DNA a pus sechestru pe averile lui Madalin Voicu si "Niki Scorpion". Ce proprietati are deputatul

×
Codul embed a fost copiat

Problemele il urmaresc pe deputatul social-democrat Madalin Voicu. Cand a rasuflat usurat ca a scapat de controlul judiciar si de obligatia de a plati o cautiune de 500 de mii de lei, procurorii DNA i-au pus sechestru pe avere.

Masura o vizeaza si pe sotia sa. Cei doi sunt acuzati de coruptie in dosarul in care deputatul Nicolae Paun a fost deja arestat sambata.

Acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, lui Madalin Voicu i se reproseaza ca ar fi primit ilegal peste 400 de mii de lei de la Partida Romilor. Banii proveneau din fonduri europene si trebuiau folositi pentru sprijinirea comunitatilor tiganesti.

Madalin Voicu credea ca a scapat de probleme dupa ce judecatorii i-au ridicat controlul judiciar si i-au anulat cautiunea de o jumatate de milion de lei, dar iata ca el revine in fata procurorilor ca sa ii puna sechestru pe avere.

Insa in declaratia de avere a parlamentarului, publicata acum un an, nu apar foarte multe bunuri. Are doar bijuterii de familie in valoare de 40 de mii de euro. Nu are case sau terenuri si nici conturi bancare.

Citește și
madalin voicu
Madalin Voicu a declarat la ICCJ ca nu are bani de cautiune. Avocatul sau: "E ca greierele, a cantat toata vara"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Madalin Voicu locuieste la bloc, aproape de centrul capitalei, insa potrivit documentelor oficiale, locuinta nu este nici pe departe proprietatea lui. asa ca procurorii anticoruptie au declansat o investigatie ampla sa afle daca au de-a face sau nu cu un parlamentar sarac.

Sau daca nu cumva are proprietati si conturi in strainatate. Verificata este si sotia deputatului. Carmen Olteanu ar fi incasat 200.000 de lei tot de la fundatia pastorita de Nicolae Paun.

Acestuia din urma i se imputa un prejudiciu de peste 6 milioane si jumatate de euro, iar sechestru asigurator este pe masura.

In cazul in care cei 3 vor fi gasiti vinovati si condamnati la sfarsitul procesului, statul va putea sa isi recupereze pagubele.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti Agerpres, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea mai multor persoane, avand calitatea procesuala de suspect ori inculpat: Nicolae Paun - pana la concurenta sumei de aproximativ 30,5 milioane lei; Madalin Voicu - pana la concurenta sumei de peste 411.000 lei; Carmen Olteanu - pana la concurenta sumei de peste 194.000 lei; Gheorghe Ivan - pana la concurenta sumei de aproape 12,4 milioane lei; Vasilica Grigore - pana la concurenta sumei de peste 676.000 lei; Valentin Pepenel - pana la concurenta sumei de aproximativ 460.000 lei; Iulian Costel Paraschiv - pana la concurenta sumei de aproximativ 14,9 milioane lei; Irina Valeria Radu - pana la concurenta sumei de peste 27,2 milioane lei; Florentina Rotariu - pana la concurenta sumei de peste 27,2 milioane lei.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea societatii Niky Scorpion Alcom SRL pana la concurenta sumei de 3.220.000 lei.

"Masura asiguratorie a fost dispusa avandu-se in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor mobile si imobile de catre persoanele sus-mentionate, pentru a servi la garantarea repararii pagubei produse prin savarsirea infractiunilor", precizeaza DNA.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Madalin Voicu scapa de cautiunea de 500.000 de lei si de controlul judiciar, iar Nicolae Paun poate fi arestat
Madalin Voicu scapa de cautiunea de 500.000 de lei si de controlul judiciar, iar Nicolae Paun poate fi arestat

Deputatul Madalin Voicu scapa de masura controlului judiciar si cautiunea de 500.000 de lei instituite de DNA impotriva lui. In cazul lui Nicolae Paun, deputatii a admis cererea procurorilor.

Madalin Voicu a declarat la ICCJ ca nu are bani de cautiune. Avocatul sau:
Madalin Voicu a declarat la ICCJ ca nu are bani de cautiune. Avocatul sau: "E ca greierele, a cantat toata vara"

Deputatul Madalin Voicu le-a spus, marti, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca el este un sustinator al dreptatii, insa trebuie sa indure o rusine, desi nu este vinovat.

Deputatul Nicolae Paun, chemat la DNA pentru noi acuzatii. Tranzactiile imobiliare facute de
Deputatul Nicolae Paun, chemat la DNA pentru noi acuzatii. Tranzactiile imobiliare facute de "Niky Scorpion"

Deputatul Nicolae Paun s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul in care este cercetat alaturi de parlamentarul Madalin Voicu pentru mai multe infractiuni.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.