Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Doi la suta din PIB pentru Aparare in urmatorii 10 ani. Pe ce isi propune Armata sa cheltuiasca banii pe care ii va primi

Embed:

Armata romana a cheltuit anul trecut pe programe de inzestrare aproximativ 2 miliarde de lei, iar de la anul - bugetul Ministerului Apararii va insuma 2 la suta din Produsul Intern Brut al Romanie, pe o perioada de 10 ani.

Anuntul a fost facut astazi la bilantul Ministerului, la care invitat special a fost presedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Avem azi un acord politic incepand cu 2017 care corespunde cerintelor NATO astfel incat Armata romana sa primeasca in urmatorii 10 ani 2 la suta din PIB. Avem totodata si un plan de aplicare si un ghid pentru strategia nationala de aparare a tarii."

Iohannis, Ciolos

Mihnea Motoc, ministrul Apararii: "Nu vizam suplimentari doar de dragul de a suplimenta sau ca asa a zis NATO, dar avem nevoie pentru cresterea reala a capacitatii de aparare a tarii."

Cea mai mare realizare a MApN este infiintarea celor doua centre de comanda, control si integrare a trupelor NATO pe teritoriul Romaniei. Baza militara de la Deveselu, ce a costat aproape 11 milioane de dolari, este la standarde internationale.

Cu banii cheltuiti Armata a achizitionat mai multe avioane si transportoare blindate. A modernizat elicopterul Puma IAR 330 si alte aeronave.

tancuri

Pe vitor, Armata romana vrea sa acceseze programe de inzestrare privind sisteme de racheta antitanc. Un alt obiectiv este sa propuna la Summitul de la Varsovia infiintarea unei flote NATO in Marea Neagra.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Martie 2016
Citeste mai multe despre: MApN, 2%, PIB, Iohannis, Armata, Aparare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed