Deputatul Lucian Ciubotaru, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Ultimul update: Luni 22 Februarie 2016 07:10
Data publicarii: Vineri 19 Februarie 2016 15:20
Categorie: Actualitate
DNA - Agerpres

 Procurorii DNA Bacau au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, pentru 60 de zile, fata de deputatul Lucian Ciubotaru, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta.

Aceeasi masura s-a luat fata de Marcel Badara, medic legist in cadrul Serviciului de Medicina Legala Bacau, pentru trafic de influenta.

"Inculpatii Ciubotaru si Badara vor depune o cautiune in valoare de 10.000 lei respectiv 5.000 lei, care va fi consemnata pe numele inculpatilor la dispozitia PICCJ - DNA sau prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumelor respective, in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. Cautiunea se va depune in termen de 5 zile. Inculpatilor Badara si Ciubotaru li se atrage atentia ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava", se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, in 15 februarie Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat lui Marcel Badara sa intervina pe langa angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau pentru ca acestia sa consemneze pe un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, lucru cu care legistul a fost de acord.

"Buletinul de analize respectiv il privea pe un prieten de-al colegului de partid din care facea parte si Lucian Ciubotaru, care, la 12/13 februarie 2016, a fost oprit in trafic de organele de politie si testat cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 0.52 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, in conditiile aratate mai sus, inculpatul Badara a pretins suma de 1.000 euro, afirmand ca aceasta va fi remisa catre doi angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau, primind in aceeasi zi, prin intermediul lui Ciubotaru, suma de 4.500 lei", sustin procurorii.

"Cel mai bine platit bugetar", retinut de DNA. Mita enorma pe care e acuzat ca primit-o

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, cei doi trebuie sa respecte mai multe obligatii, printre care si interdictia de a parasi tara, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare.

"Inculpatilor Badara si Ciubotaru li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", subliniaza DNA.

DNA - Agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Condamnare la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru o mita de 20.000 de lei. Decizia judecatorilor e definitiva

Condamnare la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru o mita de 20.000 de lei. Decizia judecatorilor e definitiva

"Cel mai bine platit bugetar", retinut de DNA. Mita enorma pe care e acuzat ca primit-o

Madalin Voicu, plasat sub control judiciar pe cautiune. Are la dispozitie 10 zile sa plateasca suma de 500.000 de lei

Madalin Voicu, plasat sub control judiciar pe cautiune. Are la dispozitie 10 zile sa plateasca suma de 500.000 de lei

klaus iohannis

Preşedintele Iohannis, fotografiat la schi, în Munții Șureanu

Primăria Brazi, Prahova, vrea stații de autobuz ca în Dubai. S-au alocat 100.000 €

Întrecere în prepararea cărnii de porc la Oradea. ”Porcu-i bun oricând”

Dispariția dronei subacvatice ”Vasilică” aduce acuzații grave. S-a început urmărirea penală

Sentințele definitive, așteptate ani de zile în România din cauza numărului mare de dosare

Polițistul Eugen Stan putea fi prins mai devreme, dar a fost acoperit. Concluziile raportului corpului de control al MAI

Laura Codruta Kovesi

Kovesi, în Financial Times: ”Atacul asupra DNA, lansat de oameni de afaceri și de politicieni”

Elena Udrea este însărcinată cu gemeni

Ce spune președintele CNCD despre exprimarea privind autiștii, făcută de Viorica Dăncilă

Protest cu portocale în faţa Palatului Cotroceni. Pleșoianu: ”Iohannis, într-o eroare totală”

Parlamentul vrea să interzică RA-APPS să mai vândă din bunurile confiscate de la Ceaușescu

Scandalul polițistului agresor. ”Stările atipice” ale polițistului, semnalate printr-un formular