Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dosar penal in cazul copiilor din Suceava, drogati cu morfina. Mama lor este sefa Centrului Medical din cadrul IPJ

Embed:

Autoritatile din Suceava sunt in fata unui caz extrem de dificil. Au descoperit ca doi frati de 12, respectiv 15 ani, ar fi fost intoxicati cu substante care se gasesc in medicamentele pentru bolnavii in faza terminala.

Pontul despre situatia lor a fost dat printr-o scrisoare anonima trimisa la Protectia Copilului. Din pacate, analizele au confirmat ca baietii ar fi primit regulat morfina. In sesizarea primita de cei de la Directia pentru Protectia Copilului Suceava, se preciza doar ca celor doi baieti li s-ar administra substante interzise. Cel care a dat pontul nu a formulat nicio acuzatie.

Parintii au fost contactati de urgenta si rugati sa ii duca pe cei doi frati la spital. Mama lor este sefa Centrului Medical din cadrul IPJ, iar tatal este sef la ISU, la sectia descarcerari.

Directia pentru Protectia Copilului Suceava: "Avand in vedere rezultatele preliminare pozitive ale analizei de urina, am investit Tribunalul Suceava in vederea solutionarii prezentei cauze."

Analizele au confirmat prezenta in sangele copiilor a morfinei, dar si a altor substante care se regasesc in medicamentele pentru bolnavii in stare terminala. Administrate in timp acestea le puteau pune vietile in pericol.

Medic sef UPU Suceava: "Ca urmare a unei suspiciuni de intoxicatie cu substante s-au depistat substante stupefiante opioide."

In aceasta situatie au fost sesizati si cei de la DIICOT. care impreuna cu Protectia Copilului au luat legatura cu profesorii baietilor. Asa au aflat ca cei doi frati, care aveau rezultate bune la invatatura, au inceput de un an sa lipseasca de la ore.

Mama lor i-ar fi mutat de la o alta scoala si ar fi invocat ca din cauza temelor copiii sunt obositi si bolnavi.

Directorul unitatii de invatamant: "Au venit cu rezultate bune la invatatura. Incepand din noiembrie au avut un numar mare de absente, cel mai grav a fost ca cel mare a ajuns la spital, conform adeverintei, in stop cardio respirator. A fost si motivul pentru care am incercat sa tinem legatura cu mama. A motivat faptul ca muncesc foarte mult si ca li se cere foarte mult la scoala, lucru care nu este intru-totul adevarat."

Ulterior baiatul de 15 ani a fost transferat din nou intr-o alta unitate de invatamant.

Ancheta este abia la inceput iar parintii au fost deja interogati de procurori. Pana acum, autoritatile au deschis un dosar penal IN REM, pentru administrare de substante interzise.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Martie 2017
Citeste mai multe despre: frati, medicamente, spital,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed