuca, in judetul Galati,

- DN24A Murgeni – Falciu, in judetul Vaslui ;

- DN24B Albita – Husi, judetul Vaslui;

- DN2F Vladia – Ivanesti, in judetul Vaslui;

- DN15D Piatra Neamt – Roman, judetul Neamt;

- DN11A Podu Turcului - Barlad, in judetul Vaslui.

In judetul Tulcea, traficul rutier este blocat pe DN22A Ciucurova – Topolog, din cauza unui autotren care a derapat, ca urmare a zapezii viscolite.

In judetul Bacau, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN2G Bacau- Moinesti, la kilometrul 20+700.

In judetul Prahova, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN1A Brasov - Cheia, la kilometrul 159+60.

In judetul Iasi, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Targu Frumos - Pascani, din cauza ninsorii viscolite.

In judetul Constanta, din cauza vantului puternic, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra (Constanta-Nord, Constanta-Sud, Midia si Mangalia).

Mai multe zboruri pe aeroportul din Iasi au intarzieri de cateva ore, iar unele au fost anulate

Mai multe zboruri pe aeroportul din Iasi au intarzieri de cateva ore, iar unele au fost anulate, vineri, din cauza ninsorii si a viscolului.

Potrivit reprezentantilor Aeroportului Iasi, din cauza vizibilitatii scazute, aeronavele ce aveau programate zboruri din Iasi spre Londra (8.30), Otopeni (7.00 si 9.30) si Timisoara (7.30) nu au putut decola.

Totodata, zborurile Iasi -Tel Aviv (6.05) si Iasi-Londra (6.05) au plecat de la Iasi cu intarzieri de trei ore, respectiv patru ore si jumatate.

De asemenea, cele doua curse de la Bucuresti, care trebuia sa ajunga in Iasi la ora 9.00, respectiv 9.25, au fost amanate.

”La Aeroportul Iasi, utilajele lucreaza la foc continuu pe pista si platforma pentru a indeparta zapada. In jurul pranzului, sunt sanse ca ninsoarea sa se opreasca”, sustin reprezentantii aerogarii iesene.

Pe de alta parte, mai multi pasageri au reclamat ca au pierdut zborurile programate in cursul diminetii, intrucat drumul dintre oras si aeroport a fost impracticabil, din cauza arborilor cazuti pe sosea.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Masini blocate in nameti, copaci cazuti si localitati fara curent, dupa 2 zile de ninsori. Drumurile nationale inchise
Masini blocate in nameti, copaci cazuti si localitati fara curent, dupa 2 zile de ninsori. Drumurile nationale inchise

Este iarna in aprilie si a nins atat de mult incat au fost blocate drumuri, mai multi copaci au cazut peste masini si zeci de localitati au ramas fara curent.

Inghet, temperaturi negative si risc de inundatii dupa ninsori. N-am mai avut vreme atat de rea in aprilie de peste 20 de ani
Inghet, temperaturi negative si risc de inundatii dupa ninsori. N-am mai avut vreme atat de rea in aprilie de peste 20 de ani

Meteorologii anunta ca n-am mai avut vreme atat de rea in aprilie de peste 20 de ani. Cantitatea de precipitatii cazuta in ultimele doua zile este egala cu cea pentru o luna intreaga.

Accident mortal intre Bacau si Vaslui, din cauza zapezii de pe sosea. Soferul a pierdut directia si a intrat intr-un copac
Accident mortal intre Bacau si Vaslui, din cauza zapezii de pe sosea. Soferul a pierdut directia si a intrat intr-un copac

Accident mortal produs pe drumul ce leaga Bacaul de Vaslui. Un barbat de 50 de ani, din Bucuresti, si-a pierdut viata, dupa ce masina pe care o conducea a derapat pe zapada si s-a izbit de un copac.

Iarna neasteptata provoaca probleme agriculturii din Romania. Fermierii spera sa primeasca despagubiri de la Guvern
Iarna neasteptata provoaca probleme agriculturii din Romania. Fermierii spera sa primeasca despagubiri de la Guvern

Iarna din toiul primaverii ridica probleme pentru agricultorii din toata tara. Culturile de legume si fructe abia au apucat sa rasara si acum tremura sub stratul consistent de zapada.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.