Ziua in vila de lux, noaptea in arest. Milionarul Dan Adamescu, retinut pentru ca ar fi mituit doi judecatori

×
Codul embed a fost copiat

Milionarul Dan Adamescu, aflat pe locul doi in topul celor mai bogati romani, a fost retinut in aceasta dupa-amiaza de procurorii anticoruptie.

Adamescu este acuzat ca ar fi mituit doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti ca sa obtina solutii favorabile intr-un dosar de insolventa pentru o companie de-a sa.

Inainte sa ajunga in arestul politiei Adamescu a sustinut in fata anchetatorilor ca este nevinovat. Averea sa este estimata la 900 de milioane de euro. Adamescu este finantatorul echipei Otelul Galati si proprietarul magazinului Unirea al companiei de asigurari Astra si al mai multor hoteluri.

Miliardarul Dan Adamescu a fost adus de fortele de interventie ale jandarmeriei cu duba.

L-au ridicat din fata locuintei sale de pe soseaua Aviatorilor din Capitala, chiar cand se urcase in masina pentru a pleca la birou.

Citește și
George Claudiu Dumitru
Ultimele ore din viata avocatului lui Dan Adamescu. Barbatul a spus tot ce stia la DNA si apoi a sarit in fata metroului
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Jandarmii aveau pe numele lui un mandat de aducere. La audieri, procurorii l-au retinut si l-au anuntat ca vor cere arestarea lui pentru dare de mita.

Dan Adamescu este acuzat ca i-a mituit prin intermediari, pe judecatorii Ion Stanciu cu 15 mii de euro, si pe Elena Roventa cu 5000 de euro. Pentru acesti bani, cei doi magistrati ar fi trebuit sa dea sentinte in favoarea lui Dan Adamescu, in cazul unor firme aflate in pragul insolventei.

Garzile de corp ale lui Dan Adamescu au venit cu primele pachete pentru milionar chiar in sediul DNA. Haine, apa si hrana, lucruri de care milionarul are nevoie in celula de arest a politiei.

Dupa doar doua ore, avocatul milionarului a parasit sediul DNA extrem de nervos.

Dan Adamescu a refuzat sa vorbeasca despre avocatul sau George Claudiu Dumitru, care s-a sinucis imediat dupa ce ancheta procurorilor a devenit publica. Avocatul le-ar fi dat anchetatorilor dovezi importante impotriva lui Adamescu.

UPDATE 14:15. Dan Adamescu a fost RETINUT. Miliardarul este acuzat de dare de mita. Procurorii DNA spun ca Dan Adamescu a platit 15.000 de euro si respectiv 5.000 de euro, prin intermediari, judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti.

Miliardarul era incadrat de fortele speciale ale jandarmeriei si a refuzat sa faca declaratii. Adamescu este acuzat oficial ca ar fi mituit 2 judecatori de la tribunalul Bucuresti, pentru ca firmele sale sa ai parte de solutii favorabile in procese de insolventa.

"Dan Grigore Adamescu a fost saltat de procurorii DNA chiar din fata casei sale, in momentul in care incerca sa plece cu masina la birou. La cateva minute dupa ce Adamescu a intrat in sediul anchetatorilor, a aparut si avocatul sau, fara sa faca vreo declaratie.

Exista mai multe scenarii pe care Adamescu trebuie sa le ia in calcul. E posibil sa fi aparut elemente noi in acuzatiile de dare de mita.

E insa posibil si ca procurorii anti-coruptie sa fi descoperit si alte infractiuni. Nu e exclus ca astazi sa fie emisa o ordonanta de retinere pe 24 de ore", a relatat corespondentul Stirilor ProTV, Ovidiu Oanta

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita. Adamescu a fost in 22 mai la DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile. In aceeasi zi, procurorii au facut perchezitii la locuinta lui Dan Adamescu si la firmele detinute de acesta, in dosarul in care judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa.

Potrivit procurorilor, Dan Adamescu ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Si lichidatorii au inceput sa tremure dupa audierea lui Dan Adamescu. Autodenunturi pe banda rulanta la DNA
Si lichidatorii au inceput sa tremure dupa audierea lui Dan Adamescu. Autodenunturi pe banda rulanta la DNA

Audierea omului de afaceri Dan Adamescu si arestarea celor 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti au provocat panica in randul celor care au actionat ilegal in dosare de insolventa. Zeci de denunturi si autodenunturi au aparut in ultimele zile la DNA.

Ultimele ore din viata avocatului lui Dan Adamescu. Barbatul a spus tot ce stia la DNA si apoi a sarit in fata metroului
Ultimele ore din viata avocatului lui Dan Adamescu. Barbatul a spus tot ce stia la DNA si apoi a sarit in fata metroului

In dosarul complicat in care sunt acuzati patru judecatori, un rol important l-a jucat se pare si avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, George Dumitru.

Insolventele,
Insolventele, "specialitatea casei" pentru al doilea milionar al Romaniei, urmarit penal pentru mita. PORTRET Dan Adamescu

Dan Adamescu, al doilea om in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 900 de milioane de euro, este urmarit penal pentru mita. Le-ar fi dat 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, ca sa obtina sentinte favorabile.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.