Sechestru record instituit de DNA: 857 de milioane de lei. Procurorii cer si arestarea fiului omului de afaceri

Ultimul update: Luni 28 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2016 13:51
Categorie: Actualitate

Se complica lucrurile in familia multimilionarului Dan Adamescu. Plasat sub control judiciar pe cautiune, omul de afaceri este nevoit acum sa isi vada propriul fiu in postura de fugar.

Sechestru de peste 850 de milioane de lei pe averea lui Dan Adamescu

Procurorii DNA au instituit vineri sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 857 de milioane de lei, asupra unor actiuni si parti sociale detinute de omul de afaceri Dan Adamescu la diferite societati comerciale.

"La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au instituit masura sechestrului asigurator, pana la concurenţa sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a 435.759.255 de actiuni si 20.406 parti sociale, pe care inculpatul Adamescu Dan Grigore, om de afaceri, le detine la diferite societati comerciale", se precizeaza intr-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Masura a fost dispusa de procurori in vederea confiscarii speciale si a recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre Adamescu a infractiunilor de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA cere arestarea fiului lui Dan Adamescu

Procurorii DNA cer arestarea in lipsa a lui Bogdan Alexander Adamescu, pe motiv ca ar fi mituit, alaturi de tatal sau, doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

"Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala. Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva", se arata in comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VII-a civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri.

Dan Adamescu scapa de arest, desi nu a platit cautiunea impusa de DNA. Cum a reusit omul de afaceri sa evite inchisoarea

Dan Adamescu scapa de arest, desi nu a platit cautiunea impusa de DNA. Cum a reusit omul de afaceri sa evite inchisoarea

Alexandru Visinescu

Torționarul Vișinescu cere să fie eliberat. ”Vrea să moară acasă”

Românii se împrumută tot mai mult de la bănci, iar ratele ar putea crește din toamnă

Bărbat căutat de poliţie, după ce a încercat să fure dintr-o locuinţa din Timişoara

Valoarea alcoolemiei a fost stabilita la spital

Poliţist cercetat după ce un şofer beat l-a reclamat că şi el era băut

Tânăr de 17 ani, împuşcat cu un pistol cu bile în Galaţi. De la ce a pornit scandalul

Surprins de proprietară în timp ce îi jefuia casa, un hoţ a căzut şi şi-a fracturat glezna