Doua anchete in cazul celor 5 elevi spitalizati dupa un joc periculos. Copiii raman sub observatie in urmatoarele zile

Ultimul update: Marti 21 Martie 2017 07:00
Data publicarii: Sambata 18 Martie 2017 18:30
Categorie: Actualitate

Mai multe ancheta sunt in toi la Iasi dupa ce 5 elevi au ajuns la spital in urma unui joc straniu la care au participat intr-o pauza

Politia si inspectoratul scolar vor sa afle de ce si-au tinut respiratia pana la lesin si de ce nimeni nu a intervenit sa ii opreasca.

Cei mici sunt in stare buna, dar medicii au decis sa ii tina internati cel putin pana luni. Politistii ii roaga pe toti parintii sa fie atenti ce jocuri si ce site-uri acceseaza copiii pe internet.

Primii care au inceput anchete la scoala Veronica Micle din Iasi au fost cei de la inspectoratul scolar. O comise verifica daca profesorii si cei din conducere sunt responsabili de cele intamplate.

Au fost suficient supravegheati in pauza copiii si de ce nimeni nu a intervenit sa opreasca jocul periculos - sunt intrebarile la care inspectorii scolari din Iasi vor sa afle cat mai repede raspuns. Ancheta face si politia.

La scurt timp de la incident, politistii au inceput audierile. Acestia au vorbit pana acum cu toate cadrele didactice din unitatea de invatamant, cu parintii, dar si cu psihologul care a discutat cu elevii.

Politistii vor sa afle si ce i-a determinat pe copii sa se implice in acest joc si periculos. Din primele cercetari, se pare ca baiatul si cele patru fete au fost provocati de un coleg sa isi tina respiratia.

Paznic: "S-au jucat intre ei, s-au strans, si-au oprit respiratia si au lesinat."

Copiii au fost dusi la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, unde sunt si acum internati.

Purtator de cuvant al spitalului: " Au o stare generala buna , nu pun probleme deosebite, insa vor avea nevoie de consiliere psihologica pentru a preveni eventualele tulburari comportamentale afectiv-emotionale."

Desi copii se simt bine, doctorii au decis sa ii tina in spital cel putin pana luni. Atunci ii vor evalua din nou si daca nu apar probleme ii vor trimite acasa. Pentru ca este posibil ca jocul straniu la care au participat sa fie inspirat de pe internet, politia romana a lansat un apel catre parinti si le cere sa monitorizeze comportamentul on-line al celor mici.

"Parintii sa fie foarte atenti la ce site-uri acceseaza copii lor, ce jocuri practica si ce prieteni virtuali au. Prieteniile virtuale pot fi fatale dar pot fi prevenite daca parintii sunt foarte atenti accesate de copiii lor."

Audierile vor fi reluate la inceputul saptamanii viitoare.

 

IGPR: Nu dati date personale, nu postati fotografii, nu va intalniti cu necunoscuti, refuzati provocari care va fac rau

IGPR: Nu dati date personale, nu postati fotografii, nu va intalniti cu necunoscuti, refuzati provocari care va fac rau

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital, după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude