Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dosarul Revolutiei ar putea fi redeschis. Eroii si urmasii martirilor din 1989 isi cauta dreptatea la Instanta Suprema

Embed:

Ancheta in cazul evenimentelor din decembrie 1989 ar putea fi reluata, din ordinul judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce procurorii militari au clasat recent dosarul.

Asta pentru ca Asociatia 21 decembrie, dar si urmasii unor eroi cazuti in decebrie 1989, au contestat ordonanta de clasare a anchetei. Marti, la Instanta Suprema, se judeca primele 3 contestatii, din cele 177 inregistrate pana acum impotriva solutiei de clasare a dosarului. Astfel ca, chiar daca primele trei tentative vor esua, vor urma multe altele. Cea mai importanta este cea a Asociatiei 21 Decembrie, care va fi judecata pe 22 ianuarie.

Sala de judecata a Instantei Supreme este plina de revolutionari, dar mai ales de rude ale celor cazuti acum mai bine de un sfert de secol, relateaza corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta. Ei incearca sa-i convinga pe magistrati sa dispuna redeschiderea dosarului Revolutiei, pe care procurorii militari de la Parchetul General au decis sa il claseze in octombrie 2015.

Citeste si: Motivele pentru care a fost clasat Dosarul Revolutiei. Procurorii sustin ca eroii din Decembrie ‘89 s-au impuscat intre ei

Aceasta decizie care nu a multumit pe aproape nimeni, fiind contestata si controversata. Chiar si Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca Dosarul Revolutiei trebuie anchetat pana la capat. Procurorii militari si-aui justificat decizia de clasare prin faptul ca multe din fapte au fost investigate iar cei responsabili, condamnati. In alte situatii, anchetatorii spun ca faptele respective nu intrau sub incidenta Codului Penal, fiind vorba de victime ucise in mod intamplator, in haosul din zilele Revolutie.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed