Dorin Cocos a facut marturisiri complete despre mafia din ANRP: "Recunosc toate acuzatiile"

Dorin Cocos
Captura video

Omul de afaceri Dorin Cocos a solicitat marti magistratilor de la inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie judecat mai repede prin procedura simplificata, dupa ce a recunoscut toate acuzatiile care i se aduc in dosarul ANRP.

"Solicit procedura simplificata. Recunosc toate acuzatiile. Rog sa se tina cont de colaborarea mea cu DNA", a declarat Dorin Cocos in sala de judecata.

Judecatorii au insistat insa ca Dorin Cocos sa dea o declaratie detaliata in acest dosar, in care este acuzat de trafic de influenta si dare de mita.

"Pe Gheorghe Stelian il stiam din 2006. Ne-am imprietenit dupa mai multe afaceri imobiliare. In 2010, l-am intalnit pe Sergiu Diacomatu, care mi-a zis ca lucreaza la ANRP. Ulterior, am aflat ca e vicepresedinte. Pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro in mai multe transe. I-am promis sprijin politic ca sa ramana in functie. Sergiu Diacomatu a zis ca ma ajuta, dar are nevoie de sustinere. Printr-o cunostinta, am intrat in legatura cu Crinuta Dumitrean si i-am promis 800.000 euro", a declarat Dorin Cocos, conform Agerpres.

El a explicat ca Gheorghe Stelian mai avea un dosar la ANRP, in care solicita despagubiri.

Citește și
Dorin Cocos
Pentru prima data in ultimele 6 luni, Dorin Cocos ajunge la DNA fara politisti. Ultimele lui denunturi ar putea "exploda"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Sergiu Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat si 5 milioane de euro. Crinutei Dumitrean i-am dat un milion de euro, iar lui Dragos Bogdan 800.000 euro. Toti banii ii dadeam in transe, ca sa ma asigur ca dosarul va fi rezolvat. Atat le-am zis: sa rezolve dosarul, sa bage despagubiri. Eu am primit pentru al doilea dosar 8 milioane de euro, ca sa rezolv problema, dar am ramas doar cu 1,2 milioane de euro. (...) Era de notorietate ca la ANRP toti membrii se intelegeau inainte de sedinta. Nu am avut emotii ca vor da vot pozitiv. Toate functiile se dadeau politic", a adaugat acesta.

Dorin Cocos a mai spus ca a cunoscut-o pe Alina Bica in anul 2013, insa nu a vorbit niciodata cu aceasta despre bani sau terenuri. Cocos a precizat ca fosta lui sotie, Olguta Chiriac, si Alin Cocos i-au vandut lui Ionut Mihailescu, consilierul Alinei Bica, un teren din Snagov.

"Stiam de la Mihailescu ca terenul va fi impartit cu Alina Bica. I-am spus lui Alin sa vanda terenul ieftin, in rate, fara avans, orice varianta doreste Alina Bica pentru ca nu se stie niciodata", a mai dezvaluit Dorin Cocos.

In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In acelasi dosar, mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

"In 15 martie 2011, inculpatii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan si Alexandru, in calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu (...), au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Emil Nutiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilita la 377.282.300 lei. Aceasta reprezinta o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu aceasta suma in dauna bugetului de stat si a facilitat obtinerea unor avantaje patrimoniale de catre Gheorghe Stelian si alte persoane", sustin procurorii.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ioan Niculae, denuntat la DNA de Dorin Cocos. Pentru ce ar fi urmat sa dea mita 1 milion de euro
Ioan Niculae, denuntat la DNA de Dorin Cocos. Pentru ce ar fi urmat sa dea mita 1 milion de euro

Omul de afaceri ioan nicolae, aflat dupa gratii, a aflat joi dimineata, in celula sa de detentie unde ispaseste deja o pedeapsa, ca procurorii anticoruptie ii perchezitioneaza compania si resedintele din Zimnicea, Bucuresti si de pe Valea Prahovei.

Pentru prima data in ultimele 6 luni, Dorin Cocos ajunge la DNA fara politisti. Ultimele lui denunturi ar putea
Pentru prima data in ultimele 6 luni, Dorin Cocos ajunge la DNA fara politisti. Ultimele lui denunturi ar putea "exploda"

La Directia Nationala Anticoruptie a ajuns, luni, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos. Este pentru prima oara in ultimele 6 luni cand Cocos, anchetat in doua dosare, ajunge in fata procurorilor fara a mai fi escortat de politisti.

Alina Bica si Dorin Cocos, plasati in arest la domiciliu. Fosta sefa a DIICOT:
Alina Bica si Dorin Cocos, plasati in arest la domiciliu. Fosta sefa a DIICOT: "Sunt o femeie de succes in continuare"

Alina Bica si Dorin Cocos au fost plasati in arest la domiciliu, in dosarul cunoscut sub numele de "Bica 2", dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv in cazul celor doi. Hotararea e definitiva.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.