Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

DIICOT a descoperit in Bistrita o retea de trafic cu refugiati sirieni. Soferi amenintati pentru a transporta imigrantii

mascati SIAS DIICOT

Procurorii de la Crima Organizata ancheteaza un grup infractional care se ocupa cu transportul de refugiati in Uniunea Europeana.

Comunicatul DIICOT:

La data de 19.01.2016 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Bistrita – Nasaud impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita – Nasaud au efectuat un numar de 9 perchezitii domiciliare pe raza judetului Bistrita – Nasaud in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de trafic de persoane.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2015-2016 pe raza judetului Bistrita – Nasaud s-a constituit un grup infractional organizat care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducatori auto, care, prin inselaciune sau prin amenintari cu acte de violenta, i-au determinat sa transporte mai multi suspecti, membrii ai grupului, in Turcia.

S-a retinut ca in respectiva locatie copiii minori ai membrilor grupului erau determinati sa cerseasca in locuri publice, iar pe conducatorii auto recrutati, prin inducere in eroare, i-au transferat unor grupari infractionale turcesti.

Din materialul probator administrat in cauza s-a retinut ca membrii grupului infractional din Turcia le-au determinat pe persoanele vatamate racolate de pe raza judetului Bistrita – Nasaud sa efectueze transporturi, sub amenintare, din localitatea Izmir din Turcia pana la granita vestica a Turciei, transporturi in care se aflau cetateni de origine siriana, persoane de sex masculin si feminin precum si copii, obtinand in acest fel sume mari de bani.

Ulterior, cetatenii de origine siriana au fost introdusi ilegal in spatiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, prin Romania sau Ungaria.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistrita – Nasaud vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 9 suspecti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul BCCO Cluj – Napoca, IPJ Bistrita – Nasaud si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Gelu Voievod – Bistrita – Nasaud.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: DIICOT, imigranti, Bistrita-Nasaud, soferi, Turcia, sirieni, cersit, ancheta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed