Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dosarul retrocedarilor ilegale. Patru israelieni extrem de bogati, la un pas sa fie dati in urmarire internationala

Embed:

Patru dintre cei mai influenti oameni de afaceri israelieni isi indreapta atentia spre Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Bucuresti.

Soarta lor depinde de ceea ce vor decide marti judecatorii, cata vreme procurorii DNA au cerut arestatea lor preventiva in lipsa. Cu totii sunt acuzati ca ar sta in spatele retrocedarilor ilegale ce i-au avut ca protagonisti pe Printul Paul al Romaniei si Remus Truica.

Cei patru oameni de afaceri, acuzati de constituire de grup organizat, trafic de influenta si spalare de bani, vor sa anuleze mandatele de arestare pe numele lor, deoarece, odata emise, s-au transformat in fugari si pot fi dati in urmarire internationala. Chiar daca, asa cum se stie, Israelul nu isi extradeaza cetatenii.

Vorbim de cel mai bogat om din Israel, Beny Steinmetz, cu o avere de peste 7 miliarde de dolari. Apoi, in caz apare si numele lui Tal Silberstein, unul dintre consultantii politici implicati in mod activ in viata politica din Romania, asigurand consultanta politica pentru nume ca Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu sau Traian Basescu. Al treilea nume este Shimon Shevez, fostul director de cabinet al fostului premier israelian Yitzhak Rabin.

Acestia, alaturi de un al patrulea personaj, sunt acuzati ca ar sta in spatele retrocedarilor puse la cale de Remus Truica, pe seama revendicarilor lui Printul Paul.

Este o ancheta de proportii a DNA Brasov, soldata cu arestari la domiciliu si un prejudiciu de zeci de milioane de euro.

ICCJ va decide marti daca mandatele raman in vigoare si daca cei patru israelieni vor fi dati in urmarire generala.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Printul Paul, Remus Truica, retrocedari ilegale,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed