Ads by INTERNET PROTV

Doi angajati ai Centrului de Transfuzii Craiova ridicati dupa ce au fost prinsi ca vindeau pungi de sange cu 200 de lei/buc

Embed:

Descoperire scandaloasa la 'Centrul de Transfuzii din Craiova', unde procurorii au prins doi angajati care vindeau pungi de sange. Un asistent si o angajata de la registratura au fost ridicati miercuri in urma unui flagrant.

Un asistent si o angajata de la registratura au fost ridicati dupa ce au fost prinsi in flagrant in timpul unei tranzactii. Doar ca de aceasta data cumparatorul era un ofiter sub acoperire. Pentru o punga de sange care ar fi urmat sa ii salveze pe cei dragi apartinatorii plateau pana la 200 de lei.

Cei doi suspecti au reusit sa puna la cale un plan prin care sa discute direct cu apartinatorii bolnavilor. Si asta pentru ca, in mod normal, spitalele transmit necesarul de sange centrelor de transfuzii. Cei doi le spuneau oamenilor ca nu mai sunt pungi pe stoc, dar ca ar putea sa faca rost, fireste contra cost.

sange craiova

Adriana Turculeanu, director Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova: “La un moment dat nu avem sange... atunci sunt persoane care vin in centru de sange si daca exista un donator incearca sa il stimuleze intr-un anume fel pentru a dona pentru pacientul dumnealui. Probabil au avut un amestec si au solicitat asa ceva ajutorul celor de acolo sa le orienteze sange...ma surprinde ce au facut angajatii.”

Pretul unei pungi de sange varia intre 100-200 de lei. Surse din ancheta sustin ca perchezitiile ar avea legatura cu scandalul de la Spitalul Municipal Craiova, de acum doua saptamani, cand doi pacienti au murit si alti patru au ajuns la Terapie Intensiva dupa ce li s-au facut transfuzii de sange. Atunci, medicul de garda si trei asistente au primit amenzi de cate 1.000 de lei fiecare, in timp ce spitalul a fost sanctionat cu 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Martie 2017
Citeste mai multe despre: sange, pungi, transfuzie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed